reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

AnnaJ007 ja mam ekspres ciśnieniowy Elektrolux. Ciśnieniowy bardzo głośny i trzeba dobrej kawy żeby smak był ok, ponadto wszędzie fusy od kawy i dużo roboty z czyszczeniem. Żałuję że nie kupiłam na kapsułki bo cena podobna za filiżankę kawy a większy wybór i mniej sprzątania.

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka dosc ladna,syncio teraz lezy na macie i oglada wszystko bo zrobilam mu kilka dni przerwy zeby sie mu nie znudzila :tak: ale moj lezy jak wryty i ani mu w glowie zeby sie przewracac na boczki :nerd:
Gola gratulacje dla Poli :-)
mamusia tak jak dziewczyny juz pisaly,powrot do szkoly to bardzo dobry pomysl,polaczysz pozyteczne z przyjemnoscia bo idac do niej to sie spotkasz ze znajomymi i bedziesz miala taka odskocznie od domu itd a przy okazji jakis fach w reku na przyszlosc ;-)
Angun super ze juz spacerek zaliczyliscie,my na razie czekamy az synek zje i dopiero potem sie bedziemy zbierac jesli pogoda sie nie zmieni,na razie wyglada dosc ladnie ale chmurska wisza w powietrzu wiec moze bedzie padac.
Katerinka wspolczuje Ci kochana,tego braku zrozumienia ze strony Twojego faceta ehh moj podobnie czasem robi on to wiecznie gdzies wylazi a to na sztuki walki,silownie itd a Ja jak chce gdzies isc mu wspomne o silce to mowi a po co tam pojdziesz pocwicz se w domu to Ci wystarczy :baffled: ale chyba nie rozumie ze jakbym tam szla to nie tylko zeby cwiczyc a zeby sie oderwac od domu :tak: ehhh chlopy.

AnnaJ ja mialam w swoim mieszkaniu krupsa 5220, taki reczny, namielona kawe, mlynek osobno, ale mielona kawe kupowalam bo tak jest taniej.... powiem Ci ze kawe robil swietna, ale troche brudno przy tym jest. A moi rodzice maja saeco ring plus i sa bardzo zadowoleni :)

My właśnie po spacerze,Alan dalej śpi, ja muszę obiadek szykować... Mam taki dylemat mam włosy za łopatki i stwierdziłam,że je obetnę do ramion i chciałam się robić na blond z powrotem jak kiedyś miałam,ale ten rudy co w ciąży miałam tak mi się spodobał,że ciągle o nim myślę :-D i tak włosy mi wypadają i mnie denerwują opitoli mi fryzjer, albo mąż z tyłu, a ja z przodu i z góry i już szkoda było tyle zapuszczania, ale co tam odrosną kiedyś włosy nie ręka :tak:

Hejka ale tu produkcja :-)
U nas nocka mogła być ;-) pobudka po 7 była jak zwykle i od razu stęki i kopa także od 7 na nogach..
Martyna spała od rana 30min i niedawno zjadła cyca troszkę miedzy jedzenie drzemneła potrzymałam na odbicie trochę odbiła i oczy jak 5zł i nie śpi gada do misiów i bąki puszcza:-D:-D :-)ze spaniem we mnie się wdała jak nic nigdy śpiochem nie byłam ;-)
Martynka dziś kończy 4 miesiące ehh jak ten czas leci zauważyłam dziś że próbuje z boczka na brzuch się przekręcić ale jeszcze trochę jej brakuje...:-)
Gola brawo dla Polci :-):-)
mamusia jak masz chęci i dzieciaczki z kim zostawić to brykaj się szkolić;-)
ooo mieszkasz w Piasecznie ??mam tam też ciotkę co mieszka a bacie w Wołominie ;-)
Angun fajnie że już po spacerku :-)Ja też bym poszła ale jeszcze trochę chora jestem a na dworze paskudnie zimno i teraz śnieg zasuwa nieźle.Martynie na pewno byłoby cieplutko ale ja nie chcę sobie dorobić :baffled:
Anna nie pomogę bo się nie znam ale laski na pewno ci coś podpowiedzą;-)
Andzelika superasnie że już po spacerku :-)oj i ja miałam długie ale ich się pozbyłam w tamtym tyg i ponąć mi lepiej w tych krótszych a przede wszystkim zmiana jakaś :-)

