reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Winki, podziwiam twoją wydolność fizyczną i zapał, ale rzeczywiście chyba Twój organizm mówi, żebyś koniecznie zwolniła. Teraz szybko się kuruj z przeziębienia i odpoczywaj do porodu. Pokoikiem się nie martw, na pewno szybko pójdzie urządzanie.
Kochana a na szyjkę to dobry jest seks, słyszałam też o skakaniu na piłce, no i te ciężary których się nadźwigałaś też mogły podziałać, ale nie polecam takiego sposobu.
Generalnie nie ma reguły czasem długie szyjki skracają się ładnie przed samym porodem, czasem i nie odpuszczają, sama zobaczysz :-)

A propos fryzjera, to mam już mega odrost, ale przeciągam, co by nie latać do niego zostawiając na początku Małego w domu, także straszę trochę, ale już się przyzwyczaiłam :-D

reklama
Ja ostatnio farbowałam się dokładnie 18IX na ciemno a mam jasne odrosty i już na serio nie mogę na siebie patrzyć.

Nie wiem, czy ten temat był już poruszany i czy to w tym wątku, ale jaki rozmiar ciuszków dla dzieciaczków pakujecie do szpitala? Trzeba generalnie wziąć 3 komplety, ale qrcze 56 czy 62?

Witam z wieczora:) A ja jutro śmigam do fryzjera na farbowanie i podcięcie włosów bo również straszę juz ludzi na ulicy.
Jeżeli chodzi o ciuszki do szpitala to ja chyba zapakuje 3 komplety z rozmiaru 62, jeżeli będą za duże to mąż przywiezie 56. A i tak na początku dzidzie ubiorą w szpitalne. Lepiej mieć większe:)

hej
wpadam tylko na chwilkę ,staram się was czytać na bieżąco ale na pisanie to już raczej nie mam zbyt wiele siły
winki jeśli chodzi o szyjkę i skurcze to czytałam ostatnio artykuł że podobne działanie do oksytocyny mają pestki granatu , więc może warto zacząć jeść owoce i pić sok ;-)

A ja właśnie zrobiłam naleśniczki:-p Dla każdego z czymś innym:szok: Dla synka ze szpinakiem, bo nie lubi na słodko, dla siebie z jabłkami, a dla misiomęża z białym serkiem na słodko...Ciekawe jakie będzie lubiła Tosinka?:-D Czy będę musiała czwarty rodzaj farszu robić:rofl2:
JA TEŻ CHCĘ :happy::happy:

GOLA CO ZA teściu jak chcę zobaczyć kogoś kto się spasł naprawdę, mogę wysłać mu moją fotkę :))))))))))))) ludzie ale mają tupet olej bo nie warto , ciesz się że nie komentował imienia jak moja teściowa, teraz już się w temacie Klaudii nie odzywa
winki sex sex i jeszcze raz sex i chodzenie po schodach też ponoć może umyj okna itp choć ja obstawiam to pierwsze :))
ja wyszłam z domu o 12 o 21 dopiero wróciłam więc nie musze pisać jak się czuje :( masakra jutro też mam taki cięzki dzień zaczynam o 9 30 u dentysty z pracy wrócę o 21 :( wiec nie mam pojęcia jak to przeżyje obym nie urodziła ja też mam w planach fryzjera al;e to we wtorek dopiero uciekam bo zdycham ciao ;0

Ostatnia edycja:
Gola Ty się ciesz, ze mozesz sobie tak żreć;-) Ja jak tylko za duzo pojem to zygam:baffled:

Anek no ja też mam ciągle twardy brzuchol i skurcze, ale mi jeszcze pessar szyjkę zaciska;-)Dlatego też chciałam zdążyć pójsć do fryzjera jeszcze przed zdjęciem:-) A Ty już całkiem Fenoterol odstawiłaś?

Ja przy okazji pobytu w szpitalu popytałam o ciuszki i sie dowiedziałam, ze nie trzeba brać, wiec nie biorę. Skoro dają to ja wolę jak najmniej rzeczy brać do szpitala, bo szkoda.

Dziewczyny jakiego stopnia macie łożyska i ile wód płodowych? Przy przyjęciu do szpitala miałam łożysko II/III stopień i AFI 5, przy wypisie - łożysko III stopień i AFI 7. Mówili, ze wszystko ok, ale ja się trochę martwie tym łozyskiem:eek:

=
Anek no ja też mam ciągle twardy brzuchol i skurcze, ale mi jeszcze pessar szyjkę zaciska;-)Dlatego też chciałam zdążyć pójsć do fryzjera jeszcze przed zdjęciem:-) A Ty już całkiem Fenoterol odstawiłaś?

