reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Hej dziewczyny, zostalam wywolana i jestem, nadal w trojpaku:-)podczytuje Was regularnie i wiem, ze juz 2 listopadowych dzieciaczkow jest na swiecie:-), ale sama malo sie udzielam, gdyz na nic czasu nie mam ostatnio. U nas remont non stop, ale w czwartek i piatek konczymy. Ponadto, mialam juz ustalony termin CC na 19.10, ale moje panny w ciagu ostatnich 10 dni obrocily sie glowkami do domu i moge rodzic SN, z czego bardzo sie ciesze, bo bardzo tego chcialam. Na razie w piatek mam kolejne USG i zobaczymy czy dalej leza glowkowo, jesli tak to odwolujemy termin 19.10 i czekamy na rozwoj sytuacji. W kazdym razie b.sie ciesze, ze juz tak daleko dobrnelam, bo moj lekarz mowil, ze 34tc to bylby juz sukces ze wzgledu na skracajaca sie szyjke. A tu 37tc i dziewczynkom sie nie spieszy:-)
Super wiesci no i zdolniachy z tych Twoich dziewczyn zeby obrocic sie w takim tygodniu ciazy i to jeszcze ze zmniejszona przestrzenia no ale super,dziewczyny Ci zrobily niespodzianke :-)

Katerinka tylko ze ja mam materacyk tylko pianke nie mam z domieszka gryki czy kokosu wiec teraz nie wiem czy otwierac i wietrzyc tak na poczatku listopada czy zostawic do porodu i dopiero otwierac:eek:
winki nerwy sa normalne przed kazda wizyta wiec glowa do gory i na pewno wszystko jest w porzadku,kciukasy zacisniete &&&&&&&& :-D
Patusia witaj kochana i mam nadzieje ze sie szybciutko u nas zadomowisz ;-):-D

A Ja mialam zamiar prasowac dzisiaj i co i nici z tego bo wzielam i wymylam lodowke :-D no ale za to prawie spakowalam torbe do szpitala :-D

A ja właśnie wyciągam rzeczy do szpitala i zaraz będę szukać torby do której to wszystko się zmieści;-) Muszę dokupić kilka rzeczy, bo mi brakuje. Powiem Wam, że właśnie przyszłam zajrzeć na naszą listę wyprawkową co tam trzeba zabrać i cieszę się ze ją mamy:tak: U mnie na szczęście dla dzidzi wystarcza pieluchy i chusteczki:tak:

ptencer witaj ponownie po długiej przerwie, też się zastanawiałam, co u was. Świetnie, że jeszcze się "kulasz" :), no i że są szanse na poród SN.
Winki &&&&& zaciśniete
Ja też mam zawsze wyższe ciśnienie na wizycie, jakaś taka zdyszana tam wpadam, no i zastanawiam się, co u Małego.
Katerinka na drapanie kupiłam sobie nawilżające pastylki do ssania Isla Mint, na katar dziewczyny polecały te krople do nosa Euphorbium. Dziś odebrałam dośc spore zamówienie z apteki DOZ, kupiłam też syrop *spam* dla ciężarnych z czarną porzeczką, czosnkiem. Musimy się jakoś uchronić przed tymi choróbskami!

Ssabrinaa ja też mam materac samą piankę, otworzyłam bo myślałam że będzie nie ładnie pachniał ale okazało się że wogóle go nie czuć...albo meble zabijają ten zapach-są drewniane więc ten zapach czuję.

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie:) Ja mam wizytę dopiero 24 października i również czekam na nią z niecierpliwością, a do tego czasu cieszę się z każdego kopniaka mojego małego rozbójnika. Pierwszą ciążę poroniłam rok temu w 12t i 6 dniu i teraz lekko świruję czy wszystko jest dobrze. Jak mały nie daje znaku przez dłuższy czas to go szturcham żeby pokopał trochę matkę:)

Ja jeszcze nie mam nic kupione do szpitala a musze zabrać wszystko, nawet sztućce, ale chyba najwyższy czas wybrać się do apteki po te wszystkie podkłady, maści, kupić pieluchy. Przydałaby się lista potrzebnych rzeczy może macie tu taką?
Na chwilę obecną mam wózek, łóżeczko drewniane i turystyczne oraz dwa komplety pościeli:)

Widzę, że niektóre z was kupują w aptece internetowej, czyzby się bardziej opłacało?

Hej, ja niestety nadal w szpitalu. Na 99% wyjdę jutro ale wolę się już tak nie nastawiac bo wyjdzie jak dziś rano. W nocy o 5 zaczęły mi się skurcze i słabsze, ale są do teraz. Do tego odstawili mi fenoterol i powiedzieli, że albo urodze albo wyjdę. Na razie jestem bliżej tej drugiej opcji na szczęście, tak więc obym już jutro pisała do Was z domku. Podczytuje Was i widzę że wszystko dobrze, tak więc cieszę się bardzo i oby tak dalej. Buziaki :)
Trzymaj sie kochana,na pewno wszystko bedzie dobrze,trzymam kciuki aby skurcze odpuscily a Ty zebys mogla wrocic do domciu na te kilka tygodni jeszcze &&&&&&&&&&&& :-)

patusia listy wyprawkowe to dziewczyny wklejaly duzo razy i jest tez specjalny temat wyprawkowy zalozony taki https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2011-f405/wyprawka-od-do-z-bez-komentarzy-52187/ wiec moze Ci cos pomoze:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry