reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

goocha O to mi właśnie chodziło,żeby piła cokolwiek z butli, zaczęła od soków i na tym się skończyło.... Ja jestem uwiązana w domu :( Trzymam za Was kciuki :)

Katalina Dziś znów nie dałam w dzień cycy, i spróbowałam z mlekiem to się darła przez 40 min aż zasnęła z rozpaczy....:-( po pół godz. na śpiocha wsadziłam jej butle i od razu zaciągnęła i wypiła wszystko!!!! ale zrobiłam tylko 90 ml więc synek trzymała jeszcze jej butle w buzi a ja poleciałam dorobić w drugą ale wypiła tylko 20 ml bo za szybko leciało 6+ smoczek i się rozbudziła ale się najadła! :) I juz dzisiaj nie daję jej na noc cycka może popłacze znów to trudno muszę to przetrwać bo jak się poddam to nici z tego....

babyduck Ja ubieram body kr. rękaw ,cieniutką bluzeczkę dł. rękaw, leginsyi skarpetki i opaskę na głowe lub czapeczkę z dziurkami. Ale na spacerze zazwyczaj ściągam wszystko i zostają tylko body :) Jak zawiewa wiaterek to pieluchę wieszam na gondoli i jest ok.

Kupiłam dziś mleko Bebilon 2, małej brakuje 9 dni do 6 mies czy mogę już podawać???? czy poczekać te 9 dni????
A czy któraś z Was używa Enfamil????mleko bo ja kupiłam to śmierdzi rybą.... bleee
A to jeszcze się zap[ytam czy któraś z Was używa mleka Gerber???? Czy jest dobre???? bo w tesco kosztuje tylko 12 zł

reklama
Multi, jestem tego samego zdania, ale głupieję, kiedy widzę inne dzieciaki. Dziś założyłam Kubie koszulkę z krótkim rękawem i bermudy jeansowe. Z pewnością nie zmarzł, a może i tak było mu za ciepło. jakiś starszy pan w aptece zapytał nawet "czy kawalerowi nie za gorąco w tych jeansach?"
Olii, dzieciak się nie rusza, fakt, ale spróbuj wsadzić głowę do wózka. Przy podniesionej budzie tam jest sauna.

Czesc Babeczki!

U mnie duzo sie dzieje i Was tylko podczytuje,bo czasu na pisanie brak.
Zmieniamy mieszkanie za 10 dni i w zwiazku z tym mam duzo rzeczy na glowie.

Pati - mozesz zaczac. Nie sadze zeby to jakos te nowe mleko wplynelo na dziecko...

U Nas zimno,wietrznie, +13'C.

Mikolajek bardzo zywy jak zawsze. Wczoraj poznal swoja nowa lokatorke mieszkajaca dom obok i tak do niej gadal,wrecz krzyczal... super to wygladalo :-D

Pozdrawiam Was serdecznie...

Witajcie,
U nas dzisiaj 30 stopni ! szok
Maluszek daje popalić. W nocy budzi się co 2 godz i ciągle je cycka. Teraz zrobiłam troche mm i mam nadzieje, że prześpi chociaż do 2 w nocy. Z reguły budzi się już 23-24.:no:
Pati - współczuje problemów z butelką. U nas też na początku było kiepsko, ale załapała i teraz daje jej 1 raz dziennie swoje mleko w butelce, żeby nie zapomniała jak się pije. Czasami też dodam mm, żeby mieszać smaki.

Gratuluję nowych ząbków. U nas narazie cisza. Pewnie będzie miała późno tak jak starszy. Miał 9 miesięcy jak wyrósł mu pierwszy ząbek.

Ja wczoraj i dzisiaj też nie wiedziałam jak ubrać dziecko. Wczoraj założyłam body z krótkim rękawem i sukieneczkę z krótkim rękawiem + skarpetki. Założyłam też letnią czapeczkę, ale szybko ją zdjęłam, bo w gondoli to chyba sauna jest. Dzisiaj już sam bodziak i z kr. rękawkiem i spodenki, bez skarpetek i czapki.
Ja wychodzę na dwór popołudniami jesteśmy do 19/20 stej. Jak wracam to jest już troszkę chłodniej, ale i tak jest jej ciepło.

Witajcie :)
Pisze do Was z urlopu. Wypoczywamy i dotleniamy małego i nas jodem.
Tutaj tez pogoda szaleje :) od poniedziałku ponad 20 st w cieniu. Wczoraj to juz jakas masakra była. Troche sie opalilam, ale mój mąz to juz prawie czekoladowy. Najgorzej ma Franek, bo musze bardzo uważać, by Go nie przegrzac ze względu na azs. Dlatego bardzo się cieszę, że przenieslismy Go juz do spacerówki. Po pierwsze nie musi spac, by spokojnie jechac, bo sie po prostu rozglada, śpi kiedy chce no i nie jest w niej tak gorąco. Nie moge Go tak jak Wy ubierać w krótkie spodenki czy body, bo sie zaraz dorwie do skóry i drapie do krwi.
Dzis za to jest chłodniej, wiec spróbuje Go zachustować.

I juz sie przewraca jak chce, na plecy na brzuszek i zmienia pozycje o 180 st. Dupka w górę i przesuwa sie troszke, ale głównie do tyłu.

Pati mysle, że możesz podac małej już 2 :)

Multi gratuluje 6 mies :) Franek skończył wczoraj, dla nas to była wielka radość.
Tez podaje wodę w temp pokojowej.

Juz nie pamietam co mialam komu napisać...

Acha no i nie moge sie juz doczekac rozszerzania diety. Po powrocie idziemy do derm po wskazówki. Mały strasznie interesuje sie tym co my jemy. Dwa dni temu próbował mi ściągnąc ziemniaka w talerza, wczoraj ciasto, a dziś prawie mi wyrwał kubek z kawą, na szczęście nie byla gorąca.

Miłego dnia :)

Dziewczyny udało się!!!!! Na noc juz nie dałam cycy tylko butlę, było trochę marudzenia ale załapała i zjadła około 160ml!!!!! całą noc przespała tylko o 1 się przebudziła to jej dałam butle to wypiła tylko 50ml i spała do 8.00 :) Rano juz nie chciała butli więc jej zrobiłam kaszkę i zjadła 120 :) Więc Koniec z Cyckiem na dobre!!!! Tylko ja nie mogłam spać bo rozsadzało mi piersi musiałam ściągać co 1,5hbo ból był ogromny:-(

pati - Gratuluję sukcesu !
Najlepiej pij szałwię w dużych ilościach, bo ona ogranicza laktację i ściągaj z piersi nie całość tylko do momentu ulgi.

Pati gratulacje !! Ja jeszcze nie chce rezygnować z piersi ale muszę nauczyć tego mojego lenia pić cokolwiek z butli :p

Kruszka zazdroszczę wyjazdu ! Odpoczywajcie sobie póki możecie :)

My lecimy na dwór jak się Młody obudzi bo trzeba korzystać z pogody bo jutro ma padać i ochłodzenie jak co weekend ! :p Jadę sobie dziś kupić sukienkę na wesele bo jedziemy za tydzień :-) Męża też musimy obkupić. Jedynie Mati już ma kreacje :-p A w ogóle to chyba nam się 7 ząb wyrzyna i Młody dziś trochę marudny :-(

Pati gratulacje, trzymam kciuki, by każda następna noc wyglądała podobnie, mi tez przez pierwsze 2 noce od odstawienia rozsadzało piersi i nawet nie skorzystałam z tego, że mój synuś tak super spał bo ciągle mnie piersi bolały i prawie nie było snu :-( a nad ranem to już musiałam ściągnąć mleczko:-(. Ale tak było tylko przez 2 dni i nagle gromadzenie minęło, u mnie obyło się bez herbatek.

Kruszka odpoczywaj błogo, dotleniajcie się i jodujcie :-). Kruszka mój Natan też ma AZS i czy w związku z tym jakoś specjalnie pielęgnujesz/ przygotowujesz skórkę Franka na taką słoneczną pogodę, masz może polecone jakieś kremy z wysokim faktorem??

badka i jak czy udało się pospać córuni troszkę dłużej, tak jak chciałaś przynajmniej do 02.00:-)??

My już od 2 dni rozszerzyliśmy menu synka o kolejne smaki, wczoraj raniutko dostał pierwsze nie płynne śniadanko, zrobiłam mu kleik ryżowy na mm i wsuwał aż uszy się trzęsły, zrobiłam na początek 90ml ale aż błagał o więcej więc dorobiłam jeszcze troszkę samego mm. Dziś nauczona doświadczeniem z wczoraj zrobiłam 180ml kleiku i było idealnie :-). Od 5 dni jemy też już mięsko na obiadek był już króliczek i indyczek i smakuje jemu ogromnie, tylko, że jakoś te słoiczki wydają się nie wystarczać więc szybko domaga się popołudniowego deserku :-). Póki co Natan bardzo spokojnie przeszedł z cycy na wszelkie nowe menu, oby tak dalej:-).

reklama
Do góry