reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Witam:) Starałam się zapamiętać kto co pisał ale przy takiej ilości jest to niemożliwe:) Ja również puchnę okropnie a pryszczy mam mega ilość. Może tak jest na końcówce ciąży, że przez hormony nam skaczą i pryszczory się pojawiają??
Cocca ja również zauważyłam, że mój Kubuś coraz mniej kopie ale tak jak mówią inne dziewczyny kłade się na plecach i czekam aż się poruszy, jak nadal nie ma ochoty na ruch to go zaczepiam aż sie odezwie. Ale nie powiem, że nie raz mam stracha że może coś jest nie tak. Bo niby jest zasada, że trzeba czuć ileś tam ruchów w określonym czasie, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może Wam też się obiło o uszy takie stwierdzenie?
Mój mąż biedaczysko musiał uciekać w nocy do drugiego pokoju bo ponoc tak chrapałam, że nie mógł spać, to nie pierwszy raz już mi się zdarza. Czy Wy też w ciąży chrapiecie? Ja wcześniej nigdy nie chrapałam:-)

U mnie problem jest taki, że skurcze mogą spowodować pęknięcie macicy więc ja nie mogę czekać tylko w razie skurczy jechać na cesarkę. Wczoraj ginekolog powiedział mi, że mogę skurcze porodowe pomylić z przepowiadającymi, ale mimo to mam się stawiać w szpitalu na sprawdzenie, a nie zastanawiać się w domu czy to przepowiadające czy nie. Na szczęście na razie tylko twardnienia brzucha mnie męczą, ale i tak się stresuję.
ojej, a co masz z ta macica? czyli w zasadzie musza cie pokroic przed terminem zeby sie nie zaczelo!!!

Witam:) Starałam się zapamiętać kto co pisał ale przy takiej ilości jest to niemożliwe:) Ja również puchnę okropnie a pryszczy mam mega ilość. Może tak jest na końcówce ciąży, że przez hormony nam skaczą i pryszczory się pojawiają??
Cocca ja również zauważyłam, że mój Kubuś coraz mniej kopie ale tak jak mówią inne dziewczyny kłade się na plecach i czekam aż się poruszy, jak nadal nie ma ochoty na ruch to go zaczepiam aż sie odezwie. Ale nie powiem, że nie raz mam stracha że może coś jest nie tak. Bo niby jest zasada, że trzeba czuć ileś tam ruchów w określonym czasie, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może Wam też się obiło o uszy takie stwierdzenie?
Mój mąż biedaczysko musiał uciekać w nocy do drugiego pokoju bo ponoc tak chrapałam, że nie mógł spać, to nie pierwszy raz już mi się zdarza. Czy Wy też w ciąży chrapiecie? Ja wcześniej nigdy nie chrapałam:-)
a to nie jest zasada, tylko to sa wlasnie sposoby, metody specjalnie nazwane tylko nie pamietam nazwy metody tzw"licz do 10ciu" ze mozna np zaczac obserwacje od godziny 9 rano i sprawdzic czy w ciagu godziny pojawi sie 10 ruchow. Jesli sie pojawi to nie trzeba juz liczyc do konca dnia:) A mozna tez co godzine sprawdzac te 10 ruchow, badz obserwowac caly dzien ruchy. Jesli przez kilka godzin nie ma wyraznych to warto sie przejsc na IP na KTG:)

Dziewczyny. Kurde pisalam i mi wcielo wszystko:///

Ja tez mega niewyspana:/ a jeszcze jutro o 6stej pobudka bo lecimy z mama do diabetologa na ostatnia wizyte:)O

czywiscie autem, bo ja nie chce sie telepac autobusem a ze jeszcze jkos prowadzenie mi wychodzi to damy rade:)))

Mnie tez zaczelo wysypywac pod koniec ciazy, aczkowliek mam wrazenie ze lekko schudlam teraz:/ taka jakas szczuplejsza buzie mam. Brzuch tez ma inny ksztalt:) no generalnie sie ciesze:))

A teraz znikam bo musze se kolacje przygotowac:) aa w odpowiednim watku wrzucam fote brzuchola z dzis;) A co!:)

Hej Kobitki:) czy wy zabieracie se sobą do szpitala wodę niegazowana i coś do jedzenia? Bo w sumie to nie wiem czy można mieć coś ze sobą czy szpital daje. Poza tym będę sama rodzić bo małżonek na sam zapach szpitala mdleje a co dopiero jakby miał być przy porodzie, więc nie będzie kto miał mi nosić picia.

reklama
Do góry