reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej dziewczyny,
szybko piszę bo Maja zmierzła jak nie wiem. Albo ją za szybko wyciągnęłam z łóżeczka- a ona chciała sobie jeszcze pospać albo ząbki idą. Sama nie wiem, nie potrafię ocenić patrząc na dziąsełka.. U nas sie zachmurzyło ale po karmieniu ide z nią na spacer bo nie wytrzymam nerwowo...
Winki Ty jesteś debeściarą z tym podróżowaniem!! Zazdroszczę!! Współczuję kłopotów na lotnisku ale teraz za to odpoczywasz:tak:
Gola zdrówka dla Dziadziusia!!
Katerinka ale mnie ten Twój chłop wkurzył!!! Ale wiesz co, gdybym ja mojego od początku nie wychowywała to pewnie by też leżał i czekał aż mu kapcie podam... Mamusia w domu wszystko za nich robiła i jego 19 letnia siostra nie potrafi kompletnie nic. Nawet jeszcze okien nigdy nie myła, nie mówiąc o ugotowaniu obiadu.... Mój się bardzo chetnie zajmuje Mają, ja nie mam najmniejszgeo problemu żeby gdzies wyjść. A jak juz wyjde i dzwonie do niego to sie wkurza i śmieje ze mnie:-p Jak mnie wkurza i cos cwaniakuje to ja mu mowię że jakbym chciała dawcę a nie tatę dla Mai to bym se lepszy egzemplarz znalazła:tak::-D
Mamusia jak tylko masz możliwość to ucz się!! Póki jesteś młoda wiedza lepiej wchodzi do głowy!! Poza tym niestety bez żadnej szkoły to już chyba nawet do sklepu nie chcą przyjmować:-(
asia grupa zamknięta powstała już dawno temu. Zarządza nią julieet ktora jak wiadomo juz tu nie zagląda. Zdjęcia z basenu ja zamieściłam w sobotę tutaj na głównym, może przeoczyłaś:tak:

Laski sorrki ze do reszty nie odp ale lecę bo skrzat mój mały ryczy...

Ostatnia edycja:
reklama
andrzelika rozszalałaś się ze spacerkami - i dobrze! :tak:PS mnie się bardzooo podoba Twój aktualny kolor, sama choruję na rude, ale się boję ;-) A co do długośći, to racja, włos nie ręka - odrośnie, ale ja Ci zazdroszczę tak długich i zadbanych włsoów:tak:

winki Woow BRAWO kochana! Czizas Krajst ja to Cię kobito podziwiam, ja raz tylko sama u lekarza byłam z Polą , fotelik, kocyk, pieluchy, plecak, dokumenty, drąca się Pola kluczyki od auta w zębach - łosz kurde dziękuje! Dzielna bardzo jesteś:tak:

Katarek
- no tak to już jest z dziećmi :-D Dobrze, że mama Ci pomogła :):tak:

Ale u nas pogoda dziś daje po doopie - raz słońce, za chwilę dosłownie śnieżyca! Jeszcze nie byłyśmy, bo panna Pola D. śpi,a teraz akurat jest słonko, pewnie jak wstanie to znowu śniegiem sypnie

Mycha - dziś nasza młoda tak do lusterka nawijała, jak Nadunia, pluła, chichrała się, ale ubaw, niestety w iPhonie nie ma kamery , a cyfrówka rozadowana, a fajna amiątka by była :tak:

PS Mikado,teraz Twojego posta czytam, brawo dla Ciebie, super sobie ze wszystkim poradziłaś i gratuluję ukończenia studiów z takim wynikiem, filmik koszmar, Jezuu myślałam, że to lalka! Aż mi nieodbrze

Ostatnia edycja:
troche mnie nie było, więc z góry przepraszam jak którąś z Was pominę z odpisywaniem

Gola zdrówka dla dziadka!
katarek fajnie, że możesz kupować tak tanio pampersy
kati moj mały tez ma ostatnio takie napady placzu (o ile można to nazwać płaczem, bo to jest dziki wrzask!)
agutek dziś też zdałam sobie sprawę z tego, że tylko co kolki sie skończyły, a juz kolejne powody do marudzenia dzieciaczki mają :(
katerinka tym chlopom to chyba nigdy sie nie przetlumaczy! jak słucham swoich koleżanek to każda, doslownie każda ma tak samo!!
justyna to podłączajcie się i wracaj na forum :)
niuniunia ja wychodząc dzisiaj do szpitala nastawilam się, że jest spoko pogoda, ale jak mi powiało to poczułam jakby było ostro na minusie, więc moj babel siedzi dzis w domu
helenka super, że jest poprawa!
anna ja o ekspresach i kawie mogłabym rozmwiac baaardzo duzo gdyz jestem baristką, jednak za dobry ekspres trzeba troche zapłacić, a te z niższej półki to raczej nie zawsze spelniają nasze oczekiwania
winki krups dobra firma na ekspresy

