reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witajcie mamuśki:-)

U mnie noc jakotako, bywały gorsze. Dzisiaj znowu mam mnóstwo spraw do załatwienia, więc pewnie zajrzę do Was dopiero jutro, także trzymajcie się w dwupakach i miłego dnia Wam zyczę :*

reklama
Hej! Ja znowu spałam jak suseł:-D Strasznie twardo, nawet nie wiem kiedy mąż wstał i poszedł do pracy a zawsze mimowolnie mnie budzi jak się ubiera itp. a potem daje buziaka. Dopiero o 9.00 zbudził mnie mój Mały łobuziak, który nie poszedł do przedszkola bo ma katarek i nie chcę żeby się to w coś gorszego zamieniło.

Julianna Co do wskazań do CC, to mnie już parę tygodni temu gin wpisał do książeczki, że poród poprzez CC. Tylko ja chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będę rodziła i to on będzie robił cięcie. Więc może faktycznie podzwoń po szpitalach i dowiedz się jak to jest u Ciebie żeby potem nie było niespodzianki...Bo wiesz lekarze są różni...

Patusia Witaj! :tak:

Agutku Trzymam za Ciebie i za Maluszka &&&&& :tak: Oby wszystko poszło szybko, sprawnie i bezproblemowo...Trzymaj się Kochana!

Angun masz racje ten sam rocznik :)
co do cc to jest ryzyko ze jakis idiota bedzie mogl kazac rodzic natur.wiec ja zalatwie sobie by na takigo nie trafic bo moj raczej wtedy dyzuru mic nie bedzie

Hej wszystkim!

Wlatuję tylko dać znać, ze zyję i pozdrowić Was. Siedzę w książkach i tak do weekendu...

Agutek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Buziaki!

Witam w ten wszawy dzień:-) powiem Wam, że cały czas mam takie myśli, że nie będę wiedziała że zaczął się poród,ale ponoć skurcze tak bolą, że nie da się tego przegapić. Dla mnie noce są mordęgą, mam problem z zaśnięciem a potem przy każdym obrocie jest pobudka i na dodatek wizyty w wc.

Mąż bidulek ma również przekichane bo go budzę a ostatnio to wyniósł się w nocy do drugiego pokoju bo ponoć chrapałam okropnie:)

Ja do szpital to muszę spakować ogromną walizkę bo do torby się nie zmieszczę, nasz szpital nic nie daje, a sam papier toaletowy, podkłady i pampersy zajmują dużo miejsca. No i nie mogę zapomnieć o kubku i sztućcach:) Czy którejś z Was lekarz zalecił cc ze względu na cięzar dziecka? Bo mój Kubuś ważył 24 września 2150g a to był 31 tydzień dopiero, boję się, że jak nic dociągnie do 4 kilo a nawet więcej. I jak tu urodzić takiego olbrzyma?:)

Hej kochane:-)
My dziś pospałyśmy do 10 prawie:szok: Kilka pobudek była na siku ale to norma:baffled:
Wczoraj prawie spakowałam torbę, muszę tam dorzucić kilka drobiazgów, poprasowałam Majce (bo tak jej już zostanie:tak:) kilka ciuszków i dzis biorę się za resztę i za kolejne pranie:-) tatuś wczoraj poskładał łóżeczko i niesamowite ile on ma z tego frajdy:-) No i ładne ono z czego się cieszę:tak:
Dzis przyszedł jeden z dwóch kupionych na allegro kombinezonów- wygląda jak nowy, śliczny z tym ze na zdjęciach był dużo jaśniejszy, a tu taki RÓŻ no ale w końcu czekamy na dziewczynkę;-)
Kurcze Wy piszecei o jakichś skurczach, twardnieniach a ja ni takiego nie obserwuję:cool: Jedynie kilka dni temu mialam kłucia w środku tam ale teraz tez juz ich nie odczuwam... Nie wiem czy się martwic brakiem tych dolegliwości??
Agutek mocno trzymamy z Majusią kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Angun wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

patusia ja urodzilam Macka z waga 3800g a sama jestem drobna wiec da rade rodzic duze dziecko ;-) Choc faktycznie niektore szpitale uwazaja wage ponad 4 kg jako skierowanie do CC - dla dobra mamy i dziecka. Musza brac pod uwage wiele czynnikow. Jednak nie martw sie na zapas, bo moze byc roznie z tym przyrosem wagi. No i aparaty USG nie sa idealne, wiec nieraz daja zły obraz sytuacji wagowej :tak:

onanana
z tego co pamietam to calkiem niedawno ponko pisala ze nie ma zadnych skurczy ani objawow, a tu teraz lezy w szpitalu ;-) wiec sama wiesz ze moze byc z tym roznie. Czasem mama meczy sie ze skurczami przez miesiace, a inne dostana ich dopiero przy rozwinieciu sie akcji. wg mnie lepiej miec je dopiero na koniec bo wtedy trudno juz przegapic ten wlasciwy moment :tak:
Tak jak kiedys pisalam, ja bylam tak przezwyczajona do skurczy ze nie zauwazylam tych wlasciwych i regularnych. Gdyby mi wody nie odeszly to poszlabym spac zamiast jechac na IP :-p

reklama
Hej.
Moja koleżanka urodziła SN synka 4200!!!:szok: Nie wiem jak ona to zrobiła!!!
A na USG wylicza się masę dziecka z długości kości udowej, dlatego mojej bratowej też wyliczyli dziecko ok.4000 a urodziła się mała 3400, mała po prostu długą kość udową.

Co do skurczy to ja też czuję tylko twardnienie brzucha i też się zastanawiam czy nie przeoczyłam innych bo wy wszystkie piszecie o tym, a jak wiadomo instynkt stadny działa:-D

Do góry