My też już po spacerku postanowiliśmy odprowadzić Mariusza do szkoły, a że byliśmy za wcześnie to poszedł z kolegą na plac zabaw przy szkole, za chwile leci z krzykiem że się wywalił i ma ręke w błocie myśle sobie spoko umyje w szkole i ok, patrze a on calutkie spodnie w błocie, no myślałam że łeb mu urwe przy samej... wiecie o co chodzi:-D szkoła jest 3 minuty od domu to wróciliśmy na szczęście mama była w domu to go doprowadziła do porządku bo zanim bym miała wtachać wózek na górę i potem znów na dół to już bym wolała żeby został w domu:-)
mój mąż też jest przekonany że skoro chodzi do pracy to już nic nie musi robić i po pracy należy mu się odpoczynek po pracy:wściekła/y: a jak ma wolne to musi się zrelaksować i odpocząć najlepiej poza domem bo przecież cały tydzień siedział ze mna:angry: no normalnie czas mam ochotę go wywalić za okno:-)
bywają dni że coś mi pomoże w domu albo przy małym, ale to raczej jak moi rodzice wyjeżdżają gdzieś i jesteśmy sami, niestety zdarza się to raczej rzadko:-( dzisiaj też ma wolne to pojechał z bratem do banku bo przecież brat sam by sobie nie dał rady a potem bilecik na mecz kupić bo się wybiera w sobote:wściekła/y: niewiem czy jestem zła bo jedzie czy bardziej dlatego że ja nie jadę, uwielbiam piłkę nożną i jeździć na mecze i mama nie miała by nic przeciwko żebym pojechała bo sama jest kibicem (tylko takim przed tv) a on nawet nie zapytał tylko uznał że nie bo nie wypada, rozumiem że w ciąży nie wypadało:-) ale teraz przecież to tylko kilka godzin:angry:

Dzien dobry kochane.
Ja jak zwykle ociagam sie z pisaniem, ale jestem u siorki i nie chce im komputerów podkradac. Swojego nie wzięłam bo każdy gram walizki mam zamiar wykorzystać na garderobę ksieciunia. Tutaj jest jakieś 3 razy taniej i 5 razy fajniej niż w moim porabanym kraju. Mam cudowny luz bo siostra tak tesknila za Olim ze teraz wszystko przy nim robi. :-p

Witam nowe kolezaneczki. Jak juz wszyscy pisali to forum to narkotyk. Trzeba czytać.
Ja nie rozumiem jak piszecie ze faceci nie chcą na trochę zostawiać z bobikami. Kurde, nie potrzebujemy ich sie pytać. To nie są nasi rodzice. Zostaniesz i juz. To tak samo moje dziecko jak twoje. Chyba bym sie rozrsmiala Peterowi w twarz jak by mi powiedziaz ze NIE MOGĘ gdzieś isc.
MA poza tym to ja ciągnąć Olinka raczej wszędzie ze mną i narazie bardzo mi to odpowiada. Choć na lotnisku w Kopenhadze nie pozwolili mi wziąć kół od wozka( musiałam je oddać na bagaż) i taszczylam fotelik aż do samolotu( wzięłam tylko fotelik, a nie gondole). Po wyjściu z samolotu nie było ani kół ani fotelika( lecialam sama) i musiałam targac spiacego Olinka na rękach aż do odbioru bagażu. A jest to kawał, łącznie z jazda lotniskową kolejka. Nie miałam jak wyciągnąć paszportów z torebki i poprosiłam lotniskowego pana by Olinka moment podtrzymał. Powiedział ze mu nie wolno!!!! Ale i tak potrzymał. Nie mogłam potem znalezc wozka, bo oczywiście nie odbiera sie go tam gdzie bagaże a ja o tym nie wiedziałam. Była juz 12 w nocy i prawie nikogo z obsługi ma lotnisku. Ale daliśmy z Olim radę, wszystko sie znalazło i mamy zamiar dalej podróżować. Teraz w czwartek do domu a potem na święta. Tez sami i tez samolotem.
Tak więc kochane, my damy radę ze wszystkim, tylko po co to wciąż udowadniać. Niech faceci sie troszkę pomecza.
Oli leniuch nie obraca sie za często. Choć czytałam ze obracanie teraz to dlatego ze głowa bądź któraś cześć ciała przeważa. Świadomie to w 7 miesiącu dopiero.
Onanana - fajnie ze byliście na basenie. Dla mnie tez w Szwecji za ciepła woda ale bobika sie podoba. Olik to by mógł w wodzie cały dzien. Macha nogami jak szalony. A potem jest pamiętnym przez pól dnia.
Andrzelika dalas mi dobry pomysł z drugim wózkiem. Kupię i będę trzymać u my, ale juz spacerowke. To nie będę musiała taszczylamc ze sobą.
Jak sprawę sie do kompa to podpisuje na resztę. Teraz pisze z tel i nie mogę sprawdzic co pisalyscie. A pamięć juz nie ta.
Anna- my mamy Krupsa, i podobno robi mega dobra kawę. Ja nie wiem bo kawy nie lubię. Nie kupuj na kapsulki bo wszyscy ' kawiarze' mówisz ze to ściema , ze lura a nie kawa i poza tym drogie. Ale ja sie nie znam więc może mówię głupoty.
Gola- gratka dla Poli za wygibasy i zazdroszczę ze tyle chce na macie leżeć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka laseczki :) widzę, że temat chłopów powrócił na tapetę :-) winki ma świętą rację, to też uch dzieci a czy kobiety zostały z góry zaprogramowane, że mają siedzieć w domu i wszystko robić?? NIE, ja swojego też zostawiam i to kilka razy w tygodniu wieczorami, a w ciągu dnia ciągam małą ze sobą gdzie się da :tak: Dziś Lenka też wieczorem zostaje z tatusiem a mama idzie na kino kobiece z koleżankami :-) Ja raz się swojego męża zapytałam czy ja do niego do pracy dzwonie jak mała mi płacze i od tamtej pory stara się sam dzielnie walczyć z humorami księżniczki, no chyba że jest już naprawdę źle to wtedy dzwoni po wsparcie :-D
U nas weekend super, pierwszy raz po porodzie wyszliśmy razem na urodziny do szwagra było całkiem fajnie, a malutka z babcią bardzo grzecznie spała, teraz będziemy częściej korzystać z jej usług :tak:
Zaraz budzę Lenę na karmienie i zbieramy się na spacerek, u nas przez weekend wiatr wywiał roztopiony śnieg więc można spokojnie pospacerować!

reklama
Witajcie kochane maminki!
Witam nowe mamusie na forum:)
Miałam gości przez tydzień, czytałam Was ale odpisać nie było czasu;) Była moja córka, kuzynka i ukochana ciocia. Cudownie tak pobyć z rodzinką i wreszcie się wyspałam bo rano zabierały mi dziecko na dół a ja spałam ile wlezie:) W sobotę w nocy wyruszyły z powrotem a ja poszłam do pokoju córki przytuliłam się do jej poduszki i ryczałam ja głupia (zawsze taka sama moja reakcja po jej odwiedzinach). Ta emigracja bywa trudna. ale jeszcze kilka lat i WRACAMY!! jupi

Nie odpiszę każdej z osobna bo często jest tak,ze pozaznaczam co komu odpisać a jak już mam odpowiedzieć to dzieciak się budzi i tyle popisałam.
Jestem zachwycona naszą galerią, nasze dzieciaki tak fajnie rosną i są cudowne!

Pozdrawiam Wszystkie i ściskam Was!

ps. widziałyście to? joga dla dziecka... mnie ciarki przechodzą jak to oglądam, koszmar jakiś
http://www.youtube.com/watch?v=bPu_onjbkAo&feature=related

Ostatnia edycja:
Do góry