reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

witam sobotnie..

Niuniunia - jak masz duzo kupki ( w sensie Wiki ma :-)) to nie czysc jej tylko chusteczkami. Jak Oli tak ma to wkladam mu pupe dod delikatny strumien cieplej wody w lazience. Robie to dla siebie ,bo nie mam zamiaru babrac sie cala w kupie. Po prostu mu to splukuje. chusteczek uzywamy roznych ,choc nie przepadam za Sensitive -bo w ogole nie pachna. Zawsze sa jakies w promocji. Ale jakos nie zastanawialam sie na ile paczka starcza.

Umowilam sie z mezem ,ze w tygodniu ja wstaje w nocy do Olinka ,a w weekend on. no i wczoraj po mega calo-wieczornych wrzaskach ,kapieli Olis zasnol o 22 w lozeczku i spal do ..7.30. Rekord. Oczywiscie wtedy gdy przypadla nocka tatusia. Typowe.

Ja piore w zelu dla dzieci- Fairy ,ale dodaje troche lenora dla zapachu. choc zdarzylo mi sie wyprac np. Jedne spodenki z naszymi ciemnymi rzeczami w plynie Persil dla nas i zadnego uczulenia nie bylo. Podejrzewam ,ze jest to zalezna od dziecka.

Teraz rodzinny spacerek.

Milej soboty dziewczeta.

Gola -nie stresuj sie tak kochana. Pola wie ile ma jesc. Buziak

reklama
Witam mamusie w sobotnie popołudnie:-)

kasiek251
ja od początku płuczę ubranka w płynie Silan Sensitive jestem z niego bardzo zadowolona ładnie pachnie i ubranka są mięciutkie proszek na pewno też zmienię teraz piorę w Loweli a zmienię na Vizir sensitive takiego używam dla nas:tak:

onanana my też chrzciny robimy 12.02 my idziemy do księdza na początku przyszłego tyg. zgłosić że chcemy chrzcić:tak:

Niuniunia ja używam chusteczek z biedronki Dady (zielone-sesnitive) a jak mamy dużą kupkę to myje wodą i gazikiem i przecieram 1 chusteczką nawilżającą, też nie wiem na ile mi paczka starcza:tak:

my dziś na spacerek nie poszłyśmy jak zaczęłam sprzątać o 10.30 to skończyłam o 13stej jutro pójdziemy na rodzinny spacerek :tak:

martttika ja do snu nie układam małej na brzuszku a tym bardziej na noc, boję się że się przydusi, zawsze po kąpieli na kilka min ją połażę na brzuszek albo podczas zabawy:tak:

Miłego popołudni, pozdrawiamy:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiek moja mała ma wrażliwa skórę, wiec na pewno długo bedę prała w dzieciecym płynie.

Niuniunia ja używam chusteczek rossmanowskich, tak jak pieluszek. Jestem zadowolona. Na dosć długo mi starczają, bo moja Natalcia kupkę robi jedną na dzień albo dwa. A po siuśkach to się tak dużo nie zużywa:-)

My juz po spacerku, czekam na meżusia i jedziemy do teściów:-)

Witam mamuśki,

Muszę się pochwalić, że tak piknie napaliłam wczoraj w centralnym, że ostatni raz byłam w piwnicy o 23:30 i do rana się paliło a grzejniki były gorące. Jestem w szoku, bo jak mój tata pali w piecu, to zawsze w nocy łazi do piwnicy i to dwa razy.

Co do chusteczek, to my nie używamy. Przerobiłam zielone Pampers, Huggies, Bambino, Pampers Sensitive i po wszystkich są zaczerwienienia. Paczkę mam tylko na wyjścia. Tak to przemywam pupkę przegotowaną letnią wodą i wacikami.

kasiek2511 ja będę długo prać w dziecięcym bo piorę też swoje koszulki, mam jakieś uczulenie na 1 piersi a płyn do prania ciuszków jest delikatniejszy. Używam dzidziusiowy Fairy a płukam w Comfortcie dla dzieci. W czerwcu zrobię testy alergiczne.

Niuniunia20Używam wacików i zwykłej ciepłej wody a do osuszania chusteczek higienicznych. Ma piękną wypielęgnowaną dupkę i żadnych odparzeń. Tych nawilżanych chusteczek kupiliśmy cały zapas ale Filip ich nie polubił bo są zimne. Przydadzą się na wyjazdy albo do przetarcia rąk.

onanana zazdroszczę tyle snu, jak to robisz? Od porodu nie spałam ciągiem więcej niż 3 godziny:/

Jejka, przeglądałam galerię i jestem zdziwiona jak Wasze dzieci już sztywno główkę trzymają. Mój zaledwie lekko podnosi i chwilkę utrzymuje a nawet zdarza mu się obrócić głowę jak leży na brzuszku. Nic więcej. Czekamy jeszcze...

Przygotujcie się dziewczynki na masowe wypadanie włosów, już czas na nas:baffled:

Miłego weekendu!:tak:

Gola i u nas dziś ciężka nocka z Martyną była druga z rzędu masakra brzuch ja bolał i bączki..jestem nie wyspana:-(

Ja tez ostatnio myję pupcię wodą bo dupcia po chusteczkach czerwona a takie zapasy narobiłam heheh
Na brzuszku kładę małą często i z chęcią sobie leżakuje a nawet śpi w dzień...:-)
A co do włosów to już z tydzień strasznie mi wypadają masakra wszędzie moje włochale...:zawstydzona/y:

Kinga niestety tez jeszcze nie bardzo trzyma glowke ale to wszystko przez ten woreczek na brzuszku, mamy ograniczenia w kladzeniu jej na brzuszku, we wtorek mamy spotkanie z fizjoterapeutka, moze cos doradzi.

