reklama
B
Bryszka
Gość
Ja też żadnych objawów nie miałam, w sobotę w południe byłam na KTG uprzedzono mnie że we wtorek środę wezmą mnie na test OTC bo nic się nie rusza(rozwarcie dwa palce ok dwóch tygodni) a o 23:55 odeszły mi w domku wody ok 01:00 pierwsze skurcze od razu co 5 min a o 5:15 mały na świecie. A też już myślałam że mi będą wywoływać skurcze, więc nic się nie martw.Cześć Dziewczynki (zwłaszcza te oczekujące )))
Ja też wciąż zero objawów, maluszkowi jest w moim brzuszku wyjątkowo dobrze, chociaż ciasno-dziwie mu się :-)
Mi położna kazała przyjść dopiero za tydzień w piątek, jak będę po terminie!!!!
Chyba rozpakuje sie jako ostatnia na BB
A dodam jeszcze że wg ostatniego USG które miałam robione 27 października termin wypadał na 7 listopada urodziłam 6 więc prawie w punkt!
martttika a jak sytuacja z Twoim facetem? coś się wyprostowało? Nie śledziłam zbyt forum więc dopytuje bo sprawa była poruszająca.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
anus Co do pępka, to nam w szpitalu kazali psikać pępuszek octeniseptem i tak też robię. Dwa razy dziennie, rano i wieczorem
Nierozpakowane dziewczyny Faktycznie korzystajcie jeszcze z wolnego czasu i możliwości spania ile wlezie. To już ostatnie takie dni;-) Wiem, że czekanie bywa frustrujące, ale na szczęście ciąża ma to do siebie że prędzej czy później Dzidzia się rodzi Trzymam za Was kciukasy!!!
Nierozpakowane dziewczyny Faktycznie korzystajcie jeszcze z wolnego czasu i możliwości spania ile wlezie. To już ostatnie takie dni;-) Wiem, że czekanie bywa frustrujące, ale na szczęście ciąża ma to do siebie że prędzej czy później Dzidzia się rodzi Trzymam za Was kciukasy!!!
anus0207
Fanka BB :)
oj Dziewczynki ja bym chętnie odpoczywała, ale moje przeziebienie przeszło na Syneczka i pol nocy spędzilam u niego w pokoju. Teraz cwaniak Mały sobie śpi, a ja mysle co by tu zjeść, żeby sie najeść :-) zaraz zabieram si za gołąbki, tylko mój mąz kupił taką kapustę, ze ja nie wiem czy trzy gołabki z niej wyjdą, ale nie narzekam - zrobił zakupy - wszystko znalazł. Nie można narzekać.
no i fakt, te które zostaną Mamami zwłaszcza po raz pierwszy powinny duuuuużo odpoczywać, i po prostu czekać... no to czekamy !!!!!!!
Pepsi77 no widzę suwaczek, że u Ciebie dopiero zaczął sie 38 tydzień, wiec macie czas. Mówisz i masz trzymamy kciuki za ten wtorek. Ja na wtorek mam termin. (bo mój suwaczek błedny, ale nie chciało mi sie zmieniać)
no i fakt, te które zostaną Mamami zwłaszcza po raz pierwszy powinny duuuuużo odpoczywać, i po prostu czekać... no to czekamy !!!!!!!
Pepsi77 no widzę suwaczek, że u Ciebie dopiero zaczął sie 38 tydzień, wiec macie czas. Mówisz i masz trzymamy kciuki za ten wtorek. Ja na wtorek mam termin. (bo mój suwaczek błedny, ale nie chciało mi sie zmieniać)
Ostatnia edycja:
Bryszka, trochę się wyprostowało, przyznał się do tchórzostwa i że spanikował. Teraz jest ze mną cały czas, stara się, pomaga i chyba naprawdę kocha to dziecko, jednak nie chcę chwalić, żeby nie przechwalić. To nie jest zły człowiek, tylko trochę za bardzo się pogubił, a poza tym rodzina ma na niego baardzo duży wpływ w tej kwestii i to niekoniecznie pozytywny...
anus ja na pępek mam kupiony tribactic - odpowiednik octaniseptu tylko zdecydowanie tańszy, a kilka mam z niego korzystało i twierdzą, że jest ok.
anus ja na pępek mam kupiony tribactic - odpowiednik octaniseptu tylko zdecydowanie tańszy, a kilka mam z niego korzystało i twierdzą, że jest ok.
mary-beth
Cześć wszystkim!
U nas pierwsza noc w domku za nami. Mia przesypia pięknie dzień, pod wieczór jednak zaczyna płakać i nie można jej uspokoić dość długo... :-( Wczoraj dostała butlę o północy i wówczas zasnęła, druga butla o 6.00 i tak przespała nam bez pobudki do 10.00! Ja odciągam też mleko i podaję jej, zeby chociaż w ten sposób dostała moje mleczko... Nasza niunia ma problem z chwyceniem brodawki i już sama nie wiem, co robić... Wiem, że ona źle ją łapie, bo cała otoczka jest poza jej buzią, a do tego ja zwijam się z bólu, gdy ssie... Ale najważniejsze jest dla mnie by jadła i nie była głodna! Teraz sobie śpi, zaraz będzie karmienie.
Jeszcze nie miałam jak Was poczytać, ale po karmieniu się postaram, a tymczasem pozdrawiam!
U nas pierwsza noc w domku za nami. Mia przesypia pięknie dzień, pod wieczór jednak zaczyna płakać i nie można jej uspokoić dość długo... :-( Wczoraj dostała butlę o północy i wówczas zasnęła, druga butla o 6.00 i tak przespała nam bez pobudki do 10.00! Ja odciągam też mleko i podaję jej, zeby chociaż w ten sposób dostała moje mleczko... Nasza niunia ma problem z chwyceniem brodawki i już sama nie wiem, co robić... Wiem, że ona źle ją łapie, bo cała otoczka jest poza jej buzią, a do tego ja zwijam się z bólu, gdy ssie... Ale najważniejsze jest dla mnie by jadła i nie była głodna! Teraz sobie śpi, zaraz będzie karmienie.
Jeszcze nie miałam jak Was poczytać, ale po karmieniu się postaram, a tymczasem pozdrawiam!
B
Bryszka
Gość
No to całe szczęścieBryszka, trochę się wyprostowało, przyznał się do tchórzostwa i że spanikował. Teraz jest ze mną cały czas, stara się, pomaga i chyba naprawdę kocha to dziecko, jednak nie chcę chwalić, żeby nie przechwalić. To nie jest zły człowiek, tylko trochę za bardzo się pogubił, a poza tym rodzina ma na niego baardzo duży wpływ w tej kwestii i to niekoniecznie pozytywny...
reklama
Mikado
Niuniunia gratulacje!
To kto jeszcze został?
Sara, anus, patusia82, no i ja oczywiście :-) Kto jeszcze?
I ja jeszcze, i ja:-) Czytam codziennie ale mało piszę, spaaaaać mi się ciągle chce, stopy mam jakby mnie pogryzły pszczoły, obrączka dawno leży w kącie (ciśnienie OK)
Wszystkie znaki na niebie i ziemi mi mówią,że to już lada moment
Gratuluję rozpakowanym Mamusiom, trzymam kciuki i pozdrawiam Mamusie brzuchatki!
Mikado