reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień Dobry:-)

Pepsi Wszystkiego dobrego dla Lenki na pierwsze urodzinki, dużo uśmiechu na twarzy i samych radosnych dni w życiu, sto lat
:tak::-)

679tprtowiec-bombowiec-super.gif

Miłego dnia:-)​

reklama
pepsi 100latek dla Lenki :)

potworek
Maciek dostal na 3 urodziny laptopa edukacyjnego ktorego uzywal dzien w dzien az w koncu padl :p ale na szczescie udalo mu sie go w pelni rozgrysc. Teraz chce mu kupic ten ze spidermenem - niby od 5lat ale podejrzewam ze mlody go ogarnie bez problemu...

marybeth
Maciek byl wysoki i do tego pulchny. Wczresniej mial mniejszy kombinezon ale ciezko bylo go ubrac pod spod wiec kupilam mu az taki duzy. Byl za dlugi ale bez problemu sie pozwijal ;-) na drugie urodziny juz kupowalam mu dwuczesciowe kombinezony ;-)
Kuba nie sciaga skarpetek, ale Maciek robil to ciagle. Odpuscilam mu w koncu i wtedy przestal ;)

aqua Maciek nie dostal sie do przedszkola. jest na liscie rezerwowych ale nie przyjma g - dyrektorka powiedziala ze przyjmuja tylko te dzieci co ponad 5h darmowych beda chodzic.
Maciek spisal na liscie do Mikolaja az 15 rzeczy :p Ale wie ze nie wszystkie dostanie. Na Mikolaja chyba tylko laptopa na ktorego sie poskladamy np z moim tata a na Wigilie dopiero kilka drobniejszych prezentow. To co najtrudniej mi znalesc to lizak w ksztalcie laski cukrowej - taki jak w bajkach jest :p Marzy mu sie taki prosty prezent.

Ostatnia edycja:
Pepsi - 100 lat dla niuni!

Nimfi - aha, no to inna sprawa. :-) Juz sobie wyobrazilam rocznego bobasa z wzrostem ponad 100 cm. ;-) Czyli podwijalas mu nogawki i rekawki? Ja mysle sobie, ze bedziemy uzywac to, co mamy, zas za rok kupie dobre.

OK
, lapie 3. kawke. Komu?

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 25
hejo!!
a ja uważam, że forum ma być przyjemnościa a nie obowiązkiem. Nieraz mam takie dni, że w ogole nie mam czasu napisać cos z sensem to tylko czytam. Zresztą miedzy nami Babami zawsze beda jakies zgrzytki małe - to normalne każda z nas jest z innej parafii :-)

mirelka jak tam idzie Liwii samotne zasypianie?
nimfii taki laptop to fajna sprawa, na pewno sobie z nim poradzi. Masz racje takie wyjście nawet na 10 minut dużo daje, trafiłam na pieczywo z reduce :-) i miałam pyszne zapiekanki na kolacje.
mary beth a mi sie udało kiedys trafic z rozmiarem, zeby byl za rok i trafiłam - to była kurtka na zime, bo mniejszych nie mieli, a ta co dostalam byla duzo za duza, wiec wzielam rozmiar wieksza od tej co dostalam i Olaf nosil ją dwa sezony. ale z drugiej strony takie dwuletnie dziecko to ciezko juz ubrac w kombinezon, a u was zimą jakie temperatury?
aqua dobre ztymi kapciami, Dzieciaczki sa takie twórcze i kreatywne, czasami drobna rzecz potrafi sprawić im wiekszą frajde.

My wczoraj obejrzelismy "jestes bogiem" ale tak srednio mi sie podobało. Muzyka fajna :-) ale sama muzyka nie wystarczy. Marika od rana marudzi, bo Olaf zamknal sie w pokoju. aaaa dzisiaj było tylko raz jedzone, jestem wyspana!!!!!!

Anus - wlasnie w tym problem, ze ciezko trafic... No, ale Tobie sie udalo! :happy: Tylko moze z kurtka latwiej niz z kombonezonem... U nas musi byc kombinezon, bo raz, ze zima trwa prawie pol roku... Dwa, ze bywa MASA sniegu. A trzy, ze w przedszkolach taki maja po prostu zwyczaj, bo dzieci mimo mrozow w zimie tarzaja sie w sniegu, jesienia i wiosna w deszczu i nie ma, ze pogoda brzydka - dzieci sa duzo na zewnatrz. Wiec zawsze trzeba miec 2 kombinezony na wiosne/jesien od wiatru i deszczu oraz na zime cieple. No i masz racje - kazda z nas jest inna i zawsze bedzie cos, co nam nie pasuje w innych. Z czasem tez nie jest latwo, bo wiadomo, ze ciezko go wygospodarowac, gdy w domu sa dzieciaczki, ktorymi trzeba sie zajac. :sorry: I kto jak kto, ale my nawzajem powinnysmy to rozumiec i szanowac.

Ostatnia edycja:
Co do zgrzytów na forum... Ja już takie przerabiałam, do takich jazd doszło, że nick zmieniłam :dry: Teraz żałuję, że sobie niektórych PW na pamiątkę nie zostawiłam, miałabym się z czego pośmiać :-p

Pepsi - najlepszego dla córci :-)

Mój Malut skarpetek nie ściąga... bo ich nie nosi. Bo jak nosi to ściąga. Papcie też. Ale lata w rajtkach po mieszkaniu więc mu odpuszczam skarpetki i paputy ;-)

mary beth tamten kombinezon mial sciagacze na rekawach i na nogawkach wiec nie trzebabylo nic podwijac, po prostu mu wyjmowalam stopki i raczki... bez problemu bylo ;-)
Maciek na roczek mial ok 82cm wzrostu.
heh a Kuba ledwo 75cm :p

Ostatnia edycja:
Hej maminki :-)
U nas w miare ok nocka taka sobie,sasiedzi cos remontuja i od rana wala mlotkiem,Sami ma teraz drzemke i mam nadzieje ze to walenie mu nie bedzie przeszkadzac bo wolalabym zeby sie wyspal przed szczepieniem.
mirelko kochana a co sie stalo?? nie opuszczaj nas i pisz kochana z nami.Jak tam mebelek ktory kupiliscie w ikea,naprawiliscie szkode czy oddaliscie??
Niunia super ze tarczyce wyleczylas ale warto miec to pod kontrola.
Gola pisze mi na kartce ze mamy ta szczepionke na odre,rozyczke i swinke no i dodatkowo ostatnia dawka pneumo,3 dawka meningoki oraz 4 dawka na zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych czyli mlody bedzie kloty az 3 razy chyba tego wrzasku tam nie przezyje,ale czy jest to bezpieczne az tyle szczepionek na raz??
Cocca i u nas jest problem bicia mlody czesto wyskakuje do nas z piesciami jak sie mu czegos nie da albo mu sie zabroni a czasem nawet poradzo ugryzsc w reke nas
:baffled: mysle ze to tez taki czas buntowniczy juz sie zaczyna wiec wytrwalosci kochana Ci zycze.Trzymam kciuki za wyniki mamy dzisiaj &&&
asia idze ze przygotowania ida pelna para,super ze torcik juz zamowiony macie i kreacja tez juz jest a miejsce zawsze sie gdzies znajdzie jakos upchasz gosci :-)
Angun mienilam malemu mleczko na to po roku ale w dzien nic mu po nim nie jest i spi ladnie a w nocy nie placze nic tylko sie przebudza i chce spac ze mna a raczej na mnie :baffled: baczki puszcza bez problemow wiec raczej nic z brzuszkiem ale mysle ze czas u nas przejsc na 1 drzemke w dzien,mlody ma dosc duzo energii a po drugiej drzemce budzi sie dosc pozno i potem nie moze sie wyszalec chyba tak jak powinnien i to nocne spanie ma lekkie ehh sama juz nie wiem.Zdrowka dla chlopa oby szybko mu przeszlo po tym dlutowaniu,Ja az sie boje bo mam az trzy 8 na razie nie bola nic wiec ich nie ruszam.
maggipka drowka zycze kochana super ze Ci mama pomaga no i chlop taki opiekunczy,obys szybko sie wykurowala.
Aneczka ale Ci Zosia daje czadu moj wczoraj zasnal o 22:30 ale z wielkim bolem bo z 1h jeszcze szalal w lozeczku nim zasnal w sumie.
nimfii Ja to czasu nie mam a raczej mozliwosci zeby se usiasc przy kompie a wieczorkiem jak jest tutaj najwiekszy ruch to moj chlop znowu chce se ze mna po siedziec wiec Ja tylko rano jestem jak mlody spi :tak: fajnie ze liscik juz wyslany do Mikolaja.
mary-beth ale Ci zazdroszcze tego lezenia w lozku do takiej godziny :tak: moj nie sciaga skarpetek o dziwo :-)
anus Ja to zazwyczaj brak czasu mam juz wieczorkiem na kompa bo chlop w domu wiec trzeba z nim posiedziec ;-)gratki za przespana nocke fajnie,a czemu Olaf sie zamknal w pokoju??

​Milego dnia ;-)

pepsi Wszystkiego Najlepszego dla Twojej krolewny,niech rosnie zdrowo wam coreczka !!!!

Winki i Pepsi najlepszego dla Bobisławów na 1 urodziny!!

mirelko zaintrygowałaś nas wszystkie :) no ale nas nie opuszczaj!!
Angie Kinga jest mądrzejsza i sprytniejsza niż sie może wydawać:) Zobaczysz,zobaczysz zabłyśnie jakimś talentem!
anus dla mnie forum jest przyjemnością tylko mam trudności czasem z pisaniem:) ale czytam codziennie!
potworek trening czyni mistrza, nie poddawaj sie z pieczeniem:)

My już torcik zamówiliśmy, koniecznie ma być na nim tygrysek bo jakże mam Tygryska:)
Msza dziękczynna - urodzinowa zamówiona dopiero na 16 grudnia bo terminy pozajmowane już te bliższe.
Idzie 7 ząbek, dolna trójka wreszcie, apetyt wrócił.
Wczoraj widziałam wnusiątko na zdjęciach z usg, przez skype, to niesamowite dopiero 15 tydzień a widać już rączki, nóżki, wszystko, prawdopodobnie będzie dziewczynka.
Poza tym szaro, jesiennie - oby do wiosny:)

reklama
Mikado, nie poddałam się, dzisiaj była próba nr dwa, inny biszkopt - rzucany i prawie wyszło ;-) A na pewno jest jadalny :-D

Mati śpi, ja chyba też się położę...

Do góry