reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Witam kochane.
Ja tylko na momencik bo chce przep powrotem meza zaaranzowc wielkie prasowanie. co by chlopak nie myslam ,ze caly dzien przed kompem. A wraca za pol godz.

Wczoraj dostalam kwiatki i czekolade i bylam w szoku bo Peterek raczej olewa wszystkie takie dni jak mu sie wyaznie nie przypomi. a jan ie przypomnialam. wiec szok.

To racja ,siedzimy w domu ,sprzatamy ,ja nawet zaczelam troche gotowac ( wczesniej prawie tego nie robilam) niebawem wszystkie bedziemy jak amerykanki z lat 50 tych.

Maggipka -podziwiam zaciecia z depilatorem. Po telewizyjnej pani Gadjet zakupilam podobno superowy -boli i tak .Na wosk jestm za leniwa ( mam te wszystkie sprzety bo jestm kosmetyczka) wieci tal wracam do maszynki pod prysznicem.

Angie -milego czasu z tesciowa;-)

niuniunia -zazdroszcze zdolnosci cukierniczych. Takie ladne te toryt robisz.

pepsi -obiad brzmi pierwsza klasa.

aneczka- powodzenia w lekturze.

A my po lunchu z kolerzaneczkami ,Oli cudowny usmiechala sie a potem zasnol. Przynioslam go w foteliku do domu i nadal spi wygiety w chinska 9.

A w poniedzialk pierwsze zajecia z babyswim. Zobaczymy jak bedzie.
Lece udawac dobra zone ,co caly dzien sprzata i prasuje.

reklama
A jak wspominac wczorajszy dzien to musze sie przyznac ze mi maz zrobil niesamowita niespodzianke.... :sorry2::shocked2:

Dostalam branzoletke z krysztalkami Svarowskiego :blink:
A przyszedl do domu bez kwiatkow (mowil ze chcial sprawdzic jak zareaguje gdy mi nie zlozy zyczen). wiec ja po chwili wystartowalam z pytaniem czy mi dzis nawet kwiatka nie da, a on na to ze zapomnial o Dniu Kobiet. A wiec powiedzialam mu ze zarzucam fochemmm...

Chwile bylo mi smutno, to przyszedl do mnie, kazal zamknac oczy i zalozyl mi na reke branzoletke....\
Przez moment czulam sie jak wtedy gdy mi dawal pierscionek zareczyniowy na palec :-)

Świetna sprawa taki prezent z zaskoczenia, a nie taki jakiego sie spodziewam przy kazdej okazji - tj kwiaty.

Branzoletka cudna!

On cos ostatnio szaleje w biżuterii bo na świeta dostalam od niego kolczyki i wisorek :blink:

edit: a dzis bedzie wspolne wino Cin Cin... OMG :p

ankusch nie dołuj się kochana szkoda zdrowia, masz dla kogo być silna Martynka potrzebuję uśmiechniętej mamusi, trzymaj się dzielnie, i wracaj na BB,:-);-)
winki dobra jesteś też z tym udawaniem dobrej żony też tak czasem robię jaki słyszę że m z pracy przyjechał to szybko odkładam komputer co by nie myślał że tylko siedzę na BB, nich widzi jak jestem zapracowana hehe:nerd:
nimfii to się tylko cieszyć :tak:

moja mała znowu walczy w łóżeczku dziś już 2 raz sam zasypia już 3 drzemkę będzie miała i ostatnią :tak:kochana jest:tak:

hej kochane ja po pracy mężowi po drodze kupiłam spagetti na obiad sobie zrobiłam kuraka w piekarniku poprasowałam byłam w serwisie z wózkiem bo coś blokowały mi się przedni koła ale wystarczyło przetrzeć od piasku więc luz od ręki miałam zrobione- ogólnie mnie spanie bierze choć wstałam 0 8 bo Klaudusia pięknie spała
angie fajnie że mąż pamiętał i dostałyście po kwiatku nam się skapnęły lizaki ja kwiatki
aneczka witaj po przerwie :)
agalodz powodzenia na tych ćwiczeniach mam nadzieje że Wojtuś niebawem nadrobi i dogoni inne dzieciaczki a zresztą jestem niemalże pewna bo pisałam Ci o małym chrześniaku męża jakie miał wady i jak pięknie nadrobił że prawie tego nie widać :) trzymam kciuki
no i dobrze że już nie cierpisz tak z piersiami , wiesz ludzie tak gadają odstaw odstaw a nam matką jest ciężko podjąć taką decyzję ale fajnie że choć trochę wytrwałaś ja nadal karmię i tak będę do 6mc jak się uda\
co do mieszkania kiepska jestem w ty temacie my wynajmujemy znajomym pewna kasa zero problemów

