reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja biorę wodę (małą buteleczkę wygodną i dużą-będę przelewać) i podobno tam gdzie idę nie pozwalają jeść ale zabiorę jakąś czekoladę i snickersa :tak:

reklama
Anek wiesz co nie pytałam lekarza, nie spodziewałam się, ze to bedzie az tak wyglądać;-)
A jak tam u Ciebie?

Ja podjadam ASMAG FORTE - narazie 3xdziennie po 1 tabletce... i mam wrażenie, że mnie mniej ciągnie brzuch no i tam na dole. Biorę je bez konsultacji z ginem - bo przecież nie zaszkodzi a i skurcze łydek mnie już w nocy nie męczą. Od czwartku - piątku postaram się zmniejszać dawkę do 2 i 1 tabl. tak, żeby od poniedziałku 24X już nic nie łykać... bo na 28 mam termin z USG i chcę być "na czysto". Zresztą mam 27X wizytę u gina zaplanowaną (chyba ostatnią już w dwupaku) i chcę mu z czystym sumieniem powiedzieć, że "teraz nic nie łykam";-) Taki mały kłamczuch ze mnie... ale to dlatego, że jakoś tak psychicznie lepiej się czuję łykając magnez - wydaje mi się, że jak go łykam to mi się tak nagle teraz akcja porodowa nie zacznie... bo to jeszcze tyle roboty w domu a ja ruszam się jak paralityk i tempo robienia czegokolwiek w domu mam tragiczne (a mieszkając z dwoma chłopami roboty jest w chol...re - takiego zwykłego ogarniania domu.

Anek za to ja jestem juz gotowa rodzić i nawet bym juz chciała, wiec wolę miec prawdziwy obraz sytuacji. A do lekarza idę w piątek, więc tez wolę być na czysto:-)

Margana to może jednak jakis proroczy mój sen będzie:-)

Patusia no niby się liczy ruchy dzieciątka, moja gin. mi nic nie mówiła tylko zawszę się pyta czy się rusza, zaś jak w szpitalu w 27 tc leżałam, to kazały liczyć do10 ruchu zaczynając od 9 rano ale gdyby się nie pojawił do 14 to trzabyło już sygnalizować. ale co lekarz, miasto, szpital to różnie gadają. a wodę to kochana sobie weź, bo podobno strasznie suszy

reklama
Margana jak masz coś białego to chyba nie to, bo ze mnie białe dawno leci a dziewczyny też już tu pisały ze mają więcej śluzu niż zawsze:-)

U nas po odwiedzinach:-) Było bardzo sympatycznie:-D dziewczyny się nachwaliły naszego gniazdka aż nam miło było:tak: No i mi strzeliły kilka komplementów że ładnie o zgrabnie wyglądam (ja się czuję jak beczułka ale zawsze fajnie usłyszeć miłe słowo);-)

Do góry