reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Co do spacerów i ubierania - spacer to w sumie jedyny moment, kiedy Zosia normalnie śpi w ciągu dnia, normalnie tzn. od 1,5 do 2,5 godz. Ale NIENAWIDZĘ ZBIERAĆ SIĘ NA SPACER:growl: Zośka nie znosi być ubierana - rajtki, spodnie, bluza, nieszczęsne rękawiczki i czapka a na koniec - ja takiego drącego potworka wcisnąć jeszcze w kurtkę...grrrr. Za to jak tylko zaczyna się przemieszczanie w wózku to robi się z potwora Aniołek.

Dziś wieczorkiem mamy plan jechać w odwiedziny do przyszłej Mamy Chrzestnej Zosi - zawsze jakaś odmiana codziennej rutyny pieluszkowo-cycowej.

Udanego dzionka Wam życzę i zmykam robić pranie.

reklama
nimfii kupki moim zdaniem normalne. w prawdzie jedna dzisiaj z rana byla wielka, ale nie zauwazylam sluzu, więc może faktycznie za duzo sobie wczoraj pozwolilam z jedzeniem :)gdyby był głodny to jadł by częściej, a tak w sumie zaliczylismy trzy karmienia w nocy czyli normalnie :) tylko innych rzeczy zlozylo sie mnostwo na nasze niespanie

Ostatnia edycja:
Hej mamusie :-)
Dzieki dziewczyny,jestescie kochane wszystkie :-)
Jednak wczoraj wzielam i poszlam na spacer z synkiem bo bylo tak ladnie ze az zal mi bylo ze nie idziemy:tak: Sami tak slicznie spal caly spacerek a sloneczko tak slicznie swiecilo ze sie ciesze ze wyszlam z domu:-)
winki akurat mam gripex,dzieki ze napisalas bo sama nie wiedzialam czy moge wziasc kiedy maly dostaje moje mleko,na wieczor wzielam 2 tabletki i dzisiaj troszke lepiej wiec kolejna dawke pewnie wezme :tak:

A u nas po kapieli wrzaski byly na samym poczatku oj jak on wrzeszczal ze az mi sie odechciewalo go kapac a teraz taka transformacja,przy kapaniu cichy i usmiechniety a i przy ubieraniu jest spokojny nawet jak go balsamuje to sie smieje,teraz to mi kapanie radosc przynosi nie tak jak kiedys :tak::-)

A moj wlasnie obalil 160ml mleka i lezy nieprzytomny w lozeczku i spi,tak jedzenie zmeczylo ze nie mial sily se odbic :-)

Hej dziewczyny :) dziękuję za wskazówki odnośnie maty :) może dzisiaj uda mi się coś w końcu wybrać dla małej :)

U nas nocka dzisiaj standardowo, na szczęście wszystko się unormowało i od dłuższego czasu nocki wyglądają tak samo i mam nadzieję, że już nic się nie zmieni :) znaczy może się zmieniać ale tylko na lepsze ;) hihi ;) mała zasypia między 22 a 23 zazwyczaj i śpimy sobie tak do ok 10 z 2 przerwami na karmienie :) więc nie jest źle :)

U nas Julcia na szczęście nie płacze przy ubieraniu, chociaż na początku było inaczej, każde ubieranie w kombinezon to byl wielki wrzask, a czapka....o matko ta okropna czapka przyprawiała mnie o dreszcze :p ale tak było na szczęście tylko gdzieś w pierwszym miesiącu, teraz Julka nawet się uśmiecha przy ubieraniu i nawet czapka jej już nie straszna :) a przebieranie w inne ciuszki ją nawet bawi, czasem, jak nam się nudzi samym w domku, to biorę jakieś ciuszki w których jeszcze nie chodziła (więc nie wiem czy pasują i jak leżą) i się przebieramy:) potrafię ją tak po kilka razy pod rząd poprzebirać w rożne bluzki, rajstopki, sukienki a ona zadowolona :p na szczęście mamy cieplutko w domku, więc mogę sobie na to pozwolić :D

Sabrina super, że już lepiej się czujesz i że udało Ci się wyjść wczoraj na spacerek :) ja też zawsze jak świeci słoneczko, to choćby się waliło paliło, ruszam na spacer :p

Anek myślę, że to dobra decyzja z tym, ze zostałaś w domku :) lepiej dmuchać na zimne a brat na pewno zrozumie :)

Martika
może rzeczywiście to jakiś skok rozwojowy, ja też już ze dwa razy zaobserwowałam u swojej Julci parudniowe zmiany zachowania.... na szczęście wszystko mijało i małą wracała szybko do normy :)

Gola ja też już czekam z WIELKIM utęsknieniem na tą wiosnę, po prostu dni odliczam do marca, bo mimo, że marzec jeszcze zazwyczaj zimny, ale dla mnie to już taki zalążek wiosny. Wtedy to już będzie tylko lepiej :) na szczęście luty krótki, to szybko minie :D

Hej laski!!
U nas nocka spokojna.
Ssabrina zdrówka życzę!!Widziałam na zdjęciach z Samim , że mamy takie same tapety tylko moja ma inne kolory takie łososiowe.Widzę, że Samiemu apatyt dopisuje mój tylko na noc i w nocy o 2 zje 150ml a tak to po 100-120ml to już wyczyn zauważyłam, że woli jeść w nocy nie w dzień.
Gola ja też nie mogę doczekać się wiosny i tego jak mój mały przewali 3 miesiące - chociaż już teraz jest lepiej z krzykiem bo zauważyłam, że krzyczy jak przegapię porę spania - bez spaceru to śpi 5 razy po 30 min.
Z ubieraniem na szczęście jest ok jak widzi czapkę to chyba już wie, że gdzieś wychodzimy tylko się uśmiecha , ale i tak mu smoka wkładam do buzi.
Nimfii mój też w nocy ok bo najedzony!!

