reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

onanana super, że Majeczka przybrała! A chętnie wcina jedzonko? Dobrze, że badania tez wyszły w porządku. Moczem się nie przejmuj, bo może poprostu jakaś bakteria się przypałętała, więc furagin rozwiąże problem :-) Na ulewanie próbowałaś coś innego niz debridat? Nie znam dokładnie składu tego preparatu, ale my mieliśmy gastrotuss i dawał spoko radę :-)

andrzelika ja tez idę w końcu sie poopalam, bo tyle pięknych dni, a mi sie nie chciało

ponko ja sie cieszę z faktu powrotu do pracy :-) na pewno nie będzie mi łatwo rozstać sie z moim bąbelkiem, ale potrzebuje juz takiej odskoczni :-)

sabrina
mój właśnie te kaszki mleczno ryżowe wcina aż sie trzęsie, małego głodzillę urodziłam...

ugotowałam już obiadek dla małego (dzisiaj buraczki z ziemniaczkiem), przy okazji sobie zrobiłam barszczyk i tak jak wcześniej pisałam lecę się opalać :-)

reklama
martttika no mojemu tez smakuja te mleczno-ryzowe polskie kaszki tylko ze po ostatnim razie co mu dalam to maly az plakal przy kupie:-( no i poprzestalam na tym jednym razie a dzisiaj mu dalam angielska taka kaszke z Hippa i sie przy niej niezle krzywil a mialam darmowa probke wiec sprobowalismy i niesmakowala mu ta no i ciesze sie tylko ze nie zakupilam ostatnio tej kaszki bo bym musiala ja wywalic,no ale bede teraz znowu probowac te polskie kaszki zobaczymy jak bedzie z kupami :nerd:
Milego opalania ;-):-)

Mysmy zaliczyli krotki spacerek bo u nas dzisiaj jest chlodno i dosc wietrznie :sorry: Bylam zwazyc dzisiaj Samiego no i moj szkrabik wazy juz prawie 8,5kg i przybral jakis 1kg w 1,5 miesiaca :-) ale dziewczyny jaka mi tam akcje mlody wywinal no normalnie az szok,bo pierwszy raz tak mial ze jak zobaczyl ta babke tam od wazenia( a widzial ja juz kilka razy) zaczal tak plakac tak sie zanosil biedny moj ze uspokoic go nie umialam az mu kozy z nosa zaczly wylazic i pelno lezkow mial oj biedny dopiero jak mu babka zeszla z oczu to sie lekko uspokoil ale byl strasznie czujny i na widok innych ludzi zaczal stekac i poplakiwac :szok::baffled:

mój Alan w ogóle nikogo się nie boi byle kto podchodzi gada do niego a on szczęśliwy, on wręcz uwielbia być w centrum uwagi taki ass...

Moj tez sie nie boi innych np. wczoraj bylismy w pralni i tam babka do niego zagadywala itd to sie smial a dzisiaj nie wiem co sie mu stalo moze skojarzyl to wazenie ze szczepienm bo zazwyczaj tak mielismy ze najpierw sie wazylismy u tych kobitek a potem bylo szczepienie no a nie powiem ostatnie szczepienie maly przeszedl okropnie,strasznie go bolalo.Musialo sie mu cos nie spodobac i juz :tak:

Ale cisza na forum jest:szok: widac ze pogoda jest w PL bo wszystkich wywialo gdzies :-)

Witajcie wieczorową porą listopadóweczki!
Pogoda dziś też dopisała, także siedzieliśmy na tarasie do 18. Mały już pokąpany, najedzony, dziś po raz pierwszy wypróbował woje ostre ząbki na mojej piersi, aż zobaczyłam gwiazdy:eek::szok::baffled: Mam dwa śłady zęboli, nawet na początku karmienia nie miałam ani jednego strupka a teraz chyba nie będzie lekko...
Ssabrina może spróbuj zobić drugie podejście z tą kaszką, Artur mi też się parę razy krzywił, jak jadł coś po raz pierwszy, a następnego dnia jadł aż się uszy trzęsły, bo znał już ten smak. Sami ładnie przybrał, mały głodomorek :-) Biedulek tak się pani wystraszył, może myślał, że to szczepienie:-(
Onanana zapomniałam ci napisać, że na szybkie przybranie wagi dobra jest kaszka Sinlac (kukurydziana i z mączki chleba świętojańskiego), robisz ją na bazie MM lub wody, bardzo dobra w smaku. Ale jak Majunia tak ładnie przybiera, to chyba jej już nie trzeba..

Andrzelika mój Artur też nie protestuje,jak ktoś inny bierze go na ręcę (no może trochę boi się mojego brata-okulary i zarost) ale wiem, że ok.7 miesiąca może się to zmienić, dzieci wtedy często odczuwają lęk separacyjny i są "wlepione"w mamę.

Rzeczywiście cisza u nas, ale to z powoodu wolnego i ładnej pogody. Buziaki kochane!!!

Hej lasencje

ale tu dziś cisza! Jak nigdy!

Dziiś miałam podbudkę o 8:10;D A wczoraj o 10;D Fakt, że mała wstała nam o 4 zjadła, tatuś ponosił, poprzytulał i córcia między nami zasnęła i spała ładnie;) Ja to aż się przestraszyłam jak ją rano zobaczyłam między nami... Wczoraj wstałam o 10 dopiero:)

Niestety w środę nie dotarliśmy na pogrzeb wujka męża bo co się okazało miałam dojechać do męża autobusem do pracy ale spóźniał mi się pół godz autobus i myślałam, że już nie dojedzie. Jak już byłam w autobusie to mąż zadzwonił żebym wysiadła za chwile bo on już jest bardzo blisko i mnie zgarnie. No to wysiadłam i co się okazało popsuł nam się samochód alternator nam padł i trzeba było go wymienić całego więc kupiliśmy i wymieniliśmy. Brat męża mówił, że pogrzeb miał piękny ale nam było przykro że nie mogliśmy dotrzeć;(

Wczoraj byliśmy na imieninowym grillu u mojej siostry (dziś im. Moniki), wzięłam wózek i trochę zabawek bo stwierdziłam, że nie chce mi się ciągle na rękach trzymać małą nawet jak będzie spała i dobrze zrobiłam bo mała mi większość imprezy przespała w wózeczku, pobawiła się zabawkami, pogadała z wszystkimi i ok;)

Andrzelika moja Wiki to jak Twój Alan wiecznie chciałaby być w centrum uwagi, z każdym gada, cieszy się, na ręce chce a jak jej nie weźmie ktoś to zaraz awanturę robi bo przecież jak to może ktoś jej nie wziąć!? Fajne te dzieciaczki nasze;)

Onanana super, że Majunia przybrała na wadze;)

Angun Atrurek ostrzy zębunie ;D tylko biedna mamusia będzie cierpiała troszeczkę przez te ząbeczki;)

Ja mam jakiś problem znowu z laktacją bo muszę małą karmić 2 cyckami przy jednym karmieniu. Nie wiem czy to znowu kryzys czy po prostu pokarm mi zanika. Karmię małą dalej nie przerywam bo nie chcę jeszcze przestać karmić ale dopajam ją herbatkami i dokarmiam MM. W ogóle zdziwiłam się bo moje dziecko je 150ml:szok: i muszę kupić nową większą butelkę 250ml bo ta już za mała...

