reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Onana ja tak mialam dzien przed porodem tylko raz i przez chwilke a rano wody sie wylaly hehe takze nie chce cie straszyc ale szykuj sie :)

Alma nie sugeruj sie szyjka ja bylam u lekarza w poniedzialek i bylo wszystko ok zadnego rozwarcia szyjka dluga a we wtorek 13.20 Lenka byla na swiecie :)

reklama
Ssabrina właśnie miałam napisać dokładnie tak jak Ty, czyli jeden ogólny wątek, a w praniu wyjdzie jakie wątki szczegółowe by sie przydały. Tak jak tu było:tak:

onanana no właśnie tak jak Justanka pisze, nie ma zasady. Widzisz, ja się juz tydzień meczę z objawami. Co prawda 1,5 cm rozwarcia już mam, ale co będzie dalej to nie wiem. A niektóre dziewczyny nagle zaczynaja rodzić i tyle.
Zresztą moze byc też i tak, ze bez żadnych objawów i skurczów wody odejdą i trzeba jechać i tyle:tak:

Ssabrina jak dla mnie super:tak:
Dziewczyny ja od rana praktycznie bez przerwy czuję się dziwnie. Wydaje mi się że to skurcze. Lężę praktycznie caly czas na lewym boku, raz idzie ból od pleców, raz od podbrzusza. Wymoczyłam się w wannie ale niewiele to zmieniło bo "to" się nadal dzieje. Nie jest może mega bol ale bardzo nieprzyjemne uczucie:szok: Myslalam że będzie bardziej bolało, więc nie wiem czy to już ten czas. Notuję co ile sie powtarzają te "skurcze", i tak:
12:43
12:51
12:59
13:07
13:18
13:25
13:32
?
13:56
14:03
14:09
14:18
14:25
Tam gdzie znak zapytania byłam akurat na kibelku (aha bo coś mnie trochę "wyczyściło" ale nie wiem czy to nie mały stresik. Wybaczcie że tak tu truję ale komu mam truć jak nie Wam??
Myślę że jak do wieczora tak będzie to pojadę na IP i poproszę żeby mnie ktoś zobaczył:szok:

onanana Poczekaj jeszcze troszkę i jak nie przejdzie to jedź na IP. Skurcze nie zawsze są takie mega regularne, zwłaszcza na początku. A boleć też nie musi dziko, ostatnio tu pisałam, że u mnie przy pierwszym porodzie też nie bolało jakoś strasznie, dopiero jak mi kroplówkę podłączyli to zaczęło tak porządnie boleć...Tak więc obserwuj się i śmigaj do szpitala jakby co;-)

onanana zgadzam się z pepsi jak dla mnie to dość regularne, ja teraz to mam kilka na dzień 4-5 i wiem, że to na pewno nie to , a u Ciebie jest już często i dosyć regularnie, może do swojego gina też przedzwoń? Trzymaj się maleńka dzielnie!! &&&&& i daj znać jeśli będziesz mogła!

onanana zgadzam sie z pepsi,jesli beda nadal regularne przez jakies 2h i co 5minutek to bym jechala na Twoim miejscu na IP,nie zaszkodzi sprawdzic :-) a i nic nie trujesz,po to jestesmy zeby sobie pomagac i doradzac na wzajem ;-)

dziekuje dziewczyny za wasze wypowiedzi zwiazane z nowym tematem ;-) wiec zaloze go zeby sobie juz byl:tak:

reklama
onanana no podejżanie to wszystko wyglada:-) Też tak myślę, ze jak beda tak z godzinkę trwały co 5 min. to jedź. A nie mozesz zadzwonic do swojego lekarza i sie poradzić?

Do góry