reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej
gola przykro mi że musieliście uśpić Sońkę , moi rodzice też musieli w tamtym roku moją SOńkę uśpić bo się okazało że miała raka i strasznie się męczyła :(( świetnie cię rozumiem :(
niuniania a może babka ci tak powiedziała że paczka do niej wróciła bo jej po prostu nie wysłała i chciała zwalić winę na kogoś innego ?? moim zdaniem jakby ją raz wysłała i paczka do niej wróciła to kazałaby ci zapłacić jeszcze raz za wysyłkę ,ale to moje zdanie
Sabrina to się nazywa syndrom wicia gniqazda ;) hehe

u mnie dzisiaj było cieplutko i młody trochę poszalał na polku :))) ,żeby było takich dni jak najwięcej teraz bo potem znowu będzie padać i padać

reklama
Witajcie ja po wizycie Lenka wazy 1,7 kg i ma sie calkiem niezle po za tym ze nadal pupka do wyjscia, szyjka zamknieta dluga, wod jeszcze przybylo a ja dostalam aspargin bo mi potasu brakuje troche. Generalnie lekarz kazal dalej tak trzymac i nastepna wizyta dopiero za miesiac czyli w 35 tygodniu jak tu wytrzymac tyle czasu?
Jutro poczytam dokladniej co tam u was bo dzisiaj caly dzien w pracy i juz nie mam sily wybaczcie ale jutro nadrobie i odpisze.

justynka gratuluje zdrowej i dorodnej córki , ale te nasze dzieciaczki rosną :) jeszcze trochę i będziemy je miały na rękach
gola bardzo mi przykro z powodu psinki ,ale teraz na pewno nie cierpi jest to smutne kiedy trzeba podjąć taką decyzje tym bardziej w ciąży ściskam Cie mocno inaczej postąpić nie mogłaś
niunia ale masz perypetie potwierdzenie moze zeskanować i wysłać Ci mailem ,ta wiara ale kombinuje moje kumpela coś zamówiła na allegro zapłaciła np 80 zl a gość wysłał jej 2 kostki mydła , ale bądźmy dobrej myśli , może to przypadek, życzę Ci by wyprawka dotarła bez problemowo tym razem
madzia biedna jesteś z tym L4 w ostatecznośći idz do innego gina bo tak być nie może jak się nie czujesz na siłach !!!!to skandal że Ci odmawiają , a nie możesz trochę pościemniać ?? Ze Cię boli miałaś skurcze i to się nasila po pracy?? bo tam masz warunki b.stresujące i po godzinie nie wyrabiasz tak podbrzusze Cię boli słabo Ci itp -my kobiety musimy byc aktorkami by osiągnąć swój cel!!!!!! ja męża tak czasem oszukuje jak mnie zdenerwuje i nie mogę czegoś osiągnąć by troszkę dal na luz :))) pomaga
ja po pracy ale jestem ale w tej temp. lepiej mi się pracuje brzuch wielki ciężko czasem ale co tam ja się nie nadaje do siedzenia w domu i wyszukuje sobie zajęcia dziś szorowałam płytki :) pozdrawiam Was kochane

Witam!!!
Nie było mnie troszkę ale zalatana byłam i na wsi siedzieliśmy kilka dni... nie mam szans nadrobić Waszej pisaninki ;(
Byłam równo tydzień temu u gina opiszę w odpowiednim wątku...

gola trzymaj się kochana, i nie smutaj za długo, sunia już się nie męczy, teraz pewnie śmiga w psim raju i obszczekuje wszystkie inne pieski ;) W tym mojego Maksika, którego też musiałam uśpić rok temu równo, więc rozumiem Twój ból. Ale jej jest teraz o wiele lepiej :)
JustankaGratuluje udanej wizyty i prawie idealnych wyników badań ;) Ja niestety muszę jeszcze miesiąc czekać na wizytę, ale pewnie nie wytrzymam i za tydzień/dwa pójdę prywatnie.

Dzisiaj odkryłam nowy ulubiony "smak" Aleksa - ananas :D Zjadłam pół puszki krojonych w kawałki ananasów i chwile później zaczęła się długa czkawka ;)

Cześć dziewczyny!
My już po śniadanku, Mały dziś ładnie spał i nie kopał mamy.
Gola współczuję Ci, wiem co przeżywasz, bo ja też walczyłam o mojego psiaka kilka lat temu, miał 11 lat, jednak męczył się bardzo, miał stan padaczkowy i praktycznie zdechł na moich rękach. ja płakałam chyba 3 dni.
Justanka cieszę się, że twoja córeczka ładnie rośnie!
Niuniunia ja ostatnio zwracam bardziej uwagę na opinie na Allegro, jak ktoś ma kilka negatywów to ok, ale kilkanaście już go skreśla.

Witam mamusie,
Gola współczuje ale na pewno psinka ma się dobrze w psim raju :-)
Justanka gratuluję udanej wizyty :-)

u nas na razie słonecznie ale zapowiadają deszcz
zaraz jadę na zakupy może coś uda mi się kupić dla maluszka a wy dziewczyny kupujecie już może rzeczy apteczne
życzę miłego dnia :-)

Dzięki za troskę,kochane jesteście.Oj chyba tylko kobieta w ciązy zrozumie tak dobrze drugą ;-)
Idę jutro do gina,ale wiem,ze ciocia już w tej sprawie u niego interweniowała,bo pracuja w tym samym szpitalu ;-) mam sie tylko na nia powołac,więc zobaczymy.Oby się udało i oby to nie było tylko na 2 tygodnie ;-)
Gola współczuję.Wiem,ze Wam smutno i Ty dodatkowo taki stres teraz musisz przechodzić,ale sama wiesz,ze Sońce teraz lepiej ;-)
Ech niestety taka kolej losu.Ja po stracie jednego zwierzaka już następnego nie chcę właśnie dlatego,ze później taka szkoda :-( Chociaż podobno aby ukoić ból najlepiej odrazu inengo zwierzaczka wziąść.
Agalodz oj ta nasza anemia ;-),ale da się żyć.Ja tak teraz sobie myślę,ze chyba dość często nawet przed ciążą miewałam anemię,tzn po urodzeniu synka napewno,ale i później chyba też ,bo dosyć często tak slabo się czułam.Ja teraz łykam Sorbifer 1 x dziennie,do tego miałam acidum folicum 2 x dziennie - myślałam ,ze to zwykły kwas foliowy, ale dopiero teraz zobaczyłam,ze tam jego dawka jest 10 x większa niż normalnie i dlatego jest na receptę,ale podobno właśnie jego niedobór też wpływa na anemię.A Ty co bierzesz?
Niuniunia dobrze,ze paczka się odnalazła,chociaż nie wiem czy faktycznie ta babka w ogóle ją wysłała.Oby teraz doszła.
Justynka super waga i gratuluję udanej wizyty!
Juliannna skoro małemu tak smakuje to lepiej jedz świeżego-zawsze to zdrowsze niż zapuszkowane ;-)

Ja wczoraj Majeczce puszczałam pozytywkę i wiecie,ze jak leciała muzyczka to siedziała cicho ,a jak sie kończyła to mnie mała kopała:szok::-D

Oki trzeba cos popracować ;-)

reklama
Witam dziewczyny :))
Wczoraj miałam ostatnie zajęcia w SR. Było kąpanie malucha, czym mieli zająć się tatusiowie. Kupa śmiechu, chyba najzabawniejsze zajęcia, na jakich byłam. No i położne rozwiały moje wątpliwości co do niektórych rzeczy.
Od razu polecieliśmy na zakupy, kupiliśmy mięciutkie ręczniki (jak nie możecie znaleźć miękkich ręczniczków polecam Rossmann! Kupiliśmy za 16zł za sztukę), myjkę w kształcie foki (to chyba mój ulubiony zakup), szczotkę do włosów i gruszkę do nosa. Od razu jestem spokojniejsza po chwili takich zakupów, nawet, jeśli to najprostsze i najtańsze rzeczy :)

Justanka, całkiem duża ta Twoja córcia :))
Ja mam wizytę jutro z małym USG, a za tydzień duże USG na które idę razem z moim A. Już nie mogę się doczekać, chcę strasznie zobaczyć nasze maleństwo :)

Do góry