Witam!
strasznie mi się podoba hasło
brzuchatki, mój mąż zaczął do mnie mówić niedawno okrąglaczku-miałam się obrazić ale uznałam że jeszcze coś gorszego wymyśli więc biorę to za oznakę czułości
Byliśmy na drugich zajeciach szkoły rodzenia...
Po pierwsze to jakoś nie widze żebym pamiętała ćwiczenia i wykorzystała je na sali przedporodowej... próbowałam coś notować ale juz wiem ze nie wszystko spisałam już po zajęciach.
Na wykładach było najpierw o znieczulaniu-pani nas trochę straszyła komplikacjami po ZZO, że są rzadkie ale jednak są, łacznie z zagrożeniem życia dziecka-przez to że po podaniu trzeba płasko leżeć na plecach 15-20 minut i wspominana już żyła jest uciskana i dziecko może być niedotlenione, spadek akcji serca i zatrzymanie akcji porodowej... Chyba mają tam na Ujastku coś z tym leżeniem.
Potem o porodzie po kolei wszystkie fazy, ze zdjęciami krocza rodzącej kobiety-mąż mi zzieleniał-zdjęciami łożyska, nacinania krocza, zdjęcia jak wygląda zakładanie ZZO, oraz zdjęć z cięcia cesarskiego i porodu w wodzie. Najważniejsza dla mnie była lista badań koniecznych przed znieczuleniem które 2 tyg przed terminem trzeba zrobić.
Dziewczyny, dzięki za rady z proszkiem! dokupię paczkę dzidziusia i zobaczymy
dziewczyny kupujecie kombinezony na zimę jak tak jakie rozmiary? ja bym kupiła wiekszy taki od 3-6mc lub na np 68 roz bo boje się ze z tych mniejszych moja CÓRKA SZYBKO WYROŚNIE A WY CO SADZICIE ?? pozdrawiam serdecznie
no właśnie, jakie kupić? ja upolowałam na gumtree coś takiego
Kombinezon, kurtka dla dziewczynki - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Małopolskie / Kraków i jutro mam odebrać, kobietka jeszcze obiecała w bagażniku przywieźć inne rzeczy po swoich córciach (ponoć ma 8 miesięczne bliźniaczki) może coś skompletuję wreszcie rozsądnego, bo ubranek kilka sztuk mam ale 90% to bodziaki na różny wiek do 9 mca łącznie, które mąż w kwietniu w stanach dokupił... Zresztą jak sobie teraz pomyślę że mogłam go prosić o inne rzeczy i tam za półdarmo by kupił to sobie okrutnie w brodę pluję... No ale w kwietniu to wogóle nie było wiadomo czy chłopak czy dziewczątko będzie i ja sama nie miałam pojęcia co jest potrzebne
Jak już wcześniej pisałam, trzeba cieszyć się z tego co jest..
Jeszcze się pochwalę że ze szkoły rodzenia wyniosłam drugi zestaw Chłopiec czy dziewczynka z butelką Avent, maścią sudocrem, szamponikiem i płynem lovela... Przy kwocie 250 zł za szkołę 4 wykłady i 4 ćwiczenia to powinni nas zasypywać próbkami
Pozdrawiam ciepło, bo jesień ponoć się zaczyna