Dziś o 02:00 w nocy biorę ostatnie pół tabletki (wcześniejsza dawka była wczoraj o 2 w nocy) i KONIEC z Fenoterolem. Może panikuję, nie wiem, ale tak jak już pisałam - do czasu aż będę mieć komplet badań to będę podjadać magnez. Dziś łyknęłam 2 tabletki, tak co 12 h z 34mg jonów magnezu. Od jutra zaczynam 3 tabsy na dobę. Ale w poniedziałek po południu już odstawiam. Biorę ten magnez na własną rękę - tzn. bez ponownej konsultacji z ginem, bo on by mi pewnie powiedział, że przecież od dziś mogę w sumie rodzić skoro zaczęłam 38tc. Mam nadzieję, że ani sobie ani małej tymi 4 dniami z magnezem nie zaszkodzę. Zawsze to jakaś ulga antyskurczowa - bo to przecież jeszcze tyle rzeczy do zrobienia a ja już naprawdę ledwo chodzę i wszystko sprawia mi trudność. Byle do poniedziałku.

Wy tu o naleśnikach od kilku dni a mnie naszło na ruskie pierogi. Poświęciłam się dla dobra ogółu i nalepiłam na 2 dni. Ledwo ustałam na nogach, plecy bolą. Za moje cierpiennictwo męża zmobilizuję do masażu:)

angie80 będę miała spodnie od piżamy niebieskie w krowie łatki, szlafrok gruby, turkusowy, jak mnie rozpoznasz to zaczep;)

Mikado bede pamietac, dzieki za opis :-) ja jeszcze nie wiem jaka pizama ale szlafrok bede miala taki cienki, ciemno popielaty :-)

Dziewczyny ja dopiero teraz zdolalam Was nadrobic a tu najwyzsza pora isc spac. Nie mam juz sily na odpisywanie.

Wczoraj tak narobilyscie mi smaka tymi nalesnikami ze dzis zrobilam z serkiem waniliowym, dzemem truskawkowym i powidlami sliwkowymi :-)

Spać nie mogę, skurcze mnie męczą:-(
Kasiek zamawiamy wózek z firmy Mikado model Milano.
Gola widzę, że masz z teściem tak jak ja! Ja nie widziałam się z nim od czerwca i on też udaje przy wszystkich, że jest wszystko w porządku! Nawet ze swoim synem nie rozmawiał do tej pory, nawet jak mój M. jedzie do mamy, to jego ojciec się do niego nie odzywa:eek:
Margana trzymam kciuki za Twoją szyjkę! Ja mam łożysko II AFI 9
Winki u mnie "wyśmienicie" na skrócenie szyjki pomógł mega stres, ale raczej nie polecam. Ponoc babcine metody są najlepsze, czyli chodzenie po schodach, co ja mam zabronione ze względu na skracającą się szyjkę. Super, że dotarłaś do domu, teraz się trochę oszczędzaj!

reklama
Dzień dobre ciężaróweczki:)
Spałam dobrze, nic mi się nie śniło;-)
winki cieszę się, że bezpiecznie dotarłaś do domu - i faktycznie najwyższa pora (Twój organizm sam zaprotestował - mój ostatnio też) żeby troszkę zwolnić tempo. I tak podziwiam Twoje niespożyte siły i energię. Ja mam uważać na wchodzenie po schodach i nie podnosić rąk za często do góry, nie sięgać po coś co jest wysoko - żeby wcześniej nie urodzić.
Cocca my w tym momencie i z teściową i z teściem nie utrzymujemy kontaktów, tylk oni ciągle robią nam jakieś przykrości, nie odpuszczają dziadyngi jedne!
Kati nigdy nikt nie powinien tak nikomu mówić, a co dopiero kobiecie ciężarnej - choćby i 50 kg przytyła. W ciąży jest taka prawidłowość, że przytyć trzeba, a kuźwa mój teść bystry Horhe pewnie nic na ten temat nie wie, a cieszy się, że komuś szpilę wbije!
Margana kiedyś na którejś wizycie tyle się dowiedziałam, że mam łożysko na śćianie przedniej, 3.X gin mi nic na temat łożyska nie mówił, tylk o o ilośćo wód płodowych, że zawsze w normie - nic więcej, i że dobrze - wsio:)

Ostatnia edycja:
Do góry