reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

angie80 u mnie sloneczko swieci juz od rana :-D niebo czysciutkie bez zadnej chmurki,ja to dzisiaj tylko do Collegu ide na 2h no ale spacerek zalicze :tak::-) Ja to tez ze Slaska jestem w Pl. no a od 5lat w UK :tak:
duszek jeszcze duzo czasu mamy :tak: no ale musze Ci przyznac ze dylemat jest i to duzo :tak: ja to znowu porownuje ceny no i wage stelaza :tak: wspolczuje tych mdlosci,proponuje wywar imbirowy albo zwykla herbatke imbirowa :tak::-)

reklama
mi nawet imbir nie pomaga .:-D . fakt jest dużo czasu , ja też patrzę na stelaż no i koła ja wole małe , bo te duże jakoś mnie przerażają . choć jeden z dużych mi się podoba .

Mi sie te duze tez podobaja,sa takie masywne ale z tego wzgledu ze ja mieszkam w miescie i do samochodu bym go nie wcisnela to na pewno takiego nie zakupie :tak: juz w sumie mam upatrzony no ale jeszcze jest tyle czasu ze pewnie zdanie zmienie jeszcze z kilka razy albo znajde cos innego,lepszego :-):-D

Dziewczyny w jaki sposób stosuje się imbir na mdłości? Wącha się go, je, dodaje do herbaty??? :no: Akurat kompletnie nic o tym nie wiem, a sobie wczoraj kupiłam, bo wieczorami mnie okropnie mdli...

Hej kobietki, ale mam dziś dzień do du... sory za wyrażenie ale jakoś dziś ze mnie życie uciekło .jak wstałam to brak tej jedniej godziny jakoś mnie rozstroił potem nie mogłam wstać z łóżka jak już wybrałam się do fryzjera i wróciłam znowwu zaległam w wyrku brzuch trochę boli i spałam resztę dnia teraz się dobudziłam ogólnie lipa jestem bez sił kompletnie mam nadzieje że jutro mi przejdzie bo muszę iść do pracy -a i trzymajcie kciuki bo mam pierwszą wizytę u gin. liczę na usg że zobaczę moją kropkę. Was też bolą brzuszki tz. okolice jajników i też żołądek ?

Też mam problemy z żołądkiem. Może ujawniła Ci się jakaś stara choroba, bo ja cierpię na drażliwe jelita i czytałam, że w ciąży dużo takich dolegliwości wraca. A miałam spokój od października... Dzisiaj mam gina a w piątek gastrologa więc się zapytam co można brać na takie dolegliwości.

My mieszkamy na 30m2 w czwórke z moja mama :sorry2: Wierz mi ze to dopiero koszmar. A teraz jak kolejna dzidzia dojdzie to juz sie chyba podusimy tutaj :szok: Marzy mi sie mieszkanie 50m2 :-D kiedys... moze....

Ja się wychowałam w 5 osób na 30 metrach. Łatwo nie było. Rodzice i trzy hałaśliwe dziewczyny, ale jakoś daliśmy radę. Tylko niestety na małej powierzchni łatwiej o spięcia, z rodzicami, z rodzeństwem, wiadomo :zawstydzona/y:

Co do wózków, ja też chyba wolę te 3w1. Fotelik do samochodu będzie niezbędny, wózek na spacery czy nasze częste podróże (przyszła chrzestna się wyprowadza do Bristolu w lipcu, więc często zamierzam ją odwiedzać), a samochód nie jest za duży, więc czasami po prostu lepiej wziąć tylko stelaż i fotelik, np na wizytę u teściów. No i dużo miejsca nie zajmuje, a niestety u nas to jest główny problem w domu... nakupiliśmy sobie jak wariaci mebli ostatnio, a po tygodniu wyszło, że jestem w ciąży i na malucha miejsca dużo nie zostało. :-D

Kachutka, zetrzyj sobie trochę na tarce a potem dodawaj do wszystkiego, podobno działa.

A wiecie czy normalne jest takie kłucie w boku na dole po jednej stronie? Boli mnie od paru dni, czasem jak skurcz, a czasem po prostu jak siniak i strasznie się tym martwię. :confused:

Ostatnia edycja:
kachutka jesli kupilas sobie swiezy imbir to proponuje niewielki plasterek ukroic i dodac do herbatki,odstawic ja zeby sie zaparzyla i imbir wypuscil soczki:tak: albo jak masz sypki imbir to tak samo dodaj niewielka ilosc do herbaty albo do potraw,jedz potrawy ktore posiadaja duza zawartosc witaminy B6 :tak::-) mam nadzieje ze Ci choc troszke pomoglam :-) a i ssanie mietuskow tez czasem pomaga :tak:

ponko i sabrina dziękuję! Kupiłam świeży imbir więc sobie zaraz zrobię z herbatką...Ponko co do kłucia w boku, to mnie w piątek cały dzień tak kłuło, to było z lewej strony tak jakby jajnik...Ale w sumie to nie wiem czy jajnik, strasznie mnie to denerwowało i martwiło, ale w sobotę przeszło...Dzisiaj powiem o tym lekarzowi i zobaczymy co on na to...

Mnie raz z przodu, raz z tyłu, ale zawsze po jednej stronie. Wcześniej odczuwałam bóle dwóch jajników, a teraz tylko jeden i tak prawie non stop... druga strona ciała, jakby nie była w ciąży, nic mi nie dolega, a po tej stronie tak nie przyjemnie ciągnie.

kachutka i ponko Wy macie dzisiaj wizyte :-) 3mam mocno kciukasy &&&&&& zycze udanych wizyt :tak:
Ja to w srode powinlam miec wyniki ze szpitala a po tych wynikach bede skladac wniosek o polozna :tak: ale i tak u mnie jeszcze dluga droga do zobaczenia fasolki....
Mnie to czasem z lewej a czasem z prawej po kluje i przestaje po chwili:tak: dzisiaj lekko czulam klucie po lewej stronie ale po paru sekundach juz bylo po wszystkim :tak:

reklama
Mnie raz z przodu, raz z tyłu, ale zawsze po jednej stronie. Wcześniej odczuwałam bóle dwóch jajników, a teraz tylko jeden i tak prawie non stop... druga strona ciała, jakby nie była w ciąży, nic mi nie dolega, a po tej stronie tak nie przyjemnie ciągnie.

Z tego co wyczytałam to może boleć ten jajnik z którego była owulka i teraz ciałko żółte tam działa bo jest odpowiedzialne za odżywianie dopuki nie wykształci się łożysko. Ale najlepiej zapytać lekarza...Także zapytamy i zobaczymy co powiedzą:tak: Ale myślę, że jeżeli nie są to bardzo silne bóle to nic się takiego nie dzieje...Ja też tylko lewą stronę czuję, prawej wcale...

Do góry