reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja już od 9 rano ma takie same te skurcze. Teraz mi trochę przeszły, tzn mam rzadziej więc może się wyciszy:tak:
Chociaż do przyjęcia jest tylko pozycja leząca bo jak wstanę to masakra- wszystko mnie na dol boli...
czekam co się będzie działo i najwyżej pojadę do szpitala- mam dosłownie niecały km, więc to chwila a lekarzowi nie chcę zawracać głowy jak nic poważnego się nie dzieje;-) dziękuję Wam bardzo, jesteście kochane:tak:

reklama
onanana mam nadzieję że to już TO i nie będziesz się długo męczyć na marne :)
Fajnie że masz blisko-nie krępuj się jechać na IP i pytać-po to składki nam z pensji biorą :)

Pamiętacie jak były smaki na naleśniki? Teraz piekę "zebrę" :-p

onanana , obserwuj nadal na spokojnie, skoro ciepła woda nie wyciszyła skurczów to jest duże prawdopodobieństwo, że to to, jak się bedzie nasilac częstotliwośc i bolesność, to torba w dłoń i jedź na IP koniecznie!!

sabrina ja też proponuję jeden wątek bo i tak się gubię w całej reszcie dlatego że nie które się nakładają tzn te dotyczące wieści szpitalnych nie znajduję tak od razu wszystkiego i często dubluję np. gratulacje itp bo najczęściej zaglądam na ogólny wiec może jeden na razie będzie najlepszy jak napisałaś lub może po prostu być ''Nasze dzieci radość i problemy" sama nie wiem chodzi o to byśmy się dzieliły radością z macierzyństwa i dzieliły problemami i radami tak jak np na ogólnym ...mam nadzieję że trochę pomogłam :)
onanana o proszę ale Ci idzie obserwuj organizm i jak co podjedz na ip się dopytać , zawsze możesz wrócić do domku ale te skurcze są dość konkretne.. może może pora i na Ciebie kochana trzyma kciuki a jak co pamiętaj w szpitalu powiedzą czy to już :-p:-p:-p

Onanana mi to wygląda na skurcze porodowe. Ja na Twoim miejscu bym pojechała. Jesli nie przechodzą w wodzie i No-spa nie działa to bym jechała.
Tak jak dziewczyny piszą torba w dłoń i na IP. Mi one wyglądają na regularne porodowe.

Ssabrina ja również uważam, ze na początku najlepszy będzie jeden wątek dzieciowy. Jak kazda z nas znajdzie troche czasu to jeden szybciej ogarnie niż kilka. Czas pokaże czy lepiej poszerzyć o więcej tematów.
Na początku jednak zdecydowanie jeden!!!

Hej kochane:-) ja się dalej kurczę;-) Ale nic się nie rozkręca bardziej:no: Jeszcze nie jadę na IP, nie lubię takich miejsc;-) Nie boli mnie tak żebym nie umiała wytzrymać więc nie jest źle;-) Ostatnie notowania:
15:00
15:11
15:18
15:25
15:33
15:41
15:57
16:05
16:12

onanana no sama nie wiem:confused: W miare regolarne i już tak od rana. Z drugiej strony też bym chciała w szpitalu jak najmniej czasu spędzić.

Kurdę, jak ja Wam wszystkim zazdroszczę, ze tak nagle zaczynacie sobie rodzić i już!!! Ja to mam wrazenie jakbym juz 4 miesiące rodziła, a ostatni tydzień to juz jakas porazka.

Margana nie powiem, nie mogę narzekać na przebieg ciąży... Ale jakoś nie wiem czy to już ten wielki dzień?? Tyle godzin by mnie męczyło już?? od samego rana.. dziwne. Mam nadzieję że takie skurcze malej nie zaszkodzą?

reklama
onanana Oczywiście zrobisz jak uważasz, bo Ty najlepiej wiesz jak się czujesz:tak: Ale skoro te skurcze tyle trwają, to ja bym jednak pojechała na IP, najwyżej Cię odeślą...A tak to przynajmniej zrobią Ci ktg, zobaczysz jak silne te skurcze są, zbadają tętno Dzidzi...Może już coś tam się dzieje i np. trzeba pomóc jakąś kroplówką...Chyba lepiej pojechać teraz a nie np. w środku nocy...A z tego co wiem to skurcze przepowiadające tak długo nie trwają. Ja stawiam na to, że poród się zaczął:szok::-D

Do góry