reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień doby kochane:)
Agalodz - ślicznie Wasze maleństwo przybiera! Wiem, że Ci na pewno ciężko, ale bądź dobrych myśli, już do naszych rozpakowań bliżej niż dalej, ja w środę mam okulistę (niestety o tej samej godzinie zaczynam też pierwsze zajęcia w SR) i dowiem się, czy będę mogła naturalnie rodzić, czy cesarka... Trzymam za Was kciuki, odpoczywaj ile wlezie i myśl pozytywnie! Buziaki i uściski dla Ciebie i głaskanie i myzianie dla maleństwa w brzusiu:)
Kati ja z moją teściową ostatni raz gadałam na 70 tce mojej babci (z 1,5 m-ca temu), a to była raczej wymiana 2 zdań, nie chcę z nią żadnego kontaktu, i tak nigdy z teściem nas nie wspierali. Ty swoją też się nie przejmuj i olej system, szkoda Twoich nerwów, choć też by mi ciśnienie podniosła głupimi uwagami:/

Wczoraj wieczorem byliśmy z mamą w knajpce na kolacji, obowiązkowo zjadłam naleśniki z nutellą, serkiem i owocami - pychaaaa. Mój chłop pół nocy nie spał, bo spawał coś przy drzwiach od Mana i mimo maski strasznie bolą go oczy - zrobiliśmy już okład z herbaty, ale będę musiała podjechać do apteki, może coś doradzą. Dziś kolejny słoneczny dzień i mnie znowu hormony dają po dupie:/

reklama
Witam dziewczynki ja dzisiaj mam strasznie nerwowy dzien bo jutro wizyta u lekarza i okarze sie co z tymi moimi wodami plodowymi czy przybylo ich czy nie i co dalej ewentualnie
AgaLodz nie martw sie kobietko bedzie dobrze odpoczywaj duzo i staraj sie nie stresowac.

JUSTYNKA TRZYMAM KCIUKI- BĘDZIE OKI PIJ PIJ I JESZCZE RAZ PIJ PONOĆ POMAGA
GOLA przemywać oczka możesz mężowi kwasem bornym roztwór 3 procentowy kosztuje grosze z tego roztworu możesz robić okłady na płatki kosmetyczne są też takie duże dla dzieci i na oczy i na to coś zimnego jak lód herbata ze świetlikiem tez jest dobra na oczka tylko okład z niej nie może być ciepły ale chłodny i kropelki łagodzące możecie zastosować ja najlepsze jakie miałam to systene bo są w takiej formie jakby żelowej że tak szybko nie wypływają z oka- powodzenia bardziej mi pasowały jak visin
chętnie bym odcięła się on teściowej ale ona mieszka obok mnie :( jej kumpela mówi że dla wnusi by nie paliła , a ona że dziecko będzie musiało zaakceptować że babunia pali i ona nie będzie wychodziła - czyli ma palić przy mojej córce? po moim trupie !!!! staram się nie stresować -ale chyba my ciężarne nie jesteśmy tolerancyjne bynajmniej nie ja :)) miłej niedzieli

Justanka212 trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę:-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Agalodz kochana musisz terza jak najwiecej odpoczywać i nie denerwuj się choc wiem ze dobrze jest tak mowic ale musisz byc spokojna dla swojego Malenstwa. Do naszych porodów juz blisko wa miare takze zobaczysz czas szybko zleci i Dzidek bedzie z Tobą. Mysle ze lek powinnas brac kurde chyba lekarze wiedza co przepisują, upewnisz sie na wizycie. Bedzie dobrze :*
Kati82 ta Twoja tesciowa to jaka nienormalna jest co za babsztyl :/ w kazdym razie nei przejmuj sie tym co ona mowi, imie dla dziecka to wasz wybór a nie jej. Najlepej to unikaj jej jak tylko mozesz bo szkoda nerwów.
Ja dzisiaj mam do kitu dzien bo moj mąż musial isc dzisiaj do pracy i wróci dopiero o 16, szkoda bo w sumei neidziele jest jedynym dniem który mozemy spedzic razem troche dłuzej, bo na tyg.on po pracy jezdzi na budowe i do wieczora go nie ma. Powiem wam ze az mi go szkoda juz bo kuźwa rypac tak od rana do wieczora to jest masakra ale ja to doceniam chociaz bardzo mi go brakuje.
Pogoda dzisiaj piekna a ja jak w kazdą neidziele mam ogromny problem w co sie ubrac bo na tyg.to jakies geterki i tuniczka i latam sobie a w neidziele chciałabym jakos tak ładnie ale nie mam w co za bardzo :/ szkoda mi kasy na kupowanei ciuchów typowo ciążowych wole co dla Zuzi juz kupic. dobra nie smęce juz:-)
Miłej niedzieli

Czesc dziewczyny,
Ja dzisiaj w sumie spalam cala noc ale snily mi sie takie glupoty ze nie jestem za bardzo wyspana, mialam sen ze przygotowuja mnie do porodu i panicznie sie balam tego bolu.

Tomka witamy po dlugiej nieobecnosci, ciesze sie ze u Ciebie i u dzidzi wszystko dobrze no i widze ze Ty ciagle bardzo aktywna. Ja tez bede w pracy do 2 tyg przed terminem porodu :)

Agalodz trzymaj sie dzielnie, wszystko bedzie dobrze, Twoja dzidzia juz calkiem spora, noja mimo iz minimalnie mlodsza to wazy chyba polowe tego co twoja wiec nic sie nie martw, wazne ze maluszek szykuje sie do przyjscia na swiat i jak nadejdzie ten dzien to na pewno bedzie gotowy. No i powodzenia na wizycie.

Kati oj nie dziwie Ci sie ze cisnienie poszlo Ci w gore, tez bym tak zareagowala, ale daj sie sprowokowac, zacisnij zeby, wpusc uwagi jednym uchem i wypusc drugim, niech sobie wygaduje bzdury jak jej z tym lepiej. Moja tesciowa sie nie wtraca ale babcia mojeg T przebija czasami wszystkie tesciowe, na szczescie mam z nia malo kontaktu ale jak juz musze to po prostu staram sie ja ignorowac i nawet mi sie to udaje, tylko czasami nie daje rady jak juz jest za duzo :)

Justynka powodzenia na jutrzejszej wizycie.

Tomka - fajnie, że szybko Ci leci i ciąża pozwala na aktywność zawodową...życzę, aby wszystko poukładało się po Twojej myśli :)

a /tu wróciła ''ukochana '' teściowa fajnie bo kupiła mi ładny komplecik niemowlęcy i na tym czar prysł - znowu się dowaliła do imienia mojej córki a chcemy dać Klaudia (myślicie że jest brzydkie czy nie takie?) że jej się nie podoba bo kojarzy się z wyniosła zadufaną osobą itp itd i że ona BĘDZIE MÓWIĆ DO MOJEJ CÓRKI PO SWