reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hmmm... Moje przepowiadające trwają juz tydzień:baffled:

onanana ja myśle, ze to na pewno to. Tylko teraz kwestia tego na jakim etapie jesteś. Możesz jeszcze poczekać czy nie będą częściej (co 5 min.) - ja bym chyba tak zrobiła, ale przed nocą raczej bym pojechała na IP.
Zresztą ja jestem w tej komfortowej sytuacji, ze jakby tylko coś sie zaczęło albo mnie niepokoiło to mam dzwonić do swojego lekarza o kazdej porze dnia i nocy;-)
Ale rozumiem, ze ruchy dzidzi czujesz?

reklama
onanana jesli chodzi o samo "czyszczenie" przy WC to takze objaw przedporodowy :tak: Nasze organizmy tak czyszcza sie w naturalny sposob, jakby same sobie wykonywaly lewatywe :tak:
Z tym ze ja mam tak juz 2-3 dni z rzedu :baffled:
za to w pierwszej ciazy mnie tak czyscilo na dzien przed porodem, az w koncu w godzinie zero bylam pusta jak nic :-p

Mysle ze porod ci sie rozkreca. Moze zadzwon na IP i zapytaj czy warto juz przyjechac? A jak nie to mozesz jechac i skontrolowac sytuacje. Nie zawsze tzreba miec skurcze co 5 min zeby szlo rozwarcie. Ja rodzac Macka nie czulam skurczy az do 4 cm rozwarcvia a wtedy wody mi odeszly. Takze roznie z tym bywa :tak:

onanana kochana zrobisz jak uważasz, ale skoro nawet Ty czujesz że to jest coś innego niż zwykły ból, to kochana bierz torbę i jedź na ip, zawszę możesz wrócić do domu. każda z nas inaczej będzie odczuwać te już
moja bratowa 2 dni chodziła z bólami krzyża, 1 dnia jak pojechała na ktg to nic nie wykazało i stwierdzili że to nie to odesłali do domu, 2 dnia to samo, ale znalazła się jedna mądra babka która stwierdziła, że ona nie ma tych bóli brzusznych tylko od pleców i tego nie wykaże ktg i co 2 godziny później maluszek byl na świecie, pewnie i tego pierwszego dnia urodziła gdyby się ktoś mądry znalazł. tym bardziej że przy pierwszym dziecku tez miała tylko te krzyżowe bóle.

więc nie ma reguły co do porodu, same musimy obserwować swój organizm i zdać sie na swoja intuicję

Kochane jesteście cudowne!! Dziękuję Wam za wsparcie i zainteresowanie. jeśli do wieczora nie minie to jadę na IP. Swoja droga D. teraz nie ma w domu a sama nie chcę jechać...
A Majka się rusza:-D

margana wiem ze objawy przedporodowe długo cie trzymaja.... Moze jeszcze dzis trafisz na IP, kto wie ;-)

A ja posprzatalam troszke w domu, poprasowalam i wiecie....
Caly czas jak stalam i cos robilam to czulam się swietnie. Usiadalam tylko na chwile i od razu skurcze wróciły :baffled: To ja chyba powinnam w lozku lezec zeby urodzic :-p

onanana ja się nie znam ;-) Ale też myślę, że się zaczyna :) Przyjedzie mężon i jeśli skurcze nie ustąpią to jedźcie na IP, trzymam za Was dziewczyny kciukasy! &&&&&&&&&&&&&&

reklama
szykujemy się na IP... mam stresa. Skurcze nadal co 7-8 min...
Mam nadzieję że bez powodu nie będę musiała zostać:no:
Margana kochana napisze do ciebie jakby co. A jak wrócę to oczywiście się odezwę do Was.
dziękuje za wsparcie kochane moje:tak:

Do góry