reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Wow:szok:, trzymam kciuki za Julianne

Ja tez kupuje lampki w Ikei, gwiazdke i ksiezyc :-)

Ja dopiero pojadlam po pracy i lece jeszcze do sklepu. Potem postaram sie Was troche nadrobic

Aaa fura dla mojej malutki dzis dotarla, jest wozek, fotelik, baza, wszystko juz czeka na mala. Jak sie ogarne to zrobie zdjecia i wrzuce w odpowiedni watek :-)

reklama
No nareszcie myslalam juz ze na nastepne malenstwo bede musiala do listopada czekac :)
Julianna czekamy na wiesci jak sie czujecie i trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo gladko i zebyscie jak najrzybciej do nas wrocili :)
Gratulacje kochana.

Kurczę, dawno mnie tu nie było! Nie mam kompletnie czasu, żeby wejść na forum, poczytałam tylko 2 ostatnie strony.

Julianna, fantastyczne wieści, strasznie się cieszę i gratuluję, bo pewnie lada moment zostaniesz 100% mamusią!!!!!!!!!! :-):-)

A u nas całkiem nieźle, radzimy sobie z maluchem wzorowo. Nie budzi się jakoś często, na razie jest spokojny więc dość łatwo nam się zorganizować w ciągu dnia. Średnio co 3 godziny zaczynamy kolejne karmienie, przewijanie i chwilę rozbudzenia z Filipkiem, a potem on zapada w głęboki sen, a ja mam czas żeby posprzątać w domu, albo chociażby chwilę się pouczyć.
Mały jest cudowny, tyle radości nam niesie, co nic co istnieje. Nie przypuszczałam, że bycie mamą to taka radocha i wszystko jest tak nowe, inne a zarazem cudowne :)
Teraz mój szkrab leży sobie w łóżeczku, za godzinkę pewnie będzie znowu domagał się czegoś do zjedzenia :p

A. niemożliwie mi pomaga we wszystkich obowiązkach, jestem w szoku jak bardzo chce mnie odciążać. Wydaje mi się, że po tym, co widział podczas porodu ma dla mnie naprawdę duży szacunek i widzi, że jestem silna i dzielna, że we wszystkim daję sobie radę a zarazem zdaje sobie sprawę, że potrzebuję dużo odpoczynku. Co chwilę mówi mi, że jestem wspaniałą mamą i nawet w nocy wstaje do przewijania pieluch, a potem jak wstaję do karmienia.

Nawet się wysypiam, powiem Wam, chociaż śpię około 6 godzin na dobę. Teraz będzie trochę gorzej, jutro idę na uczelnię, strasznie się boję, spędzę 5 godzin bez malucha i nie wiem jak sobie ja poradzę i jak dadzą radę moje chłopaki w domu. Odciągnęłam masę mleka, jeszcze dodatkowo kupiliśmy mieszankę na wszelki wypadek i oby było dobrze.

Trzymajcie za nas kciuki jutro!!! ;-):-D

Wszystkie mamusie mocno mocno ściskam, postaram się zajrzeć najszybciej jak to możliwe.

mam jeszcze jedno trochę głupie pytanie, ja już przyjedziecie do porodu i będziecie się przebierać w koszulę porodową to staniki będziecie ściągać :szok:
za pierwszym razem nie miałam i teraz też nie zamierzam tym bardziej że kładą maleństwo na brzuszku no i jak dają żeby nakarmić to też łatwiej , a potem na sali założyłam już ten do karmienia

Julianna superowo :-):-) ,oby wszystko poszło gładko :tak:

Julianna - podeszłaś zadaniowo do tematu i dziecię posłuchało mamy :-) Trzymamy mocno &&&&&&&&&&&&&&&&& za szczęśliwe rozwiązanie. Pisz po wszystkim, jak znajdziesz siły i czas.

Kosmetyki do szpachlowania się biorę- podkład, róż, korektor pod oczy i może tusz do rzęs. Ja maluję się nawet w ciemnościach, także makijaż maznę, jak tylko będę miała siły.
Mirelka pewnie, że stanik ściągnę, po co męczyć te biedne piersi, ocierałby ciebie w trakcie porodu i Maleństwu tez będzie szybciej podać pierś zaraz po porodzie.

Julianna fajnie mamy kolejnego maluszek po drugiej stronie brzuszka, powodzenia, trzymamy kciuki i czekamy na wieści :tak:

Angun, AniaSm dzięki nigdy nie leżałam w szpitalu więc nie wiem jak to jest ale racja po co męczyć siebie i piersi :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieki dziewczyny za rady na temat tego kremu Bambino,zakupilam go bo go znalazlam a i moja siostra mi go polecala ona ma 24l. i jest alergikiem i nie moze uzywac zadnych kremow do twarzy bo zaraz sie meczy i tylko uzywa wlasnie bambino jak i dla siebie to i dla swoich dwoch pociech :tak: wiec mysle ze jest bezpiecznym produktem dla dziecka.
A jesli chodzi o zakupy przez neta to na razie nie oplaca mi sie zakupywac tylko kremu,poczekam az maly sie urodzi zobacze w tedy co mi bedzie wiecej trzeba i wtedy zrobie jeden a wiekszy zakup :tak::-)
ponko super ze u was wszystko w porzadku a chlopaki sobie na pewno poradza jak bedziesz na uczelni zobaczysz,powodzenia jutro na uczelni ;-)

Julianna jeszcze raz gratuluje oraz trzymam kciukasy kochana &&&&&&&&&& :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie mam za bardzo czasu Was czytać, kolejną noc spałam tylko 3 godziny :-( i zero w dzień. Mam nadzieje, że dzisiejsza noc będzie lżejsza, bo już opadam z sił:-( Julianna strasznie Ci zazdroszczę i trzymam mocno kciuki!!:happy:

reklama
Ponko cieszę się, że Mały należy do spokojnych dzieciaczków i daje Wam trochę odetchnąć. Dzielna z Ciebie mama!!! Ps. BB ciotki nadal czekają na zdjęcia Filipka ;-)

Do góry