reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja sobie troszke pospałam moje drogie i emocje troszkę ucichły.
Umawiałyśmy się z Angun, że urodzimy razem cholera ona już rozpakowana, a u mnie nadal cicho wszędzie, głucho wszędzie... Ale powiem Wam, że mnie dziś złapały 2 porządne skurczyki z takim bólem jak na okres ale to było bardzo już dawno i odkąd wstałam to jest cisza...

Aqua czytałam Twój poród, płakałam go czytając Twój mąż był dobry, a Ty miałaś siłę jeszcze sprzątać mieszkanie to dla mnie szok! Ale tekst, że dziecko miało 5 kg to dla mnie jeszcze większy szok.

Ja już też chciałabym urodzić;(((

Dziewczyny brzuchatki może wymyślmy sposoby na to jak przyśpieszyć rozpoczęcie akcji porodowej?????

reklama
Katerinka clexane i inne p/zakrzepowe(fraxeparine) można stosować przy karmieniu, tak samo ketonal, paracetamol i morfinę(jako jedyny opiat).

Maść ketonal też mogę? Kurcze w ulotce wpisali "nie możesz stosować min. jeśli karmisz piersią"... Masakra, z jednej strony boli a z drugiej boję się żeby małej krzywdy nie zrobić:-(

Katerinka, clexane na pewno możesz spokojnie stosować, mi podawali w szpitalu i karmiłam młodą więc się nie stresuj, ketonal też dostałam w dupsko, przy pionizacji :-)

Margana, pobyt w Brochowie super, położne miłe, jak coś potrzebowałam, to pomagały, może nie leciały jak na skrzydłach, ale nie spotkałam żadnej niemiłej, tak samo na patologii ciąży i na sali pooperacyjnej, super opieka. Na pooperacyjnej to w ogóle miałam pielęgniarkę anioła, leżałam sama, a ona mną się opiekowała jak dzieckiem i ciągle mówiła do mnie aniołeczku :-) A Ty jakie masz wrażenia?

U nas dzisiaj spokojny dzień, Pola jak w zegarku co 3h budzi się na karmienie, w nocy troszeczkę marudziła, ale chyba dlatego że się nie najadła. Jak ją nafutrowałam, to spała od 5:30 do 12 !!!! Tak się zastanawiam, czy ją wybudzać? Jedni mówią tak, drudzy tak. Chyba zaczekam tydzień i ją zważę, jak będzie przybierała, to nie będę jej budzić, niech śpi ile wlezie ;-)

agalodz, współczuję nerwów! wyobrażam sobie jaki stres przeżyłaś, ale najważniejsze, że Wojtuś cały i zdrowy :-)

A dla wszystkich nierozpakowanych- przyjdzie na Was pora, ja byłam przekonana że przenoszę, a urodziłam w terminie dokładnie :-)

agalodz kochana napewno się stresu najadłaś, pamiętaj to nie Twoja wina, każdemu może się przytrafić najważniejsze że z synusiem wszystko dobrze. ja też w dzieciństwie wypadłam z łóżeczka przez moich kochanych braciszków, tyle że byłam starsza bo miałam ok 9 miesięcy.

aqua wzruszyłam się przy Twoich wspomnieniach z porodówki, były momenty gdzie nie mogłam ze śmiechu.fajnie opisałaś

U mnie skutecznym sposobem na wywałanie Aleksa były:
-mycie okien
- pranie firanek
-wymycie łazienki
- spacer ( 30 minut) z rzucającym się na smyczy psem.

Onanana podeślij mi, ja wrzucę.

Cześć dziewczyny.
Ja chyba już dostaję korby w głowie. Czekam na swojego synusia niecierpliwie.
Ostatnio zastanawiałam się jak to jest jak wody odejdą pod prysznicem podczas kąpieli. Można tego nie zauważyć! A później, jeśli nie ma akcji porodowej to dzidziusiowi może się coś stać jeśli będzie w brzuszku bez wód zbyt długo.
Co o tym myślicie?

wczoraj tez o tym myślałam siedząc w wannie.......

alfa kciuki mocno 3mane :)
angun mialam pisac ,z etez trzymam kciuki, ale teraz to juz gratuluje :)

nimfii super , że taka szybka akcja :)
agalodz malemu napewno nic nie bedzie. ja ze 3 razy zjechałam ojcu tak konkretnie w wannie. wiadomo strachu sie najadlas, ale to nie twoja wina przeciez.
niuniunia sie niemartw, cos mi się wydaję ze ja to bede do konca roku tak w 2paku chodzic ( no raczej sie toczyc :p) bo dalej cisza. mały zlapał lenia :p
i z chęcia wysłucham rad doswiadczonych koleżanek , bo od kilku dni sie zastanawiam jak mam małego wygonic z brzucha :p

reklama
Do góry