Ja uzywam chusteczek Pampers Sensitive, kupek u nas nie ma wiec sie nie wypowiem. A ubranka tez piore w dzidziusiowym Fairy.

Mi narazie wlosy nie wypadaja zobaczymy jak bedzie dalej.

ankusch, Gola wspolczuje nocnych problemow z brzuszkiem, ja na szczescie nie wiem co to jest, a ostatnie noce Kinga budzi sie co 4h na jedzenie a nie co 3h jak wczesniej wiec wiecej spania mam :tak:

reklama
Cześć mamusie :-)
czy ktoś został dzisiaj na mroźnym spacerku napadnięty przez moherowy berecik jak mycha ostatnio? :-D
my byłyśmy zrobić kolejną sesję zdjęciową u fotografki (jest takie słowo? ;-))
wyjeżdżałam z domu o 11:00 było -10, w centrum miasta o 11:20 było -4, jak wracałam o 13 u mnie znowu -7
tym sposobem zaliczyłyśmy w sumie 20 minut spacerowania w 4 turach (do auta, do studia, do auta, z garażu do domu), potem mała spała w kuchni z otwartym oknem do 15 :szok: aż ją obudziłam bo się martwiłam że za długo już nie jadła...

hej dziewczyny:)
pisałyście, że kładziecie dzieci spać na brzuszek. Nie boicie się? Z tego co wiem to mogą tylko tak spać pod naszą opieką i nigdy na noc...

Ja używam różnych jednak ostatnio próbuje jak najtańszych, bo rzeczywiście idzie ich masa :) Narazie mam zapas rossmanowskich i chyba nie ma na to jakiejś rady, żeby szło mniej :) Może z czasem ... :) Mi paczka tych z rossmana wystarcza na ok tydzień (80 sztuk).

Neurolog wczoraj nam powiedziała że już można kłaść na brzuszku do spania bo zespół nagłej śmierci łóżeczkowej grozi dzieciom z obniżonym napięciem mięśniowym i tym które jeszcze nie potrafią sobie "zabezpieczyć drób oddechowych" czyli leżąc na brzuchu nie odwracają głowy na bok jak im buzia leci w dół i się podeprzeć.
Dzisiaj była pierwsza próba spania na brzuszku, po 15 minutach Patrycja się obudziła i protestowała, zasnęła dopiero jak wróciła na plecki...
Teraz wciąż śpi od 17 :szok:

Ja na początku jak jeszcze nie miałam wprawy to zużywałam nawet 6 za jednym razem, teraz idzie albo jedna do max 3 jak jest niezła kupa :tak: czyli też około tygodnia do max 10 dni na jedną paczkę.
Faktycznie jak pisała chyba pepsi, DADA są straszliwie mokre-ja po nich przecieram pupę terową pieluszką żeby się dało krem nałożyć...

Niuniunia, ja nie używam chusteczek. Myję pupę wacikami i wodą. Jak używałam zdarzały się zaczerwienienia, a teraz nigdy, mimo, że nie smaruję pupy. Chusteczki tylko na wyjścia.

Jak kupy na pleckach to może już za małe pampersy?

przegotowaną czy z kranu? też tak chwilę próbowałam ale zwykłe waciki były dla mnie za małe a te duże waciki kosztują tyle co chusteczki :confused: a że jak pisałam chusteczki na razie dostarcza teściowa...

Dzisiaj mąż rano się wziął (został troszkę przymuszony) i ubrał małej świezą pieluszkę. Efekt był taki że po 15 minutach poszła kupa gigantyczny gigant którą odkryłam ponieważ welurowy śpiworek do spania przemókł na plecach :baffled: Brudna była aż do szyi :baffled: fujka

kasiek2511 ja będę długo prać w dziecięcym bo piorę też swoje koszulki, mam jakieś uczulenie na 1 piersi a płyn do prania ciuszków jest delikatniejszy. Używam dzidziusiowy Fairy a płukam w Comfortcie dla dzieci.
Przygotujcie się dziewczynki na masowe wypadanie włosów, już czas na nas:baffled:
ja jeszcze długo będę prała w Dzidziusiu bo zanim mała się urodziła kupiłam kilka kilogramów na promocji :-D
chyba zacznę płyn do płukania włączać jakiś normalny bo używam jelpa i ani nie pachnie fajnie ani nie zapobiega elektryzowaniu

mi też na szczęście włosy jeszcze masowo nie lecą... tyle co zwykle.. może mi się uda? ;-)

Kinga niestety tez jeszcze nie bardzo trzyma glowke ale to wszystko przez ten woreczek na brzuszku, mamy ograniczenia w kladzeniu jej na brzuszku, we wtorek mamy spotkanie z fizjoterapeutka, moze cos doradzi.

czytałam ostatnio w książce że to nic złego że dzieci w wieku naszych główki nie trzymają, jak już będzie można je na dłużej kłaśc na brzuszku to nadrobią :)
owocnego spotkania z fizjoterapeutką !

Ostatnia edycja:
Do góry