reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Byłam u doktorka, info na właściwym wątku. napisze tylko że jak mi powiedział o rozwarciu pół centymetra i że już na dniach to miałam urojone wszystkie objawy porodowe po kolei.
Prawdopodobnie przyczyniło się do tego późniejsze godzinne robienie zakupów w Auchan krakowskim-pięknym i cholernie wielkim, więc żeby dojść z jednego końca do połowy i z powrotem do auta(tylko spożywka i detergenty) to się trzeba ostro nachodzić :-D
No więc w czasie zakupów zdążyłam poczuć bóle jak przy miesiączce, kłucie w dole brzucha i nacisk od kręgosłupa... Ale już mi przeszło...
Znowu mi mąż zabronił rodzić bo jutro musi na Śląsk jechać :confused: Jakby to od niego zależało to pewnie by mi nogi skrzyżował i zawiązał do stycznia kiedy ma najmniej pracy :-D :-D :-D
Co do herbaty z liści malin i wiesiołka ja piję z uporem maniaka dwa kubki dziennie każdy z 2 łyżeczek i popijam nią kapsułki z olejem wiesiołka. Jeszcze dzisiaj wiesiołka musiałam dokupić , bo 100 sztuk już pożarłam-po 2 sztuki 3x dziennie... Poprzednio kupiłam 100 szt bo wydawało mi się że spokojnie starczy, no to dzisiaj brakło, dzisiaj w aptece mieli tylko po 150 sztuk :baffled: No ale to ma ponoć szerokie korzystne działanie to później też po troszku będę zagryzać.

Jutro znowu KTG w Ujastku-ja już chcę tam zostać i urodzić :confused2: małżon nigdzie nie pojedzie :growl:

Ostatnia edycja:
Katerinka nio to czekamy na małą Patrysię :) Super, że wszystko w porządku, do mnie z trudem dociera, że urodzić kiedyś trzeba, ale już będę spokojna mając maleństwo przy sobie :)
A żeby tak się dało nogi związać albo korka użyć i po sprawie :-D ;)

Dla mnie poród wciąż jest szalenie abstrakcyjnym pojęciem, już wiem że nastąpi ale mam takie odczucia jakbym czekała na wygraną w totolotka-nie do końca dowierzam w wygraną :) Chociaż cała wygrana jest moja po 9 miesiącach kumulacji :-D Juz sie nie boję porodu, oczytałam się okrutnie opowieści porodowych i różnych scenariuszy i DAM RADĘ

Dzisiaj odkryłam kolejne rozstępy na brzuchu :no: podstępnie się ukrywają pod pępkiem, bo najpierw tylko się błyszczą a dopiero na 2 czy 3 dzień robią czerwone. Troszkę nawet dzisiaj przez nie płakałam... Ja nie zamawiałam rozstępów wokół pępka :-( Zamówiłam serum Palmersa, na biuście pomogło, ale już się skończyło... Smarowanie balsamami i oliwkami specjalnymi jak widać nie pomaga jak już się prawie ma wybuchnąć to nic nie pomoże i puszcza się w szwach :angry:

Ostatnia edycja:
dziewczyny jeśli chodzi o dokarmianie maluszka to najlepiej zapytać wcześniej w szpitalu bo koleżanka mi opowiadała że u niej o dokarmianiu decydował ordynator i jak ona chciała żeby jej dziecko w nocy nakarmiły położne to powiedziały że nie mają na tyle porcji bo wszystko jest ustalane z ordynatorem
jeśli chodzi o szybką szarlotkę to ja robię po prostu jabłka pod pierzynką (wrzucę przepis do książki kucharskiej) a ta strona naprawdę jest super i też z niej korzystam dość często :tak:

Chyba wykrakałam, co chwile podbrzusze boli jak przy okresie takim paskudnym... na razie mężowi nie mówię bo nie zauważyłam regularności a on myśli że jutro gdzieś jedzie :-)

Jak urodzę dzisiaj to też pojedzie :-D " najgorsza " wersja to decyzja jutro o 11 na KTG że zostaję na porodówce, bo po KTG ma mnie odstawić do domku i wyruszyć po towar :-D
Teraz łupie w plecach :) objadłam sie jeszcze kanapkami z kiełbasą i nie za dobrze mi w brzuszku po tym... nigdy kiełbasa na wieczór to nie był mądry pomysł :confused:

Dobry wieczor kochane.

julieet- witaj ponownie. Jak milo ,ze do nas wrocilas. Super ,ze juz macie swoje mieszkanko.
Pochwal sie nim troche w naszym pokoikowym watku.

Dziewczeta mam kilka pytan.
1. Co robicie z wlosami do porodu. W sensie ja widze siebie z wlosami na twarzy ,ktore mnie koszmarnie irytuja. Kitki nie zrobie bo niewygodnie sie lezy. Kupilam opaske elastyczna i pewnie na niej sie skonczy. ale wolalbym nie miec klakow wciaz na twarzy.

2. Co myslicie o tej lampce
MAGICZNY ZOLW PROJEKTOR GWIAZD LAMPKA - NOWOŚĆ (1884090403) - Aukcje internetowe Allegro
3. Dlaczego wszystko boli jak sie dluzej lezy? Ja w czasie dnia ,generalnie ok ,jak sie ruszam ,ale w nocy jak mam wstac do lazienki ,to naprawde nie moge stanac. Plecy ,krocze ,nogi. Wszystko. To jest koszmarne.

Galdalyscie o makijazu szpitalnym. Nie lepiej zrobic porzadna hrnna brwi i rzes jakis tydzien wczesniej?Jestem kosmetyczka wiec zrobie sobie na bank. Ja maluje sie generalnie zawsze ,ale w szpitalu ,gdzie sie glownie lezy w lozku i czasem podsypia to chyba dziwnie.

Przepraszam ,ze kazdej nie odpisze ,ale od dzis walcze z prasowaniem ubranek ( nie moge dalej tego przeciagac) i lecy mi wysiadaja ,wiec przy kompie mi niewygodnie.

Ponko ,Julianna gratuluje pierwszych dni. super ,ze dajecie rade.Bedzie tylko latwiej.

reklama
Katerinka coś mi podejrzanie te Twoje podbrzuszno-krzyżowe bóle wyglądają :-p Obserwuj się Kochana.
Winki ja lubię związywać włosy gumką, po prostu ściągnę je słabiej i bliżej karku. Henny brwi i rzęs nie robię, bo mam dość ciemne włoski i wyglądałoby to za teatralnie, pewnie maznę się trochę różem i pomaluję rzęsy.
A propos nocnych bóli, to też je często mam, dopiero nad ranem jak wstaję na siusiu boli mniej.
Myślę, że to przez hormony, które rozluźniają nam stawy, w nocy chyba jest ich więcej, po drugie leżymy pewnie w jednej pozycji dłuższy czas (u mnie w grę wchodzą tylko opcje- bok lewy, bok prawy) i jesteśmy ścierpnięte.
A lampka bardzo mi się podoba :-)

Do góry