Kobitki ja tez czekam na wiosne w wilekim utesknieniem a wtedy jak wyjedziemy z Zuzia wozem to tylko na jedzonko do domu i znowu na polko:-)
Wczoraj wybrałysmy sie na godzinny spacerek bo pogoda byla idealna a Zuziulka sobie pieknie spała,dzisiaj troche wietrznie ale moze uda sie wyjsc chociaz na chwilke zobacze.
Odnosnie ubierania to moje dziecko nawet spokojnie jest nie płacze wcale tylko jak czape ubieram to główka kreci ale tak to spoko.
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki interesują sie juz swoimi rączkami?bo moja Zuzia to narazie jeszcze nie ogląda sobie tylko nieraz kciuki ssie.
Ssabrinaa super ze powoli dochodzisz do siebie,a spacerek to i dla Ciebie wskazany nie ma to jak swieze powietrze.
Gola moja Zuzia podobnie jak Twoja Polunia cyca lubi tylko jak jest głodna w innym wypadku nawet nie ma ochoty brac go do buzi,ale jak chce ja uspokoic to smok idzie w ruch i jest spokojniejsza.
Anek nie ma to jak na chwile gdzies wyskoczyc do ludzi zawsze to jakas odmiania:-)

jednak skusiłam sie i poszłyśmy na spacerek:tak: teraz Patusia śpi w gondoli w kuchni przy otwartym oknie, nie chcę jej rozbierać bo się znowu obudzi :) a póki śpi to jeszcze nie chce jeść ;) ostatnie karmienie chyba zaliczyłyśmy koło 10, więc już by wypadało...

lillydelux
zazdroszczę tych przebieranek :-D całkiem jak z żywą laleczką ;-) ja robię przebieranie tylko jak trzeba czyli rano z piżamki, w ciągu dnia jak się pobrudzi i wieczorem przebieranki okołokąpielowe, po mału sie specjalizuję w ekspresowym zakładaniu i ściąganiu ciuszków żeby nie zbudzić potworka w moim dziecku :) Nawet ostatnio mąż mnie zaskoczył miłym słowem-przed kąpielą "ooo jak ci to sprawnie idzie"

Też chcę kupić matę, chyba będę szukała jak największej żeby mi mała za szubko z niej nie wystawała :) jak coś wypatrzę to będę się tu radzić
W ogóle to muszę kupić jakiś kawałek dywanu bo w mieszkaniu mamy tylko panele i nawet jak matę położę to chyba lepiej na dywaniku podgumowanym niż od razu na zimnych panelach... W Castoramie na 60 parę złotych był taki chyba koło metra na metr z kubusiem puchatkiem...

alma no od kilku dni wlasnie zaczal zjadac wieksze ilosci mleka bo tak to zjadal kolo130ml a teraz juz ma chyba wieksze potrzeby :-)
My to mate dostalismy od znajomych taka zwykla ze sloneczkiem grajkiem,ma jakies 3 krotkie melodyjki do tego lusterko i grzechotka :tak: maly jak na razie sie nia interesuje i sie fajnie w niej bawi wiec nie kupujemy nic bardziej bajeranckiego mysle ze mu to teraz wystarczy :tak: ale jestem na etapie poszukiwan karuzeli nad lozeczko bo na razie syncio nie ma zadnej,jak byl maly to tylko spal i nie bardzo sie interesowal niczym oprocz mleka wiec nie widzialam takiej potrzeby zeby mu tam cos wisialo no ale teraz juz zaczyna sie wszystkim interesowac dookola wiec juz czas cos zakupic :tak:

Znalazlam cos takiego na ebay i sie zastanawiam jest w sumie karuzela 3 w 1 mozna ja zamocowac nad lozeczkiem potem do wozka i do fotelika samochodowego,praktyczna mi sie wydaje :tak: co myslicie o tym ??
Check out my photos!

Ale zauwazylam ze maly uwielbia zabawy przed lustrem ze mna
laugh.gif
usmiechu po pachy mamy,bo mam w szafie dwa duze lustra i czesto przed tym robimy wyglupy
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Oj i ja czekam na wiosnę z utęsknieniem moja mała maruda spi tylko 30min i tyle trwa nasz spacer ...nie lubi ubierania i jak jest ciasno ogólnie to jest rozbrykana ręce i nogi chodzą same ADHD po mamusi jak to moja gin mówiła jak w ciąży byłam :-Drączkami to super się już bawi od dawna jak to któraś pisała..ogólnie już takie dzieci mogę mieć:-D
Wczoraj kąpałam się z małą bo ostatnio z 5 dni coś jej się zrobiło że mocny płacz przy kąpaniu a od początku lubiła..super było obie zadowolone byłyśmy i zero płaczu :-) A tak to było tylko wkładanie ochlapanie i z wanienki a na jej skórę pasowałoby aby trochę w płynie natłuszczającym posiedziała..może polubi znów sama kąpiele:-)

Mate mamy taką BRIGHT STARTS INTERAKTYWNA MATA ŻYRAFA DŹWIEK 9167 (2077910557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mała jest zachwycona migające światełka i muzyczka szał normalnie..

reklama
Do góry