Kaszka orkiszowa jest z glutenem, ja już ją daję Lence, dokładam do owocków i dobrze ją toleruje, buraczek też jest ok, dodawałam do zupki. Niestety dalej mam bunt zupkowy, dziś na próbę zrobiłam bezmięsną, tylko marchewka, ziemniak i pomidor przetarty z puszki - na obiad spagetti robiliśmy - do tego trochę masła i w końcu zjadła kilka łyżek. A teraz walczymy z komarami, jakaś masakra, nie można wyjść bo tak atakują, dobrze, że mam moskitierę w wózku, bo mała by spać nie mogła w ogrodzie. Za tydzień jedziemy w Bory Tucholskie i już się boję co tam będzie z komarami
reklama
ulala
Fanka BB :)
Katalina ja używałam wałeczków ale teraz juz nie używamy mój mały na brzuchu nie nawidzi leżec to i na nim nie spi .
co do mleka krowiego to chyba tak bardzo bym się nie martwiła do roku juz dziecko jada większość normalnych pokarów i ja tez powoli zaczynam podawać dzis jadł np kanapkę z szynka posmarowane masełkiem tak bardzo mu smakowało to po kawalątku dawałam radził sobie świetnie nic mu nie bedzie to bedziemy podawać gotuje mu czasem kasze manne z jabłkiem i zastanawiałam sie własnie nad tym czy na mleku mu nie zrobić jakby przeanalizowac skład zupek to duzo składników już jedzą a mój Igor zawsze do przodu z zupkami był nic sie nie działo to podawałam wcześniej .Jak ja się ciesze że taras mam wysoko bo nie ma komarów a byłam u sąsiada na grilu to chciały mnie zjeść
W upały mały chodzi tylko w bodziaku ta pogoda mnie rozwala raz upał a wieczorem wiatr sama nie wiem jak go ubierać mówi sie lepiej żeby chłodniej niż za gorąco ale strach znou żeby nie zawiało go.
co do mleka krowiego to chyba tak bardzo bym się nie martwiła do roku juz dziecko jada większość normalnych pokarów i ja tez powoli zaczynam podawać dzis jadł np kanapkę z szynka posmarowane masełkiem tak bardzo mu smakowało to po kawalątku dawałam radził sobie świetnie nic mu nie bedzie to bedziemy podawać gotuje mu czasem kasze manne z jabłkiem i zastanawiałam sie własnie nad tym czy na mleku mu nie zrobić jakby przeanalizowac skład zupek to duzo składników już jedzą a mój Igor zawsze do przodu z zupkami był nic sie nie działo to podawałam wcześniej .Jak ja się ciesze że taras mam wysoko bo nie ma komarów a byłam u sąsiada na grilu to chciały mnie zjeść
W upały mały chodzi tylko w bodziaku ta pogoda mnie rozwala raz upał a wieczorem wiatr sama nie wiem jak go ubierać mówi sie lepiej żeby chłodniej niż za gorąco ale strach znou żeby nie zawiało go.
olii88
Mój mały właśnie ma drzemkę:-) ależ mieliśmy dziś piękną noc-Tymek obudził się jak dawniej tylko raz o 2 i spał do 7 oby tak dalej. A to chyba dlatego że wypił przed spaniem 140ml mleka i w nocy 100ml więc brzuszek był pełen.
U nas wreszcie się troszkę ochłodziło-słońce nie praży. Przynajmniej trochę dom wywietrzę.
Zapomniałam dodać, że Tymi już pięknie siedzi sam. Oczywiście go asekuruję bo cały czas się boje że się przewróci
U nas wreszcie się troszkę ochłodziło-słońce nie praży. Przynajmniej trochę dom wywietrzę.
Zapomniałam dodać, że Tymi już pięknie siedzi sam. Oczywiście go asekuruję bo cały czas się boje że się przewróci
esme_esmunia
Aktywna w BB
a ile to jest 10 gramów mięsa?? bo ja gdzieś wyczytałam że jest to łyżeczka od herbaty i tyle też daję mięska mojej pociesze do każdego posiłku przez 5 dni w tygodniu, ale na opakowaniu herbatki dla niemowląt, bo znalazłam tak ą jeszcze w szafce na kolki to była jakaś tam, to jest napisane że 10 g to jest łyżka stołowa, więc zgłupiałam?? co Wy na to??
ulala no tak masz rację z tym jedzonkiem, że już dzieci jadają większość normalnych posiłków, ale wszędzie mówią, że jednak podstawą żywienia nadal jest mleko mamy, czy tak modyfikowane..
u nas to w sumie nie ma w brzuszku miejsca na tyle potraw, bo moja mała nie je zbyt wiele, teraz jedzonka daję jej więcej, 120-130 ml obiadku, 120-130 ml owoców, 80-90 ml kaszki na śniadanie, a karmień piersią w ciągu dnia jest bardzo mało bo jakieś 3-4 razy, za to zaczęła upominać się w nocy i nadrabia bo chyba jednak mleko jest jej bardziej potrzebne
ulala no tak masz rację z tym jedzonkiem, że już dzieci jadają większość normalnych posiłków, ale wszędzie mówią, że jednak podstawą żywienia nadal jest mleko mamy, czy tak modyfikowane..
u nas to w sumie nie ma w brzuszku miejsca na tyle potraw, bo moja mała nie je zbyt wiele, teraz jedzonka daję jej więcej, 120-130 ml obiadku, 120-130 ml owoców, 80-90 ml kaszki na śniadanie, a karmień piersią w ciągu dnia jest bardzo mało bo jakieś 3-4 razy, za to zaczęła upominać się w nocy i nadrabia bo chyba jednak mleko jest jej bardziej potrzebne
Ostatnia edycja:
esme_esmunia
Aktywna w BB
babyduck, ahaaa!!! ale ze mnie ciemnogród
jeszcze pytanie odnośnie soczków. jakie podajecie swoim malcom?? jakie są najlepsze firmy. bo ja ostatnio widziałam bobovity to chyba jest i jest na nim napisane "napój" i właśnie nie wiem, czy warto coś takiego kupować?? ;O mam też w gazecie reklamę boobfruta i tu już piszą "nektar" no to chyba coś lepszego jakościowo co nie??
jeszcze pytanie odnośnie soczków. jakie podajecie swoim malcom?? jakie są najlepsze firmy. bo ja ostatnio widziałam bobovity to chyba jest i jest na nim napisane "napój" i właśnie nie wiem, czy warto coś takiego kupować?? ;O mam też w gazecie reklamę boobfruta i tu już piszą "nektar" no to chyba coś lepszego jakościowo co nie??
Sok zawiera 85-100% owoców. Nektar to rozcieńczony wodą sok (30-50% soku w zależności od owocu). Napój to jeszcze mocnej rozcieńczony sok (1-20% soku). Więcej tu: Sok, nektar, napój - czym się różnią?
Ja podaję Kubie soki 100% Gerbera.
Ja podaję Kubie soki 100% Gerbera.
olii88
esme na bobofruty to bym uważała bo dosładzają. Ja tak nadziałam się na deserek bobofrut, który był dosładzany. Mój mały pije tylko wodę więc nie orientuję się w sokach;-)
reklama
esme_esmunia
Aktywna w BB
super dziewczyny! dobrze wiedzieć
Podziel się: