reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Dziewczyny, no zima na całego - bardzo mnie to cieszy, niech wymrozi wszystkie pieroństwa przez które chorujemy!!!
Pola wykąpana, śpi :)

anek jeśli chodzi o szpital, to ja moją małą już 2 razy zabierałam ze sobą w odwiedziny do siostry na neurologię, tylko nie wchodziłam z nią na oddział tylko w takim pomieszczeniu dla odwiedzających, nic się nie dzieje, a myślę, że wirusów tyle samo co w galerii :tak:
mycha mohery górą, trzymajmy dzieci do wiosny w domu :-D
onanana ja też sprawdzam temp w aucie, albo dzwonie do męża, bo w domu brak termometru :-)

U nas pogoda nie sprzyja spacerkom, dziś w dzień było -10, więc siedzimy w domu. Lenka po szczepieniu więc wolę nie ryzykować. Zresztą sama się kiepsko czuje bolą mnie stawy i zęby bo byłam u ortodonty i mi podkręciła aparat i boli, a noszę go już 3 lata i mam dość :wściekła/y:U nas ma być dziś w nocy nawet do -20 brrrrrrrr już czuję różnicę temp w domu!! więc pewnie jutro też bez spaceru :-(

Margo - aż 3 lata masz aparat?? :szok: Mnie w maju minie 2 lata i już jestem bankrutem przez te moje druty. Właśnie jutro idę na podkręcanie druciaka. Czemu aż tak długo go nosisz? Aż tak dużą wadę zgryzu miałaś?

Dobry wieczór
Patrycja już została uśpiona na noc :)
Zrobiłam to tak: zjadła o 18, potem drzemka 30 minut, około 20 nakarmiłam znowu i po 15 min poszłyśmy sie wykąpać. po kąpieli około 21 znowu dostała cyca, w trakcie konsumpcji "odpadła" i już śpi :-D Pobudka prawdopodobnie około 3, potem 6, potem albo 8 albo 9 :tak:

Bylismy dzisiaj u neurologa, neurologicznie wszystko b dobrze, nasze obserwacje dot asymetrycznych zachowań nie potwierdziły się w badaniu. Mamy jak najwięcej kłaść ją na brzuszku żeby ćwiczyła i mamy przyzwyczajać do spania na brzuszku:szok: tylko że w nocy ona śpi zaraz po jedzeniu to jej się chyba bedzie ulewało jak brzuszek przyciśniemy... będę próbowała w dzień

A ja jestem na etapie probowania czegos nowego - balsamu do prania Dzidzus i wlasnie on spelnia moje oczekiwania. Ubrania sa ladnie wyprane, miekkie i ladnie pachna.

jak to śliczne ujęłaś, niczym wypowiedź z pierwszych nieśmiałych reklam telewizyjnych ;-)

przechodzę koło przystanku autobusowego i stoją 2 moherki :-) no i nagle słyszę:
"co za głupie babsko,w taki mróz z dzieckiem,jak jej nie szkoda" i na to druga:
"no tak bo teraz to mamy są damy, nie ważne dziecko one muszą się z wózkiem pokazać" :szok:
i do mnie
"idź pani z tym dzieckiem do domu,jak tak można!!"
wryło mnie normalnie na tym przystanku powiedziałam tylko panią żeby się walnęły w pusty łeb i zajęły swoimi sprawami i poszłam dalej :)

jesteś the best!!!

moja teściowa w zeszłą sobotę wzięła małą na spacer i wraca roześmiana i opowiada: - Idę z Patrycją a tam siedzi dwóch małych chłopczyków i jeden mówi do drugiego: "tyy zobacz jaka STARA MAMA" No teściowa nie wygląda staro jak na babcię :) ale jak na mamę pewnie tak :-D

A Ja z innym zapytaniem czy wy nadal dziewczyny pierzecie ubranka nowe zakupione??Bo ja nadal piore nowe ubranka ze sklepu przed ich pierwszym zalozeniem.

KONIECZNIE nie tylko dziecięce ale też swoje... Te nowe ubranka nie raz lądują na ziemi, mnóstwo ludzi ich w sklepie dotyka. Poza tym kiedyś jedna z nas pisała tu że pracowała w sklepie z ubrankami i te ubranka są jakąś chemią traktowane, że wszystkie sprzedawczynie miały ręce zniszczone jak staruszki od układania i dotykania.

Gola no ciekawe.. nas teraz na 1 termometrze -8,5 a na drugim -10:tak:

jak wychodziliśmy z małą do lekarza było -9, jak wróciliśmy ok 17 było -10, teraz -14 :eek: chłodno:eek:

Oj to widzę, ze nie tylko moja Natalka dostaje szału ja ja ubieram na dwór. Szczególnie nie do zniesienia są rękawki od kombinezonu i czapka:crazy:

asia moja Natalka od niedawna zaczęła się po woli interesować raczkami. Oglada je sobie i ciumka paluszki (dzis od rehabilitantki sie dowiedziałam, ze to bardzo dobry objaw;-))

ankusch widziałam, ze pisałaś coś o kapieli. Pamietaj, ze przy problemach skórnych jest wskazana bardzo krótka kąpiel. Nawet zaleca sie co drugi dzień kapać, ale ja to robię codziennnie, za to krótko. Nasza twarda woda bardzo szkodzi wrazliwej skórze.

Ssabrina ja zawsze piorę nowe ubranka Natalki, nawet te z zamknietych opakowań.

Ja kiedyś tez używałam Gripexu, bo fajnie działał, ale przestałam jak od kilku dobrych lekarzy sie dowiedziałam, ze to najwieksze g...no i bardzo szkodzi na serce.

Angun ja zawsze płuczę dwa razy ubranka Natalki. Ona ma wrazliwą skórę i tak alergolog kazała.

Anek ja najpierw prałam w proszku Dzidziuś, ale alergolog powiedziała, ze płyny do prania są delikatniejsze i polecała Białego Jelenia. Przestawiliśmy sie na niego.

Zosia śpi od 21:10 a ja buszuję po necie. Zaraz idę do piwnicy sprawdzic co tam z piecem... pewnie i tak w nocy wygaśnie:crazy: brrrrrrrr Ciekawe jak noc minie Zosieńce.

W galerii wklejam fotki z dzisiaj, jedna po kąpieli - MILITARNA ZOSIA (w ukochanym przeze mnie moro body).

Śpijcie dobrze dziewczyny, do jutra.

reklama
Do góry