A u mnie dalej to samo. Na spacery nie wychodze z małym, bo po pierwsze nie dałabym rady go pchać, po drugie większość dnai zajmuje mi latanie po szpitalach, mimo tego, ze to tylko zmiany opatrunku to można psychicznie się wykończyc od tej służby zdrowia. W poradni laktacyjnej jednak nie byłam, gdyz wciąż mam sączki, ale może jutro już mi zdejmą na dobre, więc wtedy będę próbować działać cos z ta drugą piersią. Tą jedna narazie karmię i choć miałam wczoraj już chwilę załamania karmię dalej :) Nie nastawiam się na 100%, że wszystko pod tym względem się uda, ale w końcu dziś trafiłam na lekarkę, która dała mi nadzieję. Mam nadzieję tylko, że mi zbyt duże blizny nie zostaną... Ale dla tego małego bąbla gdyby trzeba bylo to dałabym się pociąć jeszcze raz :-)

katarek ja też ciągle sama w domu mój z pracy idzie bratu pomagać na budowę do 20/21 ja sama cały dzień i najgorsze codziennie, ścieranie kurzu,odkurzanie, mycie podłóg, bo mam kominek i muszę robić przez niego to codziennie, bo syf, a do tego, obiad na 14, pranie, prasowanie czas dla dziecka... i czasem na bb i sama muszę też dać radę nie ma kto mi przy małym pomóc moi rodzice tu nie mieszkają nie mam tu znajomych i lipa...

winki
chłopy w Szwecji są inne chyba szwagierki mąż ma siostrę w Szwecji i ona tam ma męża i dzieci i ona też wszędzie chodzi, a mąż z dziećmi pozazdrościć wam :-D Mój też się zajmuję Alanem, ale często on coś robi pracuje itp i go nie ma więc ja nawet nigdzie nie mogę wybyć bb tylko to mój relaks i koleżanki :tak:
Oglądałam w tv,że nie wolno im trzymać dzieci, i ze stron mały był to szok, bo właśnie ani wózka itp, a jak sobie tu poradzić,gdzie dziecko odłożyć...:nerd:

Mikado a dlaczego musisz tam mieszkać jeszcze kilka lat? Wiem rozłąki są trudne...

Gola ja się śmieje,że mi obojętnie jak mnie obetną i czy jajo mi na głowię wyjdzie zawsze mi się podoba takie mam nastawienie :-) hehe... włosy mi lecą i mam już dość tych długich wygodniej w krótszych tym bardziej,że ja nie dbam o włosy odżywek nie daję itp...

marttika- wracaj do zdrówka kochana :tak:

winki zgadzam się z Toba co do chłopów!!!
andrzelika chłopy w Holandii też są trochę inne, tutaj jest równouprawnienie,normalne jest że facet jeden dzień w pracy ma wolne na dzieci, ostatnio u mnie na patio wyskoczył facet w fartuszku(pewnie coś gotowal) bo dzieci jego się miedzy sobą klóciły, a do mnie na basen też w wakacje przychodzili tatusiowie(bez żon) z małymi bobikami...
martikka tak wogóle to mi się by marzył ekspres Jura ale taki z wysokiej półki...mój chłop kawy nie pije więc tylko dla mnie bedzie.co sądzisz o takich??? Chodzi mi tez o to(poza smakiem kawy), żeby fajną pianę z mleka ubijał...
Ekspres Jura ENA 5 - Ceneo.pl
Ekspres Siemens TK 73201 RW - Ceneo.pl

My juz po spacerku,krotkim bo tylko 30 minutek bo oczywiscie zaczelo padac,a Ja jak zawsze mam przy sobie folie przeciwdeszczowa to dzisiaj jej nie wzielam i bach zaczelo padac :baffled: jak pech to pech :tak: no ale syncio dalej spi we wozku przy otwartym oknie wiec jest ok :-)
winki podziwiam Cie z tym podrozowaniem itd,jestes wielka dziewczyno :-)
Mikado gratulacje dla Ciebie,tyle przeszkod a poradzilas sobie na medal z tymi szkolami :tak:
martttika dzielna jestes babeczko,duzo zdrowka dla Ciebie oby jak najszybciej cyc Ci wyzdrowial.

Mikado wiem co czujesz...Mnie się wszyscy dziwią że ja chcę z Holandii do PL wracać..."przecież to kraina mlekiem i miodem płynąca"(zresztą tak jak Wyspy)...
Prawda taka że jakbym nie miała w PL żadnych perspektyw, tak jak większość ludzi tu przebywających to pewnie bym zostala...ale ja pracę mam, mąż zawsze dobrą znajdzie,duże mieszkanie mamy...
I jescze powiem Wam szczerze że większości rodaków tutaj to się wstydzę....niestety dużo ludzi prostych, pijących itp. Na Wyspy trochę inny "sort" ludzi wyjeżdża, tzn.ludzie po studiach, nie mogący znaleźć w PL pracy

helenka współczuję Wam latania po lekarzasz ale najważniejsze, że są efekty;) trzymam kciuki za Was;*

Ankusch, a ja mieszkam 10km od wołomina tak więc jak będziesz jechała do babci to zapraszam do nas na herbatkę z Martynką;)

katarek to fakt faceci są niedomyślni, o nas rzadko kiedy myślą. Ja też lubię chodzić na mecze ale niestety mój mąż nie przepada za piłką nożną więc mecze mogę czasem obejrzeć ale w tv

Winki dzielna babeczka jesteś;) miłego pobytu u siostry;)

Mikado jesteś kochana przykładem, że ciąża nie jest powodem do tego, żeby już nic nie można było osiągnąć. Gratuluję kochana takiego sukcesu;* A Twój płacz całkowicie rozumiem, jesteśmy tylko ludźmi którzy też mają uczucia;)

Marttika trzymam kciuki za Ciebie ;*** Wiadomo, że nadzieję zawsze trzeba mieć ale nie można się też nastawiać że zawsze wszysyko pójdzie gładko choć mam nadzieję, że szybciutko i bez problemu uda Ci się powrócić do karmienia obydwiema piersiami i oczywiście powrotu do zdrówka;)

My jednak wyszłyśmy na spacerek;) I bardzo dobrze bo kurcze muszę z małą wychodzić wreszcie na dwór i tak przez te mrozy tyle w domu byłśmy. Moje przeziębienie już się normuje i wracam do normalnego stanu

a co do chłopów to ja swojego samego z małą n adłużej niż godzinę (małą godzinkę) nie mogę zostawić bo on jej nie przewija (w sumie nie wiem dlaczego!?) i nie karmi bo nie umie i mała mało kiedy je butlą tylko jak w szkole jestem...

Dziś przyszła nam paczuszka z bobovity i dostałyśmy marchewkę z jabłkiem, herbatkę (próbkę) jabłkową z melisą i poradnik. Czekamy na misia z bebilonu;)

Anna moja siostra ma ekspres Jura i bardzo sobie go chwali

U nas cud mała zjadła jak nigdy na siedząco, chcę ją przyzwyczaić do jedzenia na siedząco bo w nocy jak ją karmię w łóżku to zasypiam i boję się, że któregoś dnia zasnę i ją przyduszę ;( Ona wcale nie chciała jeść mi na siedząco, a dziś spodobało się i przy okazji kupka na całe plecy;/ Zmieniłam pieluszkę na rozmiar 3 ale jakoś nie wiem one są troszkę przy duże i już sama nie wiem, bardziej ściślej ich założyć nie mogę...

Ostatnia edycja:
katerinka jak ja ci wspolczuje, wiesz, bo sama przechodzilam przez podobne problemy z mezxem wiec wiem jakie to przykre gdy on zostawia cie sama z dzieckiem i to jeszcze informujac w taki sposob.
Powiem ci tylko, walcz o swoje prawa, on nie moze cie tak traktowac. jestescie rodzina i musi to zrozumiec ze wszystkie plany macie ustalac wspolnie tak aby nikogo tym nie krzywdzic. 3mam za ciebie kciki.... Za fajna z Ciebie dziewczna zeby się męczyc z takim chłopem ;-):-p

andrzelika
wiesz ja wczoraj poprosilam sasiadke co jest fryzjerka aby mnie obciela. Uznala ze mam wlosy w strasznym stanie i ma racje. Ciesze sie z tego ciecia, licze na to za jakies 2-3 msc poprawic zeby szybciej nabraly sil. Powiedziala mi cos takiego ze moge soboe zrobic pasemka jasne to wtedy bedzie fryzura wygladac ladniej, ale ja nie chce na razie ich meczyc farbami... moze w lecie.

reklama
Anna najlepsza pianka to wychodzi jak musisz ją ubic sama, a nie jak jest ubijana automatycznie przez ekspres. Fakt, że troche trzeba czasu poświęcić, żeby dojść do wprawy, ale po 50 zrobionych kawach sama bys dostrzegła różnicę. Z takich automatycznych ekspresów ona zawsze jest sztywna, a ręcznie możesz sobie zrobić fajną puszystą, delikatną. jednak wiadomo w domu nie zawsze jest na to czas:-) Z jurą miałam kiedys do czynienia i właśnie ciągle psuło nam sie spienianie mleka (choc ten ekspres od początku był jakis wadliwy).

Do góry