reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej mamuśki:tak: Ja poszłam spać o 1, więc udało mi się pospać trochę... muszę się wieczorem bardzo wymęczyć żeby jako tako przespać noc....
Sabrinaa to ja coś źle liczę bo doliczyłam tylko do 5:zawstydzona/y: zaraz to jeszcze przeanalizuję;-)
Aneczka a co to się działo z Twoją sąsiadką że taka akcja Wam się rozkręciła?

Mnie coś muli w brzuchu od rana i mam wrażenie że mi w końcu twardnieje ten brzuch i odczuwam przy tym dyskomfort jakbym musiała do wc lecieć... nie wiem czy dobrze mi się wydaje że mam skurcze???

reklama
Julianka osiągnęła swój cel. Chciała rodzić w weekend i sie udało:-DMamy kolejne forumowe baby.

Ponko podziwiam za siłę, organizację i jeszcze uczelnię godzisz z tymi wszystkimi obowiązkami. To daje mi nadzieję, ze się da pogodzić wszelkie obowiązki i sama również się nie moge doczekać

Katerinka nie gniewaj sie na rozrywkowe towarzystwo. Zawsze sobie myślę, ze człowiek kiedyś też miał te ,,naście lat" albo studiował i młodość musi się wyszumieć raz na jakiś czas. Szkoda, że kosztem sąsiadów no ale my jak byłyśmy bardzo młode to też sie bawiłyśmy na takich domówkach. Wiem coś o tym.:-D
Kiedyś byłam na takiej imprezie, że nikt nawet nie usłyszał, że policja dzwoni do drzwi. Taka była impreza:zawstydzona/y:Ach te czasy:-D

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze do Was pytanie z innej,,beczki"

Czy Wasze szkraby w brzuchach też mają tak często czkawkę. Moja córcia ma 3x dziennie. Sama nie wiem czy mam sie tym martwić.
Ma któras z mam jakieś doświadczenia, czym takie czkawki zaowocuja po porodzie. Juz sie boję, że będzie miała cały czas kolki. Z drugiej strony nie wydaje mi się, zeby jedno zależało od drugiego. Sama nie wiem?
W poprzedniej ciązy moje dziecko również miało czkawkę ale od czasu do czasu a nie 3x dziennie i tak np. 10-15 min.

Hej! Ja przespałam równe 12 h, padłam wczoraj o 21.00 a dzisiaj wstałam o 9.00...I taka niespodzianka! Kolejna dzidzia na świecie:tak: Tak sobie wczoraj pomyślałam, że skoro Julianna pojechała na IP to już wróci rozpakowana...
Pędzę na zakupy, a potem przyjedzie do Nas mój szwagier który jest kucharzem i ma nas zrobić jakiś pychotkowy obiadek:-) Miłej soboty dla Wszystkich!

Witam ;)
Ssabrinaa ja używam Bambino na swoją twarz;) i powiem wam że testowała masę kremów róznych marek i tych tańszych i tych baaardzo drogich(np. Dior za niebotyczne pieniądze) a i całą ciążę na brzuchola(nie mam nawet pół rozstępu tam gdzie się nim smarowałam) i moge go naprawdę polecić "do wszystkiego" na pewno nie zasusza skóry tlenek cynku który jest tam zawarty pełni raczej funkcję regulatora niż wysuszacza!
Aneczka ja mam niestety też problemy ze snem śpię co drugą trzecią noc... a tak to straszna lipa.
Ponko wielkie dzięki za relację z porodu uspokoiła mnie przynajmniej w kwestii nacięcia krocza(mi zapewne natną bo ja mam tam tak delikatną skórę że sama w różnych(;-)) sytuacjach pęka) i krwawienia Po.

No i tak u mnie nic się jeszcze nie rozkręca... wczoraj miałam może ze 4 razy w ciągu dnia mega ból w dole pleców promieniujący w górę kręgosłupa oraz do kolan ale sporo leżałam i nie wiem czy to może od tego własnie.
Rano dziś zbudziłam się z mega twardym brzuszkiem ale bezbolesnym. Teraz jest odrobinkę mniej twardy.
Ogólnie moje bóle podczas ruchów dziecka doprowadzają mnie do rozpaczy, płacze kilka razy dziennie i ciągle powtarzam że już nie mam sił ale wiadomo człowiek budzi sie potem rano i mówi sobie że jeszcze troszke... i tak codziennie, wczoraj mały tak sie ułozył że myślałam że mi doope od środka rozerwie ani usiąść ani poleżeć ani łazić ...
Nimfii pisałaś ostatnio że mały tak rytmicznie uderzał u Ciebie o szyjkę czy coś główką, ja też to miałam parę razy można by to przyrównać do uderzania głową w mur... i bardzo mnie to zdziwiło bo zawsze czuję jego ruchy jako przekręcanie się wypinanie pupki wbijanie stópki w żebra a tu takie bum!bum!bum! :tak:

Majuśka ale ja jeszcze nie chcę rodzić:no: ;-) to jeszcze za wcześnie.Za dwa tygodnie to już tak:tak: nawet piłkę do skakanie uruchomię ;-),ale teraz niech sobie dziewczynka jeszcze podrośnie w brzuszku. Za dużo się naczytałam i nasłuchałam opowieści o wcześniakach i nie chcę.
Goście już pojechli,podłóg nie myłam :-p:-p
Katerinka ja jak miałam spadek hemoglobiny to mi lekarz wręcz zalecił jeść wątróbkę i tak tez zrobiłam,ale jednorazowo,bo mi w ogóle mięso w ciązy nie smakuje.
Kasiek czkawka nie jest w żadnym wypadku szkodliwa ;-) nie ma się czym matwić.Moja mała tez ma i to często,Maciuś tez miał-ten to prawie non stop:-D:-D,ale kolek potem nie miał,tylko do teraz ma dość często ta nieszczęsną czkawkę ;-):-D

U mnie czkawka dość często:-)
dziewczyny ponawiam pytanie co do skurczy- od rana czuję takie pobolewanie od dołu brzucha promieniuje i brzuch twardy czy to to??

reklama
HEJ MAMUŚKI JA SIĘ POWIEDZMY WYSPAŁAM tzn późno poszłam spać a tym samym do 9 spałam :)
katerinka współczucia z powodu nierozgarniętych sąsiadów , wiem że ciężarna łatwo wyprowadzić z równowagi wiec wyobrażam sobie Twoją złość :))) co do wątróbki to masz na myśli pasztet taki z flaka? czy taką do smażenia bo jeśli to 2gie to nawet dobrze jeść bo ma dużo żelaza a w ciąży jest nam potrzebna jeśli chodzi o tą z flaka to gdzieś mi się obiło że niby nie -ale ja podjadałam bo mi strasznie smakuje w ciąży -ale sądzę że to jest nie groźne bo raz tylko wyczytałam o tym w poradnikach tego nie było lekarz też nic nie mówił a co do dłoni cierpnięcia itp kochana ja już od mc mam ręce dłonie powykręcane czasem chleba ukroić nie mogę podnieść rolety itp w nocy mam uczucie czasami jakby ktoś mi ręce z korzeniami chciał wyrwać i do tego nie mam czucia w 3ch palcach
aneczka to się nie wyspałaś biedna ja o dziwo śpię oki może wypij meliskę przed snem
onanana co do skurczy nie pomogę bo wczoraj tez dziewczyn pytalam się o to co się czuje ponoć coś jak na okres , ale też mam problem z odczytaniem tego :)
kasiek luz z tą czkawką ponoć dzidzia cwiczy odruch połykania wtedy itp moja ma mega często czkawkę zazwyczaj z rana lub jak się najem moja znajoma przy porodzie czuła jaj jej syn miał czkawkę wiec nie martw się to ponoć normalne
pozdrowienia dla wszystkich miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Do góry