reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witajcie Kochane,
jejku jak ja zazdroszczę tym wszystkim rozpakowanym,oczywiście wielkie GRATULACJE :-)

ja już ledwo żyję,zaglądam do Was,czytam, ale jakoś nawet nie mam siły na pisanie.
Boli mnie cały brzuch,pipka kręgosłup i męczą mnie bóle okresowe,ale nie regularnie -wszystko po trochu, na dodatek od 2 dni wzięło mnie jakieś choróbsko i ledwo mogę mówić i oddychać.
tak bardzo chciałabym być już po .... :tak:
wczoraj byłam na badaniach w czwartek mam wyniki także zobaczymy może coś tam się u mnie zaczyna dziać (oby) bo ja chyba zwariuję :laugh2:

mam jeszcze do Was pytanie: jaką nazwę miał ten syrop na przeziębienie o którym kiedyś któraś z Was pisała,może on mi pomoże w walce z choróbskiem ?:-(

pozdrawiam Was serdecznie i życzę wytrwałości ;-)

reklama
halooo,
muszę wam powiedziec moje drogie i to niestey nie nowośc, że NFZ to chyba jakies nieporozumienie. bylam dzis w pzrychodni przyszpitalnej. na dzis mam termin, L4 mam do dzisiaj. i mowie , jaka sparwa. ale niestey 2 lekarzy przyjmujacych maial dzis boirka zawalone papierami i nie mogli mnie przyjąć!! myłsałam , ze mnie trafi. jeden no oka w przyplywie u[rzejmosci powiedzial , ze jeszcze 2 godz przyjmuje i jak mu sie uda to mnie MOŻE przyjmie ale nie obiecuje, po czym po mnie od gabinetu weszla inna kobitka i jakos ja mógł przyjąć. w efekcie koncowym zbieram sie na 15 na 2 turnus lekarzy. tez ich będzie 2 i moze jakis mnie łaskawie przyjmie.
rece opadaja. tak sie wkurzyłam ,że w drodz do domu ryczalam jak bóbr. chyba mi nerwy puszczaja.

mam nadzieje, ze cos zalatwie w szpitalu, bo jak nie to nie wiem......

Cześć dziewczyny!
Niuniunia pytasz, jak śpię, ja dziś miałam noc do bani, bo chwytały mnie skurcze i przy tym od razu wycieczka do toalety, bo brzuch jak kamień. Skurcze trzymają nadal, są średnio regularne, niby co 20 min.ale też się gubią.
Byłam dziś na wisycie (opiszę oczywiście na wątku), lekarz zaskoczony, bo 1,5 tyg.temu mówił, że raczej pochodzę do terminu albo i po a teraz spokojnie rozwarcie na 1,5 cm i mówił, że może i na dniach :eek:
Gola ja też dziś z jęzorem na wierzchu, bo dźwigając ten mój słodki ciężar byłam jeszcze w pracy oddać zwolnienie, w kadrach (po chodach na 2 p.), płacach (na 1 p.), zahaczyłam o sklep, także zmęczyłam się trochę i chyba się zdrzemnę, bo jak mi dziś przyjdzie rodzić, to może trochę sobie odpocznę :-)
Mycha współczuję choróbska, kup sobie ten *spam*, pij dużo ciepłuch napojów, możesz sobie w aptece też dokupić syropek z malinami czy dziką różą do herbatki, ja właśnie popijam.
Ciekawe jak nasza Ssabrinka, mam nadzieję, że się pochwali niebawem. Mary-beth już tuli córeczkę :-)

Margana podobno ogólnie po 2 tyg można wychodzic spokojnie z dzieckiem na dwór ale nie tak od razu na długo tylko, a to na 5 minut, potem na 10 itd ale ja bym się bała trochę teraz wychodzić bo panują choróbska straszne. Ale ja się dokładnie nie znam na tym, poczekajmy na rady innych dziewczyn jeszcze;)

dziewczyny tak na marginesie uważajcie bardzo bo w powietrzu jest wirus zapalenia płuc bez żadnych objawów. Jeśli ktoś nagle dostaje gorączki należy pilnie z tym pojechać do lekarza, a nawet szpitala bo to może być to. Mojej siostry synek załapał tego wirusa, nagle miał wysoką gorączkę (prawie 39stopni) i lekarka nic nie słyszała w jego płucach. dała mu antybiotyk i nie podziałał, po kilku dniach pojechała znowu do lekarza to go na badania skierowała i się okazało że ma zapalenie płuc właśnie bez objawowe. Nawet razu nie zakasłał co było szokiem...

Margana Zuzia w niedzielę skończyła tydzień, wczoraj była u nas położna i powiedziała, ze już śmiało mogę ją werandować :tak: dzisiaj już drugi dzień siedzenia w balkonie za nami, myślę,ze pojutrze wybierzemy się już na prawdziwy spacer :-)

no to pieknie, ja dostałam skierowanie do szpitala...:( zwariuje bez mojego synka... dopiero 1 dzień po terminie jestem a tu bęc.... tak że wybieram się w czwartek bo chce dokończyć pare domowych obowiązków.... może troszku tak odpocznę..ale wolała bym już zacząć rodzić i mieć to z główki....:-( W naszym ośrodku zdrowia zepsuło się KTG i podejrzewam ze dla tego mnie wywalili na szpital :baffled: eh życie... niepopiszę sobie już z Wami, trzymajcie kciuki żebym już urodziła bo się chyba zarycze tam za małym....:-( pozdrawiam wszytskie cieplutko i zycze szybkich rozwiązań. Całuję:confused2:

reklama
Angun Ty to na serio dziś sporo robiłaś, a ja w zasadzie tylko przy małej, a nie wiem jak się nazywam:/
Niuniunia Pola odpukać ładnie śpi, budzi się na karmienie, albo ja ją wybudzam, dziś karmiłam ją 3 razy
U nas pogoda barowa, zimno, buro i popaduje

Do góry