reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Hej witam w upalny dzień :) z małym okej już. Gorączki nie ma, więcej je także mam nadzieję że wyzdrowieje szybko ! Antybiotyk mamy na 7 dni :) a czemu tak długo Franek brał tamten nie pomógł ?? My od jutra mieliśmy wykupione wczasy nad morzem ale musieliśmy zrezygnować o zastanawiamy się czy w przyszlym tygodniu nie jechać gdzieś w gory.. Jak myślicie jak skonczy brać antybiotyk pójdziemy na kontrolę to jechać czy nie ? Bije się z myślami..

kruszka zazdroszczę większego mieszkania ! Też bym chciała :)

reklama
Przepraszam, ze tak rzadko sie udzielam. Staram sie podczytywaç na biezaco.

Kruszka - gratuluje !!

Gochaa - wspolczuje choroby. Kurcze, ze zaden wczesniej lekarz sie nie gapnal, ze to zapalenie gardla. Szok

My w tym tygodniu tez zaliczylismy ponownie szpital (miesiac temu moja mala przeciez lezala na ostre zapalenie krtani i gardla). Teraz zaczela wymiotowac. Na poczatku podejrzenie rota, ale wymioty ustapily. Prawdopodobnie zatrula sie obiadkiem z rybka ! Oczywiscie szpital, kroplowka i obserwacja.

U mnie jak nie jedno choruje to zaraz drugie. Nam tez przepadl w tym roku urlop w gorach i zaliczka. Chcielismy jeszcze mimo wszystko gdzies jechac, ale ciezko z dziecmi, ktore czesto choruja.
Dzisiaj odwiedzilismy zoo dla urozmaicenia "wakacji" :-)

Kruszka - my tez lubimy jezdzic do tezni :-)

U nas Upały .... pewnie jak wszędzie...

Dziś w nocy mała się zakrztusiła! nie mogła złapać oddechu jak ją wzięłam na bezpieczną pozycję to złapała oddech i bekła.
Ale co się strachu najadłam nogi to mi latały jak galaretki :( aj i oczywiście noc miałam z głowy.

Kruszka
gratki za decyzję o nowym mieszkanku :)
gocha dobrze, że u Was już oki :) zdrowia :)

Hej u nas też masakrycznie ciepło !! W domu mamy 29 stopni :szok: Można umrzeć. Młody już okej. Gorączka nie wraca, antybiotyk cały czas bierzemy tylko niestety mamy biegunki :( to podobno częsty skutek uboczny antybiotyków ale martwię się Mati ma je po posiłkach stałych bo po mleku i wodzie jest okej, także nie wiem czy iść do lekarza czy nie..

Pati współczuję przeżyć !!:-( Ty ostatnio masz jakiegoś pecha! Oby już wszystko się dobrze układało ! :*
Badka Zdrówka życzę Twoim dzieciaczkom !!

Badka- niech te choroby sie od Was juz odczepia. Wspolczuje bardzo! trzymajcie sie....

Pati - ale masz przezyc ostatnio. Szok! oby od dzis juz spokojniej bylo.....

Gocha - 29 stopni w domu? nie do zycia. U Nas tropilalne upaly odeszly w zapomnienie. Dzisiaj zaledwie 18'c ,a w domu mamy 21'C.
P.S ja wychodzilam za maz w 2010 roku tez i tez we wrzesniu,ale 4'tego i tez bedziemy mieli w tym roku 3 rocznice :-D

Mikus juz 4 dni nie do zycia. Zabki daja znac o sobie,ale zaden jeszcze nie przebil dziasla. Jak dlugo jeszcze???????????

Gochaa jesli chodzi o antybiotyk u Franka to najpierw dostał odpowiedni na zapelenie ucha i tego samego dnia miala pobrany wymaz. Pediatra była pewna, że to zwykłe zapalenie. Niestey po 7 dniach okazało się, że wywołala je bardzo groźna bakteria, którą leczy sie jedynie w szpitalu i to własnie przez 10 dni.
Brzuszek Frania cięzko to zniósł, bo najpierw miał wymioty przez cała noc i nastepny dzień (aż chlustalo),a nastepnie biegunkę. Kiedy wydawalo się, że to juz za nim to potrafił sie budzic w nocy z piskiem, tak Go brzuszek bolał. No ale sama widzisz ile musialo to trwac, wiec nic dziwnego...
Acha i nie rezygnowałabym z wyjazdu, górskie czy morskie powietrze dobrze mu zrobi :-) Tak uważam. My mielismy zaplanowany wyjazd nad morze w maju,a Franek wyszedł ze szpitala 4 dni wcześniej. Nie zrezygnowaliśmy. Bylo super :)

Badka dzis tężnia byla grana znowu :-)
Współczuję choróbsk. Kurcze bidulka. Na samą myśl o szpitalu aż mnie trzęsie i łzy stają w oczach. Oby to sie już więcej nie powtórzyło &&&&&&&&&&

Pati ... ja bym juz chyba osiwiała. Dziewczyno Twoje dzieci to szczęsciarze, że mają tak wspaniała matkę! Ja nie wiem czy bym zachowała zimną krew.
Raz się przekonałam o tym w szpialu na położnictwie, ale wtedy nie byłam sama. Zakrztusiłam Franka strzykawką, zsiniał w jednej chwili. Przerzucilam Go na kolano głowa w dół, oklepywałam i spokojnie do męza, by biegł po pielęgnierkę. Akurat szła położna to Go szybko zabrała. Ale jak tylko wybiegła z nim z pokoju to zaraz usłyszłam jego placz, więc Szkola Rodzenia sie przydała. Ale ja pekłam po tym wydarzeniu i już sobie z niczym nie radziłam będąc na oddziale, co sie później przełozyło na pobyt w domu.

Taycia, gdybyśmy nie przełozyli naszego ślubu (ze względu na lokal) to bysmy razem świetowały rocznicę. A tak pobralismy się w Aniołów Stróżów czyli 02.10.2010 r.

Ale upał nie da się wytrzymać tylko w cieniu siedzimy. Dobrze że dalej jesteśmy w górach a nie w bloku.
Igorowi kał raz normalny raz rzadki nie wiem o co chodzi ale zaczęłam znów podawać ten lek na biegunki i znów dieta.
Pati oby wam juz nic się takiego nie przytrafiło normalnie na zawał można zejść.
Kruszka no i zazdrościć większego lokum :)

pati ja nie wiem kobieto jak Ty to wszystko znosisz. Takie dwa przeżycia w przeciągu tak krótkiego czasu:-( ciekawe czemu Mała się zakrztusiła..

kruszka nie dziwię Ci się że wszystkiego się bałaś po takim zdarzeniu w szpitalu (chodzi o te zakrztuszenie).

gocha dobrze ze gorączka odpuściła:-)

u nas też upały, wczoraj i dziś to ledwo można wytrzymać na dworze. Wczoraj byliśmy na wsi, czekaliśmy z powrotem do domu do 19.00 a mimo że auto było wywietrzone, to i Tak Zosia była cała mokra i czerwona. Szkoda dziecka....
Dziś niania miała z nią wyjść o 8.00 na spacer, a ja planowałam o 18 kolejny, ale jak się nie ochłodzi to nie ma szans....

czesc Kolezanki,
melduje sie po wyjsciu ze szpitala, choc po 4 dniach przerwy goraczka wrocila :-( w nocy bylo nawet 39,7, ale teraz na szczescie pod kontrola. na szczescie lekarz okazal litosc i nie wyslal nas tym razem do szpitala, poki goraczka w ryzach.
Zębów nie widac dalej, ale jest marudny i ciązko mu usnąc, czasami trwa to 2 godz.
Doradzcie cos jak możecie...

Milego dnia :)
u nas zasypianie to koszmar. na rekach, na lozku, w lozeczku . wicie sie, wyginanie,uciekanie i jeczenie. z corka mialam podobnie, wiec ladnego zasypiania spodziewam sie dopiero za jakies 3 lata :-(

Dziekuje dziewczyny :) Juz mi lepiej, przespałam się z tym i dzis nie jestem juz w takich rozterkach. Co prawda sprawdzilam pierwsze usg z Frankiem i tam między maluchami była róznica 1,1 mm i oba pikały. Ale cóz co będzie to będzie. TRzymajcie kochane dalej kciuki, by choc jedne maluch dał radę :)

Dzis Franek wyraźnie zacząl mówic tata. Takżźe jesli wierzyc w przesądy to kolejny będzie chlopczyk, a ja tak właśnie czuję :)
tata czy dada a nawet baba jest latwiej wymowic niemowlakowi :-) ale moja corka tez najpierw tata mowila i mamy faktycznie chłopa :-)

Hejo. My już po lekarzu. Gorączka dziś dalej na poziomie 39,5 :( Jak się poda lek to 5h spokoju i dalej. W moczu nic nie ma. Wszystkie wyniki idealne. Robiliśmy krew na cito i o 15 znów mamy wizytę. To już 5 doba się zacznie a Młody coraz słabszy. Ja już dzisiaj cały czas ryczę bo nie umiem mu pomóc ! MASAKRA:-:)-:)-:)-:)-(

a u nas wyniki super, a od 2 tyg. goraczka. 4 dni bylo tylko przerwy tzn ponizej 38 st. ponoc efekt nalozenia sie zabkowania, upalu i wirusa.

Ja ostatnie dwie noce slabo spie. Mikolaj ma skok. Nauczyl sie stawac w lozeczku. Budzi sie czesto , wstaje, gada... biore go do lozka to tak sie kreci,ze nie mam na niego sil... :eek::eek::eek:
serio, z tym spaniem to jest jakis dramat.
Kruszka, czy bedziesz probowala skladac wniosek do ZUS o zasilek pielegnacyjny dla Francesco? podobno jesli alergia i azs sa wyjatkowo uciazliwe to jest szansa na te 174 pln miesiecznie. u nas teraz skora lepsza, wiec nie wiem czy warto probowac.

reklama
Do góry