reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny :-)

Angun Wszystkiego Najlepszego kochana!!!! Szczesliwego i bezproblemowego rozwiazania :-);-)

Ja takze dobrze spalam tej nocy,to juz jest kolejna noc ktora caluska przespalam ale cos mi sie wydaje ze dlatego bo pogoda dopisuje do spania i w domciu jest chlodniej :tak: ale dzisiaj kolejny dzien beznadziejnej pogody jesiennej za oknem,pada od rana i jest szarawo i chlodno:eek: Ja nie czuje zadnych skurczy jak na razie jedynie czasem mi brzuszek twardnieje ale bezbolesnie jak dotad :tak:
agutku kochana Ja trzymam kciukasy od wczoraj,powodzenia &&&&&&:-)

reklama
Cały czas się zastanawiam jakie ubranka spakowac dla Kubusia do szpitala, bo z tej listy szpitalnej to wychodzi prawie druga torba dla małego:/ Czy wy też brałyście po kilka sztuk z każdego rodzaju? np 3x body z krótkim rękawkiem, 3x z długim, 3 pajacyki, 3 pary spiochów i kaftaników? Czy dziecko tyle potrzebuje na 3 dni pobytu w szpitalu?? No i jeszcze jedno pytanko, czy jest sens kupić zestaw startowy butelek teraz czy dopiero po porodzie? A teraz jedynie kupić jedną butelekę na wszelki wypadek tylko nie wiem jaką: Lovi, avent czy TT:/ tyle tego jest że głowa boli

hey dziewczyny dawno mnie nie było na forum, niestety mam wirusa w kompie przez co są straszne problemy żebym co kolwiek mogła na nim zrobić, a do tego ten zamulony net.A u mnie po wizycie wszystko w porządku mały oczywiście nadal starszy o 2 tyg w tym nic się nie zmienia waży 3 kg, no i wizyta teraz za 2 tyg, męczę się, bo stawia mi się brzuch i muszę zaraz się kłaśc jak wstane na ok 10 min maks, straszne uczucie boli jak nie wiem jak twardnieje i wtedy zaczynają się bóle w krzyżu, a do tego też mam nacisk na kośc ogonową bardzo nie miłe uczucie, a nawet bolące.Gin mówił, żebym jeszcze te dwa tyg wytrwała nic mi nie zapisywał więc co ma być to będzie ja jestem praktycznie pewna, że do terminu nie wytrwam za bardzo stawia mi się, mam chęć wcale nie wstawać z łóżka problemem jest nawet zrobienie obiadu więc ziemniaki i inne rzeczy obieram w łóżku żeby nie stać. A na bałagan w domu patrzeć nie mogę, ale póki co daruje sobie i sprzątam co jakiś czas.Czuje się też bardzo ospałamogłabym spać i spać, ale za to w nocy mały mi nie daję to mnie kopie, albo w żebro wchodzi to do wc co 1,5godziny latam fatalnie rano budzę się z podkrążonymi oczami, ale to tylko jeszcze 4 tyg jakoś da się radę :)W ciuchy nawet ciążowe już mam problem wejść depresji można dostać 17 kg na plusie :/Ssabrina- pisałam do ciebie sms, ale nie dostałam raportu więc chyba nie doszedł, albo mam zły numer ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej andrzelika fajnie, że się odezwałaś :) Duży ten Twój słodki rozrabiaka:) Wiele z nas też już odczuwa coraz częstsze skurcze, wypoczywaj ile się da, bałaganem się nie przejmuj i zaglądaj do nas w miarę możliwości częściej :)

Cały czas się zastanawiam jakie ubranka spakowac dla Kubusia do szpitala, bo z tej listy szpitalnej to wychodzi prawie druga torba dla małego:/ Czy wy też brałyście po kilka sztuk z każdego rodzaju? np 3x body z krótkim rękawkiem, 3x z długim, 3 pajacyki, 3 pary spiochów i kaftaników? Czy dziecko tyle potrzebuje na 3 dni pobytu w szpitalu?? No i jeszcze jedno pytanko, czy jest sens kupić zestaw startowy butelek teraz czy dopiero po porodzie? A teraz jedynie kupić jedną butelekę na wszelki wypadek tylko nie wiem jaką: Lovi, avent czy TT:/ tyle tego jest że głowa boli

Jeżeli chodzi o ubranka to nie pomogę, bo u Nas w szpitalu dzieci są ubierane w szpitalne ciuszki więc potrzebne mi są tylko na wyjście. Co do butelki to ja mam jedną-medeli, którą dostałam do laktatora. I tak mam zamiar karmić tylko piersią, a w razie wyjść dawać butlę więc na początek jedna mi wystarczy. Potem zawsze można kupić.

onanana Ja też nie odczuwam żadnych skurczy ani nic takiego. Czasem tylko jak za dużo pochodzę to twardnieje mi brzuszek, ale jak odpocznę to przechodzi. W pierwszej ciąży też tak miałam i dopiero po odejściu wód pojawiły się pierwsze, bolące skurcze. Także to zależy...

angun ​Wszystkiego NAJ NAJ NAJ...LEPSZEGO! Spokojnego i szybkiego rozwiązanka

Ostatnia edycja:
patusia ja biore do szpitala 3 komplety: najpewniej 3 body rozpinane kopertowo plus 3 śpioszki plus 3 cieply kaftanik plus 3 czapki plus 3 rekawiczki plus 3 skarpetki. To powinno wystarczyc na 3 dni, ale moze byc i tak ze dziecko sie zabrudzi i trzeba przebrac. Na taka ewentualnosc przygotuje w domu troszke rzeczy ktore maz mi podrzuci w miedzyczasie. Kombinezonu itp ubran na wyjscie ze szpitala nie biore - wezmie to dopiero mąż.
Butelki mam avent i jestem zadowolona :tak: Mnie byly potrzebne od razu butelki przy Macku bo karmilam go odciagajac mleko laktatorem wiec mysle ze dobrze miec choc jedna butelke w zapasie :tak:

andrzelika trzymaj sie :tak: to juz niedlugo do konca

Dziewczyny maz ma kilka dni urlopu wiec nie martwcie sie jak nie zajrze na forum. Mamy mase spraw do zalatwienia ;-)
Jakby sie dzialy u mnie jakies newsy za ten czas to najpewniej napisze sms do katerinki ;)

Do uslyszenia ;-)

andrzelika trzymaj sie kochana... ciężko jest ale już niedługo:tak:

patusia wydaje mi się że nie ma sensu kupować więcej butelek, bo jeśli będziesz karmiła to sie nie przydadzą :) ja wprawdzie mam kilka bo dostałam, ale jakby nie to to tylko bym trzymała 1 do herbatek. jak uda mi się karmić tak jak sobie planuję to teoretycznie do 6 mca podobno nie trzeba nawet dzieciątka dopajać...
Co do ubranek to chyba tyle potrzeba... Nie wiem bo to mój pierwszy dzidziuś ale tak dziewczyny pisały.

ja dzisiaj spałam do 10 :szok: aż dziwne, zwłaszcza że mam jakiś zmutowany żółty męczący katar:no:
Możliwe że to dlateogo że zarówno mi jak i mężowi rozładował się telefon więc nas nikt nie obudził :) zwykle od 7 już ktoś do mojego dzwoni, a dzisiaj tylko przyszły mu raporty-" ktoś dzwonił" w sumie 8 nieodebranych połączeń :-)

Pogoda w Krakowie paskudniasta, nigdzie bym nie wychodziła ale o 15 wizyta u endokrynologa... Tak właściwie to od kilku mcy kiedy ustaliła mi dawkę Euthyroxu na 75 to mogłabym nie chodzić... Za każdym razem sprawdza wyniki, stwierdza że są ok i ustala kolejny termin. jakby mi dała tabelkę z jakim wynikiem powinnam się zgłosić nie traciłabym jej i swojego czasu. taka jestem zosia samosia ;-)

A wczoraj wieczorem miałam pierwszy prawdziwy skurcz :-) pozatym też mam obawy czy się późno nie skapnę że to już-moja mama przy trzech porodach ponoć do skurczy partych leżała sobie zadowolona na łóżku w szpitalu bez stękania jakiegokolwiek... No ale jakoś tam dojechała więc chyba będę wiedziała :)

andrzelika super ze sie odezwalas,duzy juz jest Twoj syneczek,odpoczywaj kochana a i balaganem sie nie przejmuj ;-) numer telefonu wyslalam Ci na PRIW a i poprzednio nie dostalam zadnego sms-a wiec nie wiem dlaczego moze faktycznie masz zly numer.
patusia z ubrankami to tez zalezy od pobytu w szpitalu zawsze na sam poczatek mozesz wziasc tylko troszke ubranek np. 3x pajace do tego 3x body a potem jakbys widziala ze potrzebujesz wiecej to zawsze maz moze Ci doniesc do szpitala:tak: a butelki Ja kupilam zestaw z Avent 2x150 i 2x180 bo byly w promocji ale mysle ze jak zakupisz 1czy2 butelki to wystarczy na sam poczatek :tak:

No i tak zrobię, spakuje małemu kilka rzeczy a resztę mąz mi może przynieść, a jeżeli chodzi o butelki to ja również nastawiam się na karmienie piersią ale różnie to bywa. A widziałam fajn zestawy startowe z aventu 4 butelki po 50 zł i chyba je zamówię, przydzadzą się nawet za pół roku a póki jest okazja to trzeba korzystać:) A czy kupujecie może jakieś lekarstwa dla dziecka żeby mieć w domu? Bo kuzynka mi poradziła żeby kupić sobie syrop i czopki, żeby w razie co to mieć w domu bo to róznie bywa. I sama nie wiem, ale jeżeli będę potzrebowała w nocy syrop to najbliższą aptekę czynną nocą mam oddaloną o 30 km od domu.

reklama
patusia82 butelka jest dobra medela calma(jeśli będziesz karmiła piersią a czasami butlą) i aventu-takie, nad których ssaniem dziecko musi się napracować-przypomina to ssanie piersi i dziecko się nie rozleniwia.
Z leków to mam czopki p/gorączkowe i później dokupię witaminę D-zapytam położnej lub lekarza w szpitalu jaką i ile trzeba dawać.
Katerinka ja też biorę euthyrox 100-pn-pt i w sb-nd 125. Ja jestem "zosia samosia" i moja endokr. w PL już wiedziała że może mi ufać. Muszę sobie teraz zrobić jeszcze badania. Mam pytanie do Ciebie na temat Euth. po porodzie-wiesz kiedy zmniejszyć dawkę??? Muszę się wybrać tutaj do lek i chcę się upewnic czy dobrze mi powie. Hormony napewno się rozhuśtają i nie na początku nie będzie łatwo znowu wrócić do normy...

Do góry