reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Winki, fajna ta lampka, myśmy kupili taką małą kuleczkę w Ikei, żeby nie świecić górnego światła, na pewno się przyda.

Co do makijażu, to też myślałam o hennie, bo przecież nie będę sobie tapety codziennie nakładać, chociaż ja generalnie z domu raczej się nie ruszam bez mejkapu, no ale w szpitalu śmiesznie bym wyglądała ;-) A o włosy jakoś się nie martwię, chyba sobie zaplączę wysoko takiego koczka, to na pewno będzie ostatnia rzecz, o której będę myśleć.

Bóle nocne też posiadam, maks godzinę wytrzymuję na jednym boku, budzi mnie ból bioder i tak się turlam, chyba taki urok

reklama
winki lampka extra! I cena też fajowa:) Ja mam zamiar w szpitalu rzęsy pomalować bo od razu się inaczej wygląda, choć po porodzie może już mi nic nie pomóc, bo i tak będę wyglądać jak zombiak ;)
Katerinka może się zaczyna? Trzymam kciuki za Was dziewczyny&&&& jeśli to TO:)

Witam dziewczyny z samego rana :-)
Tutaj widze produkcja wczoraj byla niesamowita,troche podczytalam teraz no ale coz juz malo co pamietam komu mam odpisac :-D:eek: Moj A.wlasnie wyszedl do pracy a Ja juz wyspana lezalam w lozku od 5 i sie wiercilam i krecilam na wszystkie strony:-) lekkie sniadanko przegryzlam co by mnie brzuch nie draznil jeszcze z rana no ale znajac zycie pewnie poloze sie kolo 7 i bede spac znowu do nie wiadomo ktorej godziny :-D
Julianna kochana super ze juz w domciu jestescie,teraz odpoczywaj jak tylko masz okazje i super ze masz duze wsparcie w innych.
ponko jak tam Filipek po wizycie u lekarza??
winki lampka super:tak: a jesli chodzi o makijaz to kosmetyki jakies tam zabiore do szpitala ale w szpitalu jako tako malowac sie nie bede bo pewnie glowy do tego nie bede miec no ale jak bede wychodzic to choc troszke bedzie trzeba sie pomalowac :tak::-) a z ta henna to troche ciezko bedzie wyliczyc kiedy bedzie porod tak zeby wczesniej ja zrobic,przynajmniej tak mi sie wydaje...
Katerinka ale wiesci,no no czyli u Ciebie tez sie juz powolutku zaczyna,trzymam kciuki &&&&&& :-)

Ale robilyscie wczoraj smaki z tymi cistami :-D

ponko 3mam kciuki za zdrowie Filipka, zeby żółtaczka mu szybko zanikla :tak:

julianna z kazdym dniem bedzie ci coraz łatwiej to wszystko ogarnac. wsparcie najblizszych najwazniejsze, no i zdrowie dla Was!:-)

katerinka znam to uczcucie gdy sie slyszy o rozwarciu szyjki ;) Tez od tych ostatnich kilku dni po wizycie widze u siebie wszystkie objawy na raz ;)
Tak czy inaczej powodzenia na KTG!
No i mam nadzieje ze gdy akcja sie juz rozwinie to mąż bedzie przy Tobie ;)

winki mnie niedawno fryzjer obciol w taka fryzure ktora jest łatwa do ogarniecia :) Wystarczy wlosy umyc i pozniej sie trzymaja tak jak byc powinny przez 2 dni. Grzywke zapuscilam zeby nie bylo problemow z wlosami na oczach. No i w razie czego mam opaske, ale przy pobycie w szpitalu z mackiem byla dla mnie zbedna.
Lampka świetna choc nie wiem czy by nie straszyla malucha po nocach swoim światlem? Ja dopiero teraz zalozylam mackowi świecace gwiazki w pokoju w uzgodnieniu z nim. A tak to robilam mu ciermnosc w nocy, żeby sie oswajal od samego poczatku.
Mnie najbardziej bola biodra podczas lezenia. Moze nie mam problemow ze wstawaniem, ale spi sie juz tragicznie. taki nasz urok....

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki ja po koszmarnej nocy, mało spania sporo bólu.
Zaczeło się od wczorajszych przytulanek , potem brzuch jak kamień ale wydawało mi sie że bardziej mały sie wypiął leżałam i sobie patrzyłam na ten brzuch faktycznie mały wlazł mi na prawą stonę i tam siedział dobre 1,5 h potem musiałam iśc do kuchni toalety i taki ból mnie złapał... ale nie skurcze tylko okropne kłucie na dole i rozpieranie w 4 literach no więc ja spowrotem do wyrka i czekam co bedzie dalej mój Ł już Porobiony ze stresu ... poszliśmy spać ogólnie całą noc miałam okropnie twardy brzuch i sporo bólu ale nic skurczowego... i żadnego rozwinięcia akcji. Czekam co będzie dalej.
Co do spania to jak Julieet max godzinkę na jednym boku potem ból bioder i pleców bardzo nisko i promieniuje aż na nogi:baffled:

PS doczytałam jeszcze mój suwaczek, dzis weszłam w 39 TC!
I tak odnośnie indywidualnych zachowań, moje małe jest mega ruchliwe!!! Czasem raz na dwa trzy tygodnie ma ze dwa dni że mało się rusza a potem daje na maksa... I tak sobie myślę pamiętam jak 24 maja mój synek pierwszy raz zapukał do mojego brzuszka, była 6 rano... i było cudowne puk , puk , puk :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej!

Moja noc dzisiaj minęła bez żadnych durnych snów i tylko 2 razy siku byłam...

Bryszka Nie martw się, u Ciebie to już kwestia paru dni, o ile nie godzin...Chociaż wiem, że ta końcówka najbardziej się dłuży;-)

winki Lampka fajna i taka mobilna, bo zdaje się tylko na baterie? Tylko sprawdź czy jak jest ciemno to to światło w ogóle widać...Mój synek ma taką lampkę-autko, ale ona to jest raczej taki gadżet, bo po ciemku jej blask kompletnie nie oświetla niczego:-D

ale nie skurcze tylko okropne kłucie na dole i rozpieranie w 4 literach

U mnie tak rozpoczynal sie pierwszy porod :tak: Takie uczucie parcia i latalam do WC co pol godziny. Myslalam ze mam jakies zaparcie, czy cos, a kilka godzin pozniej wody mi odeszly.
Jak sobie to wspominam to wydaje mi sie ze wlasnie wtedy szyjka mi sie rozwierala (do 4 cm ktore mialam w trakcie odchodzacych wód). Bo w tym samym czasie skurczow regularnych nie mialam, jakis bol brzucha tak, ale taki niezdefiniowany i nieregularny....

Taki bol jak czułam dzis w nocy :tak: Gdy zasypialam czulam wlasnie wiele roznych meczacych dolegliwosci bólowych - napinanie brzucha, bol w podbrzuszu, bole krzyzowe... Ale wszystko to bylo dosc lekkie, wiec polozylam sie spac. O polnocy obudzily mnie regularne skurcze co 10 min, i po 2 h znow ustaly. Nie byly mocne, ale regularne.
W miedzyczasie maciek sie obudzil na picie, no wiec poszlam do kuchni po picie, obudzilam meza przypadkiem, no i on na to, zebym wylaczyla światlo w kuchni bo mu świeci po oczach :rofl2::nerd:
Faceci sa uroczy, nie ma co..... Nie dosc ze nie spalam 2h to jemu przyszlo do glowy zwracac uwage o zapalone światlo :baffled::crazy: Czasem mam wrazenie ze chcialby miec pokój tylko dla siebie żebyśmy mu nie przeszkadzali w spaniu :blink:

Witam ;-)
Na forum nowa nie jestem, na tym wątku jak najbardziej. Troszkę Was czytałam, aż w końcu zebrałam się, żeby napisać :-D
Najpierw zapytam - czy mogę dołączyć do Waszego grona??

ps winki - moja córcia ma taką lampkę i powiem Ci, że to świetna sprawa :tak: Może nie wygląda to tak pięknie jak na zdjęciach, ale prawie, prawie ;-) Teraz moje dziecko stwierdziło, że już jest za duża, żeby mieć taką lampkę, bo się ciemności nie boi i oddała dla jeszcze nienarodzonego braciszka ;-)

Pytanie z calkiem innej beczki... powiedzcie mi jak to jest z wyjsciem ze szpitala? Czy dziecko trzeba umiescic w foteliku samochodowym czy poprostu opatulone w rozku i na rękach??

Nie wiedziałam gdzie zamiescic to pytanie.... :zawstydzona/y:

reklama
Witam świeżo upieczone Mamuśki i te jeszcze oczekujące:) Nie było mnie przez weekend i jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia to włosy staneły mi dęba.
Winki ja również przymierzam się do kupna tej lampki, bardzo mi się podoba ale zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikeii- księżyc, ponoć też jest super.
Tak pisałyście o tych ciastach i chyba też się wezmę za jakieś, mam całą skrzynkę jabłek więc trzeba się tego pozbyć a ta stronka z przepisami jest super, na pewno skorzystam.
Ja również wezmę do szpitala puder i tusz do rzęs bo bez tego wyglądam okropnie:) Jeszcze się lekarz wystraszy jak przyjdzie zobaczyć co u mnie.
Mam mega leniwca, codziennie sobie powtarzam, że od jutra zaczynam brać się za pakowanie torby i składanie łóżeczka ale coś mi to nie wychodzi. Poza tym byłam wczoraj na wizycie u ginka i zero rozwarcia, wszystko pozamykane i ładnie się trzyma.
A jak Wy tak szybko będziecie się rozpakowywać to zostanę tu sama, ja mam termin na 30 listopada dopiero.
czy Wy też macie takiego stresa jeżeli chodzi o nocne spanie? Jak nadchodzi wieczór to szał mnie ogarnia bo to dla mnie koszmar, wszystko boli, niewiadomo jak się ułożyć do snu. Na lewym boku niedługo nabawię się siniaków, spanie na plecach odpada a na prawym boku ponoć nie zalecane i tak sobie to wbiłam do głowy, że staram się spać tylko na lewym. Schiza normalna:)

JustynaZ z tego co mi wiadomo to musisz zabrać do szpitala nosidełko i położne jak ubiorą dziecko to dostaniesz je od razu w nosidełku, tak przynajmniej słyszałam:)

Potworek.pl serdecznie Witamy:) Kojarzę Cię z wątku "ploteczki opolanek"

Dziewczyny czy l4 w ciązy jest płatne 100% czy tak jak normalne zwolnienie lekarskie?

Ostatnia edycja:
Do góry