reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam kobitki;)

Madzia witam kochana po porodzie;) Super, że u Was wszystko dobrze.

Gola spróbuj kupić ten laktator albo wypożyczyć, pamiętam, że moja siostra miała ten sam problem co Ty i jedyne co jej pomagało to na chwilę przed karmieniem odciągała mleko i mała mogla spokojnie jeść, może i Tobie to pomoże - trzymam kciuki;***

Ja byłam w szpitalu rano, miałam juz nawet nastawienie i rzeczy że zostanę. zrobili mi ktg na którym córa tak szalała, że w szoku byłam, ordynator mnie zbadał i kazał przyjechać dopiero w srodę. Czyli w środę rano pojadę do mojego gina bo mam wizyte i zdecydujemy co dalej. Ja myślałam, że mi czop wyleciał a to raczej tylko jego kawałek bo od 2 tyg szyjka nadal zamknięta na ok 2 cm. (zależy jakie kto ma palce) ale nic się nie zmieniło. Czyli siedzę spokojnie w domku do środy;)

Krocze boli mnie dziś do tego stopnia, że chodzić nie mogę;(((

reklama
I już w domu....

Wczoraj nas wypisali, no i teraz jakoś staramy sie wejsc w nowy rytm dnia :eek: Hehe oczywiscie nie jest łatwo :sorry: Ale nie spodziewalam sie rewelacji....
Wczoraj na wieczor Macius urzadzil nam histerie, bo już byl bardzo zmeczony przez emocje jakie mial w ostatnich dniach bez mamy :baffled: Dziś rano jeszcze był poirytowany. Ale już jest lepiej. Teraz chce sie przytulac do mlodszego braciszka gdy go karmie piersia :sorry: i jest chetny do poznania nowego i nieznanego - tj zmiany pieluch Kubusia, karmienia, pielegnacji noworodka.

A wiec zaraz sie poloze korzystajac z chwiili spokoju....
Jak bede miala wiecej czasu napisze jak sobie radzimy :tak:

Pozdrawiam!

Nimfii super, że już w domku (urodziłas do 14 jupi). A Maciuś na pewno sie przyzywczai do nowej sytuacji. Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała jak przyjechała z Mała do domu, to starszaczek przez godzine płakał tak o bez powodu, bo właśnie miał w sobie tyle emocji i tesknił za Mamą, a Mama nie wróciła sama tylko z Dzidzią.
Super imię wybrałaś Maciuś i Kubuś - idealnie :-) czekamy na fotki na Kubusia
Niuniunia jednak wróciłas do Nas :-) to dobrze, że Mała szaleje w brzuchu, ale czułaś dzisiaj lepiej ruchy. Wiesz co ja tydzień temu prawie nic nie czułam i tez sie bardzo martwiłam, za to od soboty jest znaczna poprawa. Moze dlatego, że wiecej sie obijam :-) i wiecej czasu spedzam na sofie
Ssabrinaa tez znalazłam na ebayu polska posciel, ale i tak zamawiałam wozek z polski to w tym samym sklepie zamowilam posciel. No mój mąż dla Olafa sam kupował w mothercare posciel, wydal ponad 100f a mi sie nawet nie podobala :-( oczywiscie nie powiedziałam mu tego,ale w polsce za ta cene mam dwa komplety dobrej poscieli.
Madzia to dobrze, że Maciek chodzi do przedszkola, to w dzien możesz sobie uciąć drzemke. Ja tez sie boję tego, ze jak Mój Synek zacznie po swojemu przytulać ta Maleńka Dzidzie to jej nie do konca bedzie podobało. Nie ma w sobie delikatności - wrecz taki Denis Rozrabiaka z niego

Nimfii witaj wśród nas z powrotem, już z Kubusiem przy boku, jeszcze raz gratulacje!!!
Zobacz, urodził się, jak chciałaś, zaczął się długi weekend i miałaś opiekę nad Maciusiem i mąż też mógł ci towarzyszyć, fajnie się ułożyło! Pochwal się jakimś zdjęciem Malutkiego.
Niuniunia skoro ktg ładnie wychodzi, Mała ruchliwa, to tylko kwestia czekania, może w środę dowiesz się jakiś konkretów.
Anus, Martttika ja pościelkę Małego wczoraj ubrałam na próbę po całkowitym wysprzątaniu pokoju. I tak będzie narazie spał u nas w sypialni w koszyku, bo będę go chciała mieć przy sobie. Potem może uwiecznię fotkami, bo zawiesiliśmy też miśka i literki :-)
Madzia mój starszy niespełna 4-letni brat, jak wróciłam ze szpitala (ok.2 mies.po urodzeniu), też mnie całował i tulił zagilonym nochalkiem, moja mama do dziś to wspomina, a i nazywał mnie swoim malutkim czarnym łepkiem :-) (miałam b.ciemne włoski).

Ostatnia edycja:
nimfii witaj z powrotem :-) super ze juz w domciu jestescie :-) Czekamy na jakies fotki Kubusia ;-)
anus dokladnie tak,nie dosc ze drogie te posciele maja to i kolorystyka beznadziejna:baffled:
Niuniunia dobrze ze u Ciebie wszystko w porzadku,no i niunia szaleje to jest najwazniejsze ;-)

dziewczyny coś w tym jest, że w Polsce dla dzieci pościele itp. są fajniejsze. Dostałam chyba ze trzy komplety z USA i powiem, że bez rewelacji, a ceny kosmiczne i to chyba za metkę tylko :-) Tak samo moja szwagierka we Francji nic za bardzo kupic nie mogła, wiekszość rzeczy wiozła tam z Polski, nawet wózek i to kupiony tutaj wzbudzał tam niemałą sensację, bo francuski zaczepiały ją i pytały gdzie kupiła, bo tam tylko produkują w ciemnych brzydkich kolorach, a ona miała ładny delikatnozielony

Hej wszystkim!

Witam się po raz ostatni w dwupaku. Jutro CC i jestem okropnie zdenerwowana...
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nie wiem, czy wiecie, ale AniaSm urodziła dziś w nocy o 2.22 Lenkę!!! :-):-):-):-)

Ania - gratulacje!!!

mary-beth kciukasy zacisniete kochana &&&&&&& i nie denerwuj sie bo wszystko bedzie w porzadku a i juz jutro przywitasz swoja Mie :-)
Ania wielkie GRATULACJE kochana !!!!!!!

Ciekawe jak tam kachutka ??czy juz jest po CC czy jeszcze nie.....

Dziewczyny, które już urodziłyście. MAm pytanie, jak sprawdziła Wam się WAGA dziecka z USG?
Czy urodzone dzieciaczki ważyły podobnie jak na USG???

reklama
Mary-Beth to trzymamy kciuki mocno,mocno :-) a na nerwy to ciężko coś poradzić, głowa do góry, jutro już utulisz swoją Córeczke.

AniaSm ​GRATULUJEMY Córeczki

Sara_R mi sie w ogole nie sprawdziło, u lekarza na USG pokazywało 3200 (ale to było zwykłe USG), w szpitalu przed porodem na trochę lepsiejszym sprzęcie wyszło, że Mały ma ważyć 3500, a jak sie urodził ważyl 3000 (za to poród jak marzenie). Teraz tutaj mnie tylko położna na dotyk bada i mówi, ze Dziecko nie będzie duże, ale jak kurcze ona to może wiedziec dotykając brzuch, to nie wiem.

Martttika z wózkami to racja, my Polki lubimy duże wygodne wózki :-) zresztą ja nawet jak oglądałam jakis w Anglii to mnie przerażały ceny. Bo w Polsce wybierasz sobie opcje 2w1albo 3w1 i masz tam juz spiworki, osłonki itd, a tutaj za wszystko dodatkowo trzeba płacić. Zresztą większość Mam woli sprawdzone w polsce produkty, nawet głupie kosmetyki, Tesco w uk jest zawalone johnsonem (które sie srednio nadaje dla niemowlaka), a z nivea dla Niemowląt nie znajdziesz nic, dobrze, że są polskie sklepy.

Ostatnia edycja:
Do góry