Ssabrina oby główka szybko odpusciła!

nimfii super prezent dostałaś:-)

maggipka ja generalnie nie wiedziałam, ze moze dostać takie L4, ale pani rehabilitantka powiedziała mi, ze jakieś tak wolne sie należy i warto by było się zainteresować. Poszperałam wiec po necie i wyczytałam, ze to jest normalne L4 na dziecko. Należy sie jak się dziecko rehabilituje, nie wazne z jakiego powodu (nawet zwykłej asymetrii), moze ono trwać do 60 dni. Ważne jest to, ze takie L4 nie przerywa urlopu, wiec trzeba je wziąć zaraz po macierzyńskim. Wypisuje je pediatra na podstawie zaświadczenia od lekarza rehabilitanta. Ja w srodę bede na szczepieniu to się zapytam pediatry czy mi wypisze (generalnie nie powinna robic problemów, ale różnie to bywa). A w czwartek idę do lekarza rehabilitanta żeby przedłuzyć zabiegi, więc poproszę o takie zaświadczenie. Ja też chodzę 2 razy w tygodniu na rehabilitację, a pani rehabilitantka powiedziała, ze najwyzej rozpiszemy zabiegi raz w tygodniu, zeby to wydłużyc w czasie (bo jest w sumie 10 zabiegów):tak:
Zainteresuj się, bo zawsze to 2 miesiące wiecej z dzieciątkiem w domu za kasę:-) Płacone jest jak kazde L4 na dziecko, czyli 80%.

niuniunia fajnie Wam Wikusia przybiera :tak:
nimfii ale czad! Spisał się Twój ślubny nie powiem :-D:tak::tak:
ankusch - ciocia Gola też ma doła, musimy dać sobie radę - a u mnie uwierz na prawdę jest teraz ciężko :-( A teraz przed 3 minutami była ta wredna baba (tesciowa) przyniosla jakis list do mojego i na drutach zrobione cos dla Poli (sweterek i gatki) niech mnie w d..... pocałują i dadzą już święty spokój!
Kati - u mnie przednie koła teraz tragedia , zwłaszcza jedno - po tym moim rajdzie Dakar :-(

Myślałam wczoraj i faktycznie wolałam nie ryzykować i przełożyłam szczepienie narazie na za tydzień a jak by jeszcze się smarkał to za dwa tygodnie. Nocka u nas taka sobie trochę lepiej niż poprzednie zamiast 15 wstawałam do Wojtka tylko 10 razy:no: jest tego jeden plus bardzo bardzo ćwiczę swoje opanowanie i cierpliwość, jeszcze kilka nocy i się przyzwyczaję:dry:
Przepraszam że tylko o nas ale mamy małą przebudowę kuchni i jest straszny syf i trzeba wracaćc do sprzątania. Może jeszcze wieczorkiem uda mi się coś napisać.

Gola Ankusch nie dajcie sie dolowi. Popatrzcie na swoje pociechy to zaraz bedzie weselej.
Ja tez popadlam ostatnio w dola bo ogladalismy nasze zdjecia z podrozy posludnej do Turcji i jak zobaczylam jaka mialam wtedy figure to mnie to niezle zdolowalo. To "tylko" 10 kg do tylu w 7 lat. A najgorsze jest to ze moj maz tez to zauwazyl i podkreslil i caly czas daje mi do zrozumienia ze mam calkiem odstawic slodycze i cos zrobic, a ja jak na zlosc nie umie sie zmobilizowac. Siedzac tylko w domu z Kinga to takie mile urozmaicenie. Ach coz zrobic...

reklama
niuniunia fajnie Wam Wikusia przybiera :tak:
nimfii ale czad! Spisał się Twój ślubny nie powiem :-D:tak::tak:
ankusch - ciocia Gola też ma doła, musimy dać sobie radę - a u mnie uwierz na prawdę jest teraz ciężko :-( A teraz przed 3 minutami była ta wredna baba (tesciowa) przyniosla jakis list do mojego i na drutach zrobione cos dla Poli (sweterek i gatki) niech mnie w d..... pocałują i dadzą już święty spokój!
Kati - u mnie przednie koła teraz tragedia , zwłaszcza jedno - po tym moim rajdzie Dakar :-(

kochana jak masz serwis gdzie mieszkasz to powinni na gwarancji Tobie zrobic jak nie to zdejmij kółka jak potrafisz oczyść ściereczką ten ''bolec'' na który nakładasz kółko suszarka wydmuchaj resztki piachu popsikaj parę razy WD40 I powinno być oki

Do góry