Laski mam pytanie Wiki kończy 6 miesięcy za 2 tyg a kończy mi się MM poradźcie mi jakie mam kupić teraz jeszcze 1 czy już 2? Bo my nie pijemy mm co dzień, teraz jej będę wprowadzać mm jako jeden posiłek zamiast piersi najlepiej wieczorem albo na noc żeby ładnie spała no i nie wiem co mam zrobić

Niuniunia to Wiki dziś była łaskawa i dała mamuni pospać, mój Artur chyba też przez tą burzową pogodę bardziej śpiący, ale i cyba marudny, bo nie chciał się dać uśpić na drzemkę..
Ja bym na twoim miejscu kupiła mleko następne, po 6 miesiącu, jeśli karmisz tylko raz dziennie, to spoko, chodzi tu głównie o kaloryczność, ilość składników mineralnych, także z tym na pewno nie przesadzisz.

Rzeczywiście cisza, pogoda się popsuła, to pewnie dziewczyny dziś zajrzą ;-)

Anek - gratuluję Zosieńce ząbeczka! :) Kurcze , to Zosia natrzaska km w łóżeczku i na macie, Pola ostatnio leży spokojniej i w łóżeczku tylko główkę kręci z lewej str na prawą
onanana - Fajne są takie wypady z innymi dzieciatymi znajomymi:tak: Masz rację, trzeba sobie jakoś dawać radę, nam też Polcia pomaga przetrwac trudne chwile.ale super Majusia przybrała, to pewno jest tak , że np w jednym m-cu nic a tu w ciągu tygodnia aż tyle !!!! Super:)Mam nadzieje, że bakterie w moczu nie są groźne i przy następnym pobraniu ich już nie będzie
andrzelika, ja też się b. cieszę, że znajdujesz dla nas czas, kocham Twoją bezpośredniość i optymizm:tak:
nimfii - kurcze, nie zglądałam już dawno do tej książki (czytałam jak Pola była noworodkiem), ale raczej nie przypominam sobie porad dotycz. zdrowia czy jedzenia, autorka raczej daje rady jak zrozumiec dzieciatko, daje wskazowki dot. samodzielnego zasypiania ,
Ssabrinaa - ale super Sami waży! Pewnie kobitę ze szczepienia pamięta ;)
Niuniunia - ale sobie podrzemaliście - super!! Z MM nie pomogę, ale chyba laski mają rację - takie poo 6 m-cu już chyba trzeba
Angun - dziś i u nas chłodniej, ale na szczęście nie pada ( wczoraj były 3 burze i jakieś oberwanie chmury,m bo ulicą to płynęła rzeka!!)

Laski nasza Pola ma 1 ZĄBEK !!!!!!! - PRAWA DOLNA JEDYNKA:)
Dziś rano tak z głupa macam, a tam już taka kreseczka biała, którą widać gołym okiem i czuć pod palcem, postukałam łyżeczką isię zgadza! Pola na razie ząbkuje zupełnie bezobjawowow i bezboleśnie, nawet nie wiedzialiśmy, że ząbek się wyrżnął :-D

Wczoraj byliśmy za miastem w skansenie w Lipowcu, Polcia super grzeczna, zaczepiała wszytskich i śmiała się i popiskiwała:-) Potem pędem do samochodu, bo zaczęła się burza nr 1 .
Moje dziecko posmakowało też króliczka w warzywkach - baaaaardzo dobry ( dla Poli), bo ja spróbowałam - ohyda!
Miłego dnia koechane:*

reklama
Witam mamusie :-)

potwierdzam cisza, :tak:co po niektóre mamusie wyjechały na weekend i na pewno jeszcze nie wróciły, wypoczywjcie:-)
u nas też już pogoda się popsuła ale jest fajne żeśkie powietrze, :tak:
my pospałyśmy dziś do 6.40, Liwa już ucina sobie pierwszą drzemkę,:tak:m ma wolne ale walczy na poddaszu z płytami,:tak:

niunia
jeśli chodzi o mleczko to pisałyśmy w wątku kącik żywieniowy że większość mam kupuje już po 6 miesiącu mleczko 2,
Gola super, gratulacje na ten pierwszy ząbek, u nas nie ma jeszcze ząbka:no:

ja już z większa domek ogarnęłam co by jutro było mniej sprzątania:tak:

Miłego i spokojnego dnia :-);-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry