reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

o to jeszcze mycha i pepsi w naszym gronie :-)

anus same nas namawiają do odpoczywania i korzystania z ostatnich dni ciąży, więc trzeba korzystać i się wysypiać :-) i dlatego z samego rana tak pusto :-)

reklama
Cześć Dziewczynki (zwłaszcza te oczekujące :))))
Ja też wciąż zero objawów, maluszkowi jest w moim brzuszku wyjątkowo dobrze, chociaż ciasno-dziwie mu się :-)
Mi położna kazała przyjść dopiero za tydzień w piątek, jak będę po terminie!!!! :szok:

Chyba rozpakuje sie jako ostatnia na BB :crazy:
Ja też żadnych objawów nie miałam, w sobotę w południe byłam na KTG uprzedzono mnie że we wtorek środę wezmą mnie na test OTC bo nic się nie rusza(rozwarcie dwa palce ok dwóch tygodni) a o 23:55 odeszły mi w domku wody ;) ok 01:00 pierwsze skurcze od razu co 5 min a o 5:15 mały na świecie. A też już myślałam że mi będą wywoływać skurcze, więc nic się nie martw.
A dodam jeszcze że wg ostatniego USG które miałam robione 27 października termin wypadał na 7 listopada urodziłam 6 więc prawie w punkt!
martttika a jak sytuacja z Twoim facetem? coś się wyprostowało? Nie śledziłam zbyt forum więc dopytuje bo sprawa była poruszająca.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anus Co do pępka, to nam w szpitalu kazali psikać pępuszek octeniseptem i tak też robię. Dwa razy dziennie, rano i wieczorem:tak:

Nierozpakowane dziewczyny Faktycznie korzystajcie jeszcze z wolnego czasu i możliwości spania ile wlezie. To już ostatnie takie dni;-) Wiem, że czekanie bywa frustrujące, ale na szczęście ciąża ma to do siebie że prędzej czy później Dzidzia się rodzi:-D Trzymam za Was kciukasy!!!

Anus, wolałabym we wtorek, zawsze dla małej te kilka dni w brzuszku więcej to lepiej, ale zdaję się na naturę i ginekologa. Zobaczymy po ktg jaka będzie decyzja. Brzuch mnie pobolewa ale niezbyt mocno.

oj Dziewczynki ja bym chętnie odpoczywała, ale moje przeziebienie przeszło na Syneczka i pol nocy spędzilam u niego w pokoju. Teraz cwaniak Mały sobie śpi, a ja mysle co by tu zjeść, żeby sie najeść :-) zaraz zabieram si za gołąbki, tylko mój mąz kupił taką kapustę, ze ja nie wiem czy trzy gołabki z niej wyjdą, ale nie narzekam - zrobił zakupy - wszystko znalazł. Nie można narzekać.
no i fakt, te które zostaną Mamami zwłaszcza po raz pierwszy powinny duuuuużo odpoczywać, i po prostu czekać... no to czekamy !!!!!!!

Pepsi77 no widzę suwaczek, że u Ciebie dopiero zaczął sie 38 tydzień, wiec macie czas. Mówisz i masz trzymamy kciuki za ten wtorek. Ja na wtorek mam termin. (bo mój suwaczek błedny, ale nie chciało mi sie zmieniać)

Ostatnia edycja:
Bryszka, trochę się wyprostowało, przyznał się do tchórzostwa i że spanikował. Teraz jest ze mną cały czas, stara się, pomaga i chyba naprawdę kocha to dziecko, jednak nie chcę chwalić, żeby nie przechwalić. To nie jest zły człowiek, tylko trochę za bardzo się pogubił, a poza tym rodzina ma na niego baardzo duży wpływ w tej kwestii i to niekoniecznie pozytywny...

anus ja na pępek mam kupiony tribactic - odpowiednik octaniseptu tylko zdecydowanie tańszy, a kilka mam z niego korzystało i twierdzą, że jest ok.

Cześć wszystkim!

U nas pierwsza noc w domku za nami. Mia przesypia pięknie dzień, pod wieczór jednak zaczyna płakać i nie można jej uspokoić dość długo... :-( Wczoraj dostała butlę o północy i wówczas zasnęła, druga butla o 6.00 i tak przespała nam bez pobudki do 10.00! Ja odciągam też mleko i podaję jej, zeby chociaż w ten sposób dostała moje mleczko... Nasza niunia ma problem z chwyceniem brodawki i już sama nie wiem, co robić... Wiem, że ona źle ją łapie, bo cała otoczka jest poza jej buzią, a do tego ja zwijam się z bólu, gdy ssie... :sorry2: Ale najważniejsze jest dla mnie by jadła i nie była głodna! Teraz sobie śpi, zaraz będzie karmienie.

Jeszcze nie miałam jak Was poczytać, ale po karmieniu się postaram, a tymczasem pozdrawiam! :happy:

Bryszka, trochę się wyprostowało, przyznał się do tchórzostwa i że spanikował. Teraz jest ze mną cały czas, stara się, pomaga i chyba naprawdę kocha to dziecko, jednak nie chcę chwalić, żeby nie przechwalić. To nie jest zły człowiek, tylko trochę za bardzo się pogubił, a poza tym rodzina ma na niego baardzo duży wpływ w tej kwestii i to niekoniecznie pozytywny...

anus ja na pępek mam kupiony tribactic - odpowiednik octaniseptu tylko zdecydowanie tańszy, a kilka mam z niego korzystało i twierdzą, że jest ok.
No to całe szczęście ;)

reklama
Niuniunia gratulacje!
To kto jeszcze został?
Sara, anus, patusia82, no i ja oczywiście :-) Kto jeszcze?

I ja jeszcze, i ja:-) Czytam codziennie ale mało piszę, spaaaaać mi się ciągle chce, stopy mam jakby mnie pogryzły pszczoły, obrączka dawno leży w kącie (ciśnienie OK)
Wszystkie znaki na niebie i ziemi mi mówią,że to już lada moment:happy:
Gratuluję rozpakowanym Mamusiom, trzymam kciuki i pozdrawiam Mamusie brzuchatki!
Mikado

Do góry