reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzis w nocy Kubus budzil sie co 4h na jedzenie. Nawet sie wyspalam, choc przyznam szczerze ze jakby Maciek mnie nie sciagnol z lozka o 7 to jeszcze bym spala :-D A tak to szykujemy sie na spacer... powoli i na chwile, ale warto by wyjsc poki nie ma zimy.

Dzis jest nasza rocznica ślubu :tak:
Ciekawa jestem co maz wymysli, bo dobrze wie ze ja w tym roku nie przejme inicjatywy. Nawet nie mialam czasu i kasy zeby przyszykowac mu jakis prezent. Chcialam choc zrobic jakis smaczny obiad, ale pomyslow mi brak :baffled: Malo mamy zapasow w domu i ciezko z tego zrobic cos ekstra :-p

reklama
Dzień dobry kochane:)
Dziękuję za ciepłe słowa:* kochane moje!
andrzelika no brak słów, ludzie potrafią być okrutni!! TRzymaj się mala, PS ja miałam jamniczkę
Pola lepiej, lekarz przepisała nam czopki i espumisan kropelki, od wczoraj jest lepiej - noc ladnie przespana, a i ulgę przynosi nam suszara do włosów i ciepły strumień z niej na brzuszek + masaż brzuszka ( nie wiem czy znacie ten masaż słoneczko - księżyc?), nio a jak już usypia, to puszczam jej głos suszarki nagrany na tel. Kurcze laski - to działa!
Ja chodzę jak zombie, mój D we Wroclawiu będzie w nocy albo jutro, mama mnie odciąża jak wraca z pracy, ale też nie chcę Jej "wykorzystywać" i tak dużo pomaga.
SSabrinaa no ale jak zaręczyny to muszą być u mnie, bo to taka tradycja, że w domu u przyszłej panny młodej :-D Buziaczki dla Sami`ego:*
mycha​ wszę∂zie z prawkiem tak jest - dziady muszą na nas zarobić! Trzymam kciuki za nast. raz!
nimfii wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta, duuużo miłości , zdrówka i pociechy z dzieciaczków !

nimfii GRATULACJE!!! Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia a te dwa cuda niech rosną silne i zdrowe:tak:

Sara Cudny cytat, aż się łezka w oku kręci...

Gola Co to za masaż słoneczko-księżyc? Moja co prawa problemów z brzuszkiem nie ma (odpukać), ale mnie zaintrygowałaś, bo nigdy o nim nie słyszałam...:eek:

No a u nas dzis noc tragiczna! Mała brzuszek meczyl i zasnela po zrobieniu kupki o 5.00:angry: A maż rano zaspał do pracy:baffled:

Onanana zasiłek rodzinny zostanie przyznany, jeśli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 504 zł.Na pierwsze dziecko jest to chyba 68 zł co miesiąc - niby nie dużo, ale zawsze coś :tak:i tam też można starać się o dodatek z tytułu urodzenia dziecka(więc jeżeli macie niewielkie dochody to dostaniecie dwa "becikowe")
znalazłam takiego linka Becikowe i dodatek z tytułu urodzenia dziecka - BabyBoom

onanana aqua widze ze piszecie cos o zasilkach rodzinnych....
My taki mamy juz od 3 lat jeszcze na Macka a teraz ciagniemy kontynuacje. Maz zlozyl wniosek juz kilka dni po narodzinach Kuby i Pesel nie byl wymagany. Co prawda trzeba go wpisac we wniosku, ale jesli jeszcze dziecko nie ma nadanego to przyjma bez niego = albo bedzie trzeba doniesc po miesiacu, albo pozniej. Najwazniejsze to miec akt urodzenia dziecka, dowody osobiste od rodzicow, zaswiadczenie z US o dochodach za 2010r i jeszcze sie wypelnia takie oświdczenia ze sie nie posiada innych dochodow. No i warto miec jeszcze PIT 11 z 2010, bo my go tez dolaczalismy.

Kachutka, na SR położna nam go pokazywała: Dzidziuś leży na pleckach , a my zaczynamy : 1. przesuwamy dłońmi wzdłuż brzuszka 6 razy,
2. potem 6 razy strzepujemy jakby nóżki (stópki mamy na dłoniach i lekko strzepujemy , ruszamy dłońmi), albo 6 razy uginamy w kolankach do brzuszka delikatnie,
3. potem robimy na brzuszku jedną ręką 3 "słoneczka" czyli pełne obroty zataczamy kółeczka zgodnie z ruchem wskazówek zegara,
4.potem 3 razy księżyc, czyli połówkę słoneczka - takie rogale zataczamy ręką
5. i znowu strzepujemy nóżki, albo uginamy w kolankach - dzieci średni oto lubią, ale nawet pomaga

dobrze też dzidzię na brzuszku położyć i gładzić w okolicy krzyżowej, albo przesuwać pupcią, tak żeby brzuszek pod spodem troszkę się ruszał

dziewczyny mam pytanie :-)

od jakiegoś czasu miałam taka mleczną wydzielinę, jak w czasie dni płodnych, ale lekarz mówił, że wszystko jest ok (czasami przy infekcjach jest coś takiego, ale wykluczył zaraze:-)), a teraz poszłam do toalety i zauważyłam cos innego - też biała, ale taka galaretkowata. Sory za taki dokładny opis, ale większośc z Was ma ta fazę już za sobą i pewnie mi pomożecie rozwikłać moją zagadkę co to? Możliwe żeby tak czop odchodził?

dziewczyny mam pytanie :-)

od jakiegoś czasu miałam taka mleczną wydzielinę, jak w czasie dni płodnych, ale lekarz mówił, że wszystko jest ok (czasami przy infekcjach jest coś takiego, ale wykluczył zaraze:-)), a teraz poszłam do toalety i zauważyłam cos innego - też biała, ale taka galaretkowata. Sory za taki dokładny opis, ale większośc z Was ma ta fazę już za sobą i pewnie mi pomożecie rozwikłać moją zagadkę co to? Możliwe żeby tak czop odchodził?

co prawda jestem mamusią styczniową 2011 ale moge Ci napisać, że odszedł Ci czop sluzowy. Gratuluję! - spotkanie z maluszkiem juz tuz tuż. :tak: Mi czop wyleciał w czwartek wieczorem a z soboty na niedzielę w nocy byłam juz na porodówce.

POWODZENIA!

reklama
Onanana zasiłek rodzinny zostanie przyznany, jeśli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 504 zł.Na pierwsze dziecko jest to chyba 68 zł co miesiąc - niby nie dużo, ale zawsze coś :tak:i tam też można starać się o dodatek z tytułu urodzenia dziecka(więc jeżeli macie niewielkie dochody to dostaniecie dwa "becikowe")
znalazłam takiego linka Becikowe i dodatek z tytułu urodzenia dziecka - BabyBoom

Aqua to becikowe samorządowe to wiem, kiedyś chyba Nimfii o tym pisała. Niestety (lub stety) zarobki mamy wyższe więc na nic się nie łapiemy...
Nimfii ja pisałam że pesel był potrzebny do wniosku o becikowe- przynajmniej u nas;-)
Martttika trzymam kciuki zeby się wszystko rozkręciło&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry