reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mikado wazne zeby zdrowiutkie bylo. Corcia mieszka w polsce?jak sie czuje? fajnie, ze msza zamowiona bedzie taka roczno przedswiateczna. dla mnie forum tez jest przyjemnoscia,ale tak jak nimfii napisala duzo dziewczyn przestalo pisac.
katerinka co u Was?
sabrina zamknal sie w pokoju,bo bawil sie w supermarket klien i kasjer w jednym :-) my wczoraj bylismy na tym szczepieniu, sama bylam. Marika zaplakala,ale dzielna byla. narazie bedzie spokoj ze szczepionkami. powodzonka dzisiaj. Ja tez wole wieczorem polenic sie na kanapie,ostatniego posta pisze jak Marika zasypia w lozeczku. Sami lubi czuc Mame nie miej mu tego za zle.

Moja dopiero usnela SAMA kregoslup odpoczywa,ide robic rosol,zmyc podloge

reklama
Ja tylko na chwilę, jestem sama z Frankiem, byliśmy rano z moim mężem i Franusiem na pobraniu krwi, jesteśmy z niego dumni bo nawet nie zakwilił:-) było ważenie i mierzenie i dalej nic nie ruszył z miejsca.

Nie wiem co ze sobą począć, bo dostałam telefon ze szpitala... mama ma przerzuty, 12.12 idzie usunąć wszystkie węzły chłonne. Idę sobie popłakać póki nie ma nikogo w domu.

Hej kochane,

Cocca - kochana, tak mi przykro :( Ale musisz być dobrej myśli!!!! Tulę Cię najmocniej! Musi być dobrze!!
Dzileny chłopak z Waszego Franka! Krewka pobrana, będzie wiadomo co i jak, trzymaj się ciepło!

potworek - fajnie, że mała sobie dobrze radzi! No i gratuluję postępów w czytaniu i liczeniu! Zawsze w kalsie znajdzie się mega kujon, ,mega zbój i mega luzak :) Tak to już jest - najważniejsze, że zgłosiłaś problem pani. Prezent dla młodej super - ale się bedzie cieszyć :-D

Helenko - czytam, żę nie tylko mój Poliszon taki zbój się ostatnio zrobił ;)

maggipka - Ra ra mały hałaśliwy lew - obczaj na YT ;) Pola dupcią zarzuca jak ta piosenka leci, lubi Ra Rę bardzo
PS Ra Ra to samiec Alfa ;)
Tak to była szczepionka odra, świnka, różyczka

mirelko - nie czaję o co Ci chodzi, ale uważąm, że ajk już zaczęłaś to powinnas "wyłożyć kawę na ławę " i po sprawie! Tak jak radzi nimfii , nie musisz tego robić na forum, a nawet trzeba było od razu napisać do konkretnych osób, bo teraz się może każda zastanawiać z nas o co chodzi, i czy kiedyś nie napisala czegoś nieodpowiedniego ;) Tak więc, czekamy na posty od cioci mirelki;)

anus- ja mam to samo, jak idę gdzieś bez młodej, to tak jakoś dziwnie - muszę wychodzić częściej, pierwsze postępy poczynione - w nd byłam z koleżanką :) Co prawda na godzinę , ale jak fajnie było!

mary-beth - ale fajnie u WAs z tymi wymianami! A u nas w wielu sklepach nawet prawa konsumenta się nie przestrzega! Moje dziecko notorycznie sciaga czapke!!! nawet jak zawiożę to jakoś daje radę!!! Skarety też , ale czasami ;) Fajnie, że mają u WAs zdrowe podjeście do wychowanai dzieci i od małego są hartowane!
Moja koleżanka jest bezpłciowa - hehe dobre, płec to coś co wyrasta ;)

nimfii - ja tez chciałabym, żeby forum "żyło" a czujesz nas za 40 lat jak dalej piszemy, na chłopów nadajemy i wychwalamy wnuki ??:D Ojj czekało się na Mikołaja, czekało, a jak się bało czy rózgi nie bę∂zie :) hehe
Ale z Maciusia to był duży chłop! Teraz też jest wysoki?

anus - fajnie, że tylko jedno karmienie w nocy :) U nas nawet nie wiem ,ale pospane do 7:22 :D

Ssabrinaa- i u nas remonty u sąsiadów :/ Powodzenia na szczepieniu!

Mikado - pewnie się z mężem wzruszyliście jak malutkie bobo zobaczyliście, najważniejsze, że maleństwo zdrowe i wszystko dobrze:)) A Ty, kochana jak się czujesz?? U nas był Kubuś na torcie, ale chcieliśmy Klapouszka albo Tygryska - nie mięli ;)

U nas nawet OK - zaczynam trochę odżywać, po stresie półrocznym ....
Pola spała, potem siku i kupa na nocnik, apetyt daremny, rączki wiecznie w buzi.

potworek mialam ci pisac jeszcze ze mnie tez tort dla Kuby nie wyszedl ;-) jak wszystkie inne ciasta byly super, tak ten biszkopt na tort spierniczylam niezle... ale dalo sie zalatac :-D Nieraz tak jest ze cos sie popiecze, za dlugo, za krotk albo pomiksuje inaczej niz trzeba i wychodzi buba z przypadku.
Dobrze ze nadal walczysz o ten tort ;-) Ten rainbow jest super! Jesli nadal chcesz go robic.

mikado
piszesz ze widzialas zdjecia wnuczki przez skype... Twoja corka mieszka w polsce? tak mi teraz przeszlo na mysl zapytac :-) No ale fajnie ze juz jakies podejrzenie jest. corka pewnie sie cieszy z takiego obrotu sprawy ;-)

ssabrinaa ja takze mam najwiecej czasu rano ;-) maz wraca o 15 z pracy i juz nie siedze na BB na kompie bo nie chce zeby podgladal co pisze ;-) wtedy pisze juz z telefonu :tak: ale wiadomo ze tam trudniej forum ogarnac...

cocca a jak mozesz napisac gdzie sa te przezruty? Rozumiem Twoj smutek :-( Mysmy sie od razu dowiedzieli o tesciowej ze ma raka z przezutami - na watrobe, trzustke, jelita i nic z tego ruszyc nie moga. Dzieki chemioterapi sie wchlaniaja lekko, ale szalu nie ma... Kurde cholerne te nowotwory - tak szybko niszcza organizm :-( 3mam za Was kciuki!

mary beth fajne sa te dzieciaki wiedza lepiej ;-)kiedys z mezem wysluchalismy cala serie ;-)

gola takze chcialabym aby forum "żyło". dlatego napisalam rano to co napisalam - ogolnie do mamuś ktore nas podczytuja, bo wiem ze to robia ;) a nie pisza... Oczywiście nie ma nic zlego w samym podczytywaniu, w końcu to forum otwarte. A jednak ja wiekszy sens widze wlasnie jak wspominasz - aby wykładac "kawe na ławe". Przeciez w wiekszosci jestesmy tu anonimowe. A nawet jesli nie to przeciez nie ma nic zlego w wyrazaniu swojego zdania i odczuc :)
Niestety mam przeczula zle.. że forum za kilka lat calkiem zamilknie. A 40 lat :p To juz w ogole nie bedzie sweet november :( Chcialabym sie mylic, ale wiesz, juz kiedys wspominalam jak jest u nas na forum lutowych dzieci 2009 - jeden post dziennie, a czasem tygodnie milczenia... Wiele czynnikow sie na to sklada. Mamy zapracowane, zagonione, maja inne priorytety ;)
A jak chodzi o macka to on jest wysoki po tacie ;) Od zawsze musialam mu brac wieksze rozmiary. Jak mial roczek to kupowalam mu na 2 latka, jak mial 2 latka to kupowalam mu na 3 latka ciuszki. teraz ma prawie 4 lata i 104cm. Niby nie tak duzo ale wlasnie jest na etapie skoku wzrostowego i potrafi na miesiac 1cm mi skoczyc. Juz mi dostanie na wszystkie półki o.0 do przelacznikow swiatla. Samej mi trudno uwierzyc... Kuba przy nim to jest drobinka :D

Ostatnia edycja:
Cocca - tulasy i dużo sił dla Was.
A ja jestem dziwna... Jutro mogę wybyć z domu, na koncert mojego ukochanego Ras Luty, a mi się nie chce :sorry2: Chłop mnie na siłę chce wygnać :-D

przepraszam dziewczyny że tak wyszło nie gniewajcie się;-) nie mam ochoty o tym pisać to tylko takie moje małe spostrzeżenia, w ogóle bezsensu że sobie tym głowę zaśmiecam:wściekła/y:

Cocca przykro Mi bardzo, musicie być dobrej myśli, wypłacz się kochana. Trzymam kciuki za mamę. Dzielnego macie Syna:tak:

nimfii - jakby to było parę lat temu to bym się sekundy nie zastanawiała :-D Ale teraz to ja się taka domatorka zrobiłam :szok: Jeszcze się zastanawiam, bo mój naczelny chce żebym zdjęcia porobiła, więc może ruszę tyłek :dry:

reklama
ceść dziewczynki!

Widzę, że małe zamieszanie powstało, ale dobrze, niech się dzieje :-)!
Może niektóre mamy mają gorszy okres a jednak lubią wiedzieć,co u nas i tylko poczytują. Jednak czasem trzeba się spiąć i coś popisać, żeby forum nie wymarło. A jak coś nam się nie podoba, to piszmy, każda uwaga jest cenna.

Cocca bardzo mi przykro, czyli naświetlania będą. Zbieraj siły kochana, będą potrzebne do wsparcia mamy. A Franuś na pewno poprawi się z jedzeniem, u nas od 2 tyg.tez walka o każdy kęs, Arturowi ida kolejne zęby.
Potworek jak się zbierzesz, to będziesz zadowolona, idź! Brawo za eksperymenty kulinarne! Ja w zeszłym tyg.kupiłam formę do muffinów w Lidlu i zamierzam coś wyczarować.
Aneczko my też mieliśmy takie problemy z zasypianiem, dopóki Artur nie nauczył się zasypiać sam w łóżeczku. Kły są paskudne w przebijaniu, strasznie bolesne.
Mary- kolejne rozwiązanie w Norwegii mnie zachwyca, fajnie, że tak bezproblemowo można rzeczy wymieniać!
Aqua rozczulił mnie twój synuś z tymi kapciami!
Mikado- super, jeśli będzie wnusia! Zdrówka dla was!
Ssabrina po prostu chyba Sami to mały przytulasek i chce mieć blisko mamę. A może ta druga drzemka rzeczywiście jest zbędna i będzie chodził spać wcześniej?
Anus masz rację, każda z nas jest inna i takie różnice są fajne a czasem wyniknie z nich mały zgrzyt, ale to właśnie urok społeczności.
Gola strasznie się cieszę, że zaczynasz powoli "oddychać pełną piersią" ;-)
Onanana ciebie też dopadła jesienna deprecha? Daj znaka :-)

Mały śpi, mnie tez muli ta pogoda, może przytnę komarka :-)

Do góry