reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niuniunia jesli ona faktycznie nadala przesylke to powinna ci wyslac kopie nadania listu na poczcie, bo musi ja miec :tak: Wtedy mialabys pewnosc ze zawinila Poczta, bo i tak sie zdarza.
A pytalas na swojej poczcie czy nic na ciebie nie czeka? Bo juz mialam takie sytuacje ze nie dostalam awizo a cos na mnie czekalo do odbioru :eek:

Natomiast zglosic sprawe do allegro i tak mozesz np w Centrum Rozstrzygania Sporów Tranzakcyjnych (masz to w zakladce na swoim koncie Allegro). Albo opisac swoj problem do pracownika z Allegro i odpisza ci co powinnas zrobic.
Pamietam ze raz zglosilam sprawe do Allegro no i oni wyslali upomnienie do sprzedawcy i nagle przesylka sie znalazla ;-) tj zostala wyslana. Zazwyczaj po upomnieniu wysylaja od razu bo wiedza ze grozi im negatywny kometarz a nawet zablokowanie konta.
Pozwodzenia!

Jesli o mnie chodzi to czuje sie nadwyraz dobrze ostatnim czasem. Skurcze miesni nog nie mecza o dziwo, ani inne dolegliwosci. Mam nawet sile zeby ruszyc sie z domu an spacer :tak:
W ostatnim tygodniu to moj mąż padal z nóg każdego dnia :sorry: A ja nawet nie odczuwalam sennosci pod wieczor :tak:

reklama
Ja juz po wizycie.L4 nie dostałam.Trudno.Tylko żeby mnie to gardło jeszcze tak nie meczyło i kaszel to było by ok,ale niby jest czysto:eek:
Czekam na wizytę u gina do środy.Chyba faktycznie prosto z pracy będe jechać na porodówkę:wściekła/y:

Niuniunia nieciekawa sytuacja :-( skoro babka nadał list polecony to napewno ma dowód nadania.Poproś ją o to.Jeśli nie ma,albo jeśli się nadal nie odezwie to zgłoś Allegro.Mam nadzieję,ze wyprawka dotrze,albo że odzyskasz pieniądze.

Niuniunia zrób tak jak Ci Nimfii pisze, moze sie babsztyl wystraszy:tak:
Madzia normalnie nie mam słów!! Ja pi...le żeby kobita w ciąży na końcowym etapie prawie nie mogła odpoczywać w domu!!!! Nie wierzę norlmalnie!!

Madzia az sie wierzyc nie chce, ze nie masz tego L4 jeszcze. Jakimi kryteriami musza sie kierowac lekarze, zeby az tak meczyc kobiete w ciazy. Ech... szkoda gadac! Chyba powinnas skoczyc do innej przychodni ;) Moze tam trafia sie jacys bardziej empatyczni ludzie. Albo na pogotowie? Sama nie wiem, ale czasem na pogotowiu zdarza sie lekarze ktorzy nie olewaja pacjenta.

Madzia a podali ci choc jakis powod tego ze nie mozesz isc na zwolnienie lekarskie?

Nimfii no niby zdrowa jestem,nie ma powodu,zebym była na zwolnieniu lekarskim:cool::wściekła/y:
Poczekam co gin w środę wymyśli.Jak też mi nie da,a będę się nadal słabo czuć to w piątek zgłaszam się na IP.
Najgorsze,ze mój Maciuś w czwartek zaczyna nowe przedszkole,a jak mnie zostawią w piątek w szpitalu to w poniedziałek i pewnie wtorek moj maluch będzie musiał być u babci i babcia będzie musiała go zawozic i odbierać,a to moze być za dużo zmian dla takiego dziecka,które na dodatek przeżywa traume w związku z nowym przedszkolem, a mamy nie będzie :-(

Madzia wspolczuje bardzo. Ze tez nikt nie pozwoli ci ulatwic zycia, ktore (jak sama wiem) przy starszaku jest juz trudne :-(
A w pracy nie poszliby ci na reke dajac no kilka dniu urlopu na żądanie, albo z urlopu bezplatnego? bo z tego co pamietam to wypoczynkowy juz wykorzystalas? Wychowawczy na Macka ci juz nie przysluguje? A moze zobacz w te strone bo wychowawczy mozna wykorzystac przez 3 lata po macierzynskim.
Bezplatne to co prawda ale przynajmniej świety spokoj masz ty i synek ;-)

Nimfii nawet nie wiem jak to jest z wychowawczym.Mi się wydaje,ze do 3 lat,a mały juz skończył.Z drugiej strony nie biore tego pod uwagę,bo właśnie jest bezpłatny.Wolę znaleźć takiego lekarza ,który chociaż za kasę mi to L4 wypisze,jednak to się bardziej opłaca.No ale to ostateczność.Zobaczymy co gin powie.ALe nie mam dobrego przeczucia,bo kumpela mi ostatnio powiedziała,ze on się boi wystawaić L4,bo ma bardzo częste kontrole.

Hej brzuchatki :-)
U mnie po weekendzie dobrze,najwazniejsze ze lepiej sie czuje i zoladek mi juz nie dokucza:tak:
Wspolczuje wam dziewczyny z ta zgaga i bezsennoscia,mnie na szczescie jeszcze zgaga nie meczy a ze spaniem w nocy ostatnio nie mam problemu,spie jak male dziecko no mam pobudki do WC ale zaraz po tym zasypiam szybciutko:tak::-)
Madzia wspolczuje Ci zlego samopoczucia i trzymam mocno kciuki aby ktorys z lekarzy w koncu dal Ci to L4 zebys mogla odpoczac i nabrac sil na listopad ;-):-)i szybkiego powrotu do zdrowka a na gardlo to moze kup sobie ten syropek dla kobiet w ciazy *spam* mi na przeziebienie moje pomogl :tak:
Niuniunia Ja bym zrobila tak jak nimfii Ci podpowiada,kontakt z Allegro bo w koncu oni sa od tego zeby pomagac w rozwiazywaniu takich problemow ze sprzedawcami,moze jak oni sie z nia skontaktuja to sie wystraszy i wysle paczuszke,trzymam kciukasy za szybkie rozwiazanie problemu.

Ja zmykam sprzatac cos bo mi sie juz nudzi i nie potrafie ostatnio tak siedziec w jednym miejscu,jakis dziwny przyplyw energii ostatnio mam :-D
Odezwe sie pozniej brzuchatki ;-):-D

Cześć wszystkim!

Przepraszam, że mało wlatuję, ale jak wspominałam, zaczęła się u mnie szkoła i nie mam na nic czasu... :eek: Niedługo ważny egzamin, więc muszę temu teraz poświęcać czas. A dodatkowo w weekend byliśmy w górach, więc nie miałam jak zajrzeć. Mam nadzieję, ze u Was OK. Jestem tak padnięta, ze nie mam jak nadrobić... :sorry:

reklama
niuniunia nie czekaj juz, bo babka od razu powinna ci podac nr nadania wysyłki (potwierdzenie nadania), skoro to list polecony, tylko zgłaszaj sprawę do Allegro! Bo co innego gdyby Ci podała nr nadania wysyłki i by się okazało, że Poczta zagubiła to wtedy się reklamuje na poczcie.
Dziewczyny, wróciłam teraz od weterynarza, uśpiłyśmy z mamą Sońcię - miała cukier ponad 500, trzustka już nie pracowała, ciężko nam było, popłakałyśmy ,ale wiemy , że dla niej tak lepiej, tylko brzuch mi się stawiał z tych wszystkich negatywnych emocji i stresu, mam dość, za dużo tego dla mnie w ciągu kilku dni :-(

Do góry