reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

nimfii - dzięki za podpowiedź, jutro będę robić próbę nr dwa, z innego przepisu, może coś wyjdzie... A jak nie to goście dostaną kupne ciastka :-p

anus - z tym, że my kupiliśmy Oliwce tablet edukacyjny, Overmaxa, ma fajne aplikacje, np. nauka angielskiego, atlas, itp., do tego karaoke, gierki, organizer z planem lecji, itp. Ponoć przeznaczony dla dzieci od 6-10 lat ;-) Chociaż jak go testowałam to miałam niezłą zabawę, bo wiadomo, neta ma, i sporo tego co w zwykłych tabletach. No i co najważniejsze - ma obudowę wzmacnianą, kauczukową, u dziecka to ważne, a na pewno u mojego dziecka :-D

Ja oglądam Tylko mnie kochaj, setki razy widziałam ten film i nadal uwielbiam ;-)

reklama
hej dziewczyny ja dziś o sobie, nie mam w pełni czasu na BB bo roczek zapasem, ale dzisaij to wina braku snu.moje dziecię dopiero zasnęło,a tak to całą noc nie spało, zasnęla wczoraj po 21 a od 23.30 nie mogła miejsca znaleźć, a potem to juz na równe nogi, i wogóle krzyk, łzy.nie wiedziałam o co kaman.najgorsze że jak juz przysypiała to nie chciała na rękach ale odłożyć tez się nie dała, bo co próbowałam to ryk.dopiero tak po 3 zaczynała na rękach zasypiac, ale to max po 15-30 minut i znów ryk i odnowa usypianie i tak kimała na rękach.przed 6 dałam jej ibum bo zaczynało ja rozgrzewać, zasnąła dospała do 8, potem zasnęła dopiero 10.40 i tylko do 11.35.no jakaś masakra,dojrzałam że 2 jej sie przebiła więc to może wina tego (choć poprzednie 5 zębów bez problemowo) i jeszcze idzie jej kieł (ostatnio to się śliniła jak buldog).ja prawie nic nie spałam.później zaliczyła 2godzinna drzemkę od 16,na wszelki wypadek dostała malą dawke ibum na noc. pewnie zajrze po imprezie, albo dopiero w poniedziałek jak brat odleci
winki wszystkiego najlepszego dla synusia

Magipka - na przyszly rok myslalam o 98. Teraz Mia nosi juz 86, a rosnie jak na drozdzach, wiec z 92 ryzykowac nie bede. Mozna wymieniac bez paragonu, no pewnie. :-) Tu wymiana jest norma, czesto przykleja sie na metce w miejscu ceny naklejke, ktora swiadczy o tym, ze to prezent, czasem tez jest data do kiedy mozna wymienic. Prezenty wymienia sie tu nagminnie i wiadomo, ze nie dolaczasz do prezentu paragonu, wiec tez nikt go w sklepach nie wymaga. ;-) No, chyba, ze w strasznie drogich.

Niuniunia - super, ze Wiki zasnela!

Mirelko - nie mecz watroby! Moze cos zaradzimy.

Dziewczynki, zmykam. Mia sie budzi co chwile, cos ja meczy, ale nie wiem, co...
Dobrej nocy!

Dzień dobry :-)
mary-beth - tak sobie myślę, że ciężko może być trafić z rozmiarem na następny rok, bo po pierwszym roczku dzieci już tak nie rosną, no ale nawet jak będzie troszkę większy to nic się nie stanie ;-) Byleby za mały nie był ;-)

Piję pierwszą kawkę, zaraz idę Maluta posilić, trochę posprzątać i zabieram się za dalsze czytanie...

Widze ze na forum znów zaczyna robic szie sztywno, tak jakoś dziwnie :-( Mało mam pisze, pewnie nie macie czasu ;-) a moze nie tylko?

Wczesniej bylam zbyt zakrecona, ale chcialam jeszcze dopisac trzy slowa...

onanana wspomnialas cos o odczuciu krytyki? Ale pamietaj, ze nieraz krytyka jest bardziej obiektywna i wiecej wnosi niz pochwały ;-) Nie wiem o jaka sprawe chodzi, ale mam nadzieje, ze mimo wszystko bedziesz sie udzielac, bo Twqoje posty naprawde duzo wnosza na forum ;-) A może było to zwykłe nieporozumienie?

mirelka
rozumiem cie dobrze... ze nie masz ochoty dzielic sie zlymi odczuciami. sama wiele rzeczy zostawiam bez komenarza... A moze napisz na priv do konkretnych osob/osoby co ci sie nie podobalo? Jesli chodzil tylko o kilka postow, czy cos? Do mnie tez ktos kiedys napisal na priv zebym czegos nie robila i to bylo w 100% słuszne ;-) Mysle ze kazde nieporozumienie mozna wyjasnic, bo potejrzewam ze chodzi o jakies nieporpzumienie. Tutaj chyba kazda mam che, aby na forum bylo mialo.

mamy które znikneły z forum - wróćcie! ;-) Przeciez wiem ze nas podczytujecie.... Forum bedzie żyło tylko wtedy, gdy będziemy w nim uczestniczyc, a jak nie... to za kilka miesiecy okarze sie ze już nikt tu nie zaglada :-( a co innego sobie obiecywałyśmy ;-)

a teraz dalej na bierżącao :-D

anus
nawet na 10 min wyjscie do sklepu bardzo duzo daje ;-) ja gdy sie wyrwe gdziekolwiek sama to wracam z nowa energia do zycia :-)

potworek fajne sa te tablety dla dzieci :tak: my na razie jestesmy na etapie laptopow edukacyjnych :tak:

marybeth no tez mnie naszla ta refleksja ze rozm 98 to juz moze nie byc na nastepny rok ;) Jak maciek mial roczek to juz mial kombinezon na rozm 104 i wcale nie zanizony bo o dlugosci calkowitej 104cm! No a dla mojej malizny Kubusia nawet juz mam teraz kombinezon o dlugosci calkowitej ok 90cm - rozmiarowka 92 ;) jesli bedziesz cos zakupywac to najlepiej z centymetrem i mierz w sklepie. Za rok nasze maluszki juz beda mialy blizej 100cm niż dalej na pewno ;)

Dzis w nocy Macka list został wysłany do mikołaja :-D
Jeszcze 2 tyg. i czekamy na pierwsze prezenty heh :tak: On już odlicza dni w kalendarzu :tak: Oj pamietam jak to sie czekalo na prezenty :-)

Ostatnia edycja:
nimfii - moja Oliwka miała laptopa edukacyjnego i w ogóle jej nie interesował :-D Raz może w coś zagrała :sorry2:

Uffff... Posprzątałam... Niestety, ale obecna pogoda sprawia że powinnam latać na mopie kilka razy dziennie, bo pies jak wraca ze spaceru z parku to robi taki syf :szok: Ale ograniczam się do codziennego odkurzenia i umycia, a później olewam i udaję, że nie widzę :cool2:

Hej!

Potworek - i o to mi wlasnie chodzi... Ciezko wyczuc, jaki Mia bedzie miala rozmiar za rok... :eek: Wiec sila rzeczy zaczniemy od tego mniejszego kombinezonu, zas jakby wyrosla w ciagu zaimy, to mamy jeszcze ten na 86. A za rok kupie jej nowy i tyle.

Nimfi - 104??? Ale jak to jest mozliwe? I to jak mial roczek? :-) Jeju, no to juz zupelnie stracilam rachube i skonczy sie na tym, ze po prostu kupie kombinezon na za rok dokladnie za rok... :tak:

U nas wczoraj meczacy wieczor, w nocy jedna pobudka i do 8.45 dolezelismy z trollem w lozku, ktory obudzil sie ok. 8.00 i koniecznie chcial poskakac po wyrku rodzicow. :-D

Jeju, dziewczyny, czy Wasze dzieci tez tak notorycznie sciagaja sobie skarpety??? :szok:

Nimfii z tymi starszakami to już takie ważniejsze te wszystkie święta się wydają :tak: Tomek będzie w przedszkolu pisał i wysyłał list do Św. Mikołaja ;-) ja się po wypłacie wybrałam z młodą na zakupy i już mu kupiłam Tranformersa(bo od dawna o takim marzy..), a on nam wczoraj oznajmił, ze napisze "Kochany Mikołaju przynieś mi proszę nowe kapcie z Zygzakiem-tylko twarde, żeby się tak szybko nie podarły" bo wczoraj wyrzuciłam jego, bo tak się porozpruwały, że mu noga przodem wychodziła.. czasami mnie zadziwia.. ale dzwoniłam do mamy i już obiecała, ze mu kupi, bo akurat nie miała pomysłu :-)
A tak w ogóle, to nie chcesz żeby Maciek chodził do przedszkola czy się nie dostał??
Mary Bath moja nie sciaga skarpetek(nosi kapcie) tylko rękawiczki - ale równie denerwujące:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Aqua - hehehe! Domyslam sie! :-D Moja rekawiczek za to nie tyka (przewaznie), ale widac, ze jej dziwnie, ze cos ma na lapkach. :-D Ale skarpety... :eek: Jakby ja w stopy parzyly! :-D Kapcie sobie tez sciaga, wiec juz od jakiegos czasu nie zakladam. Najlepiej jej na boso, ale zimno tak chodzic, wiec biegam za nia i zakladam skarpety... :zawstydzona/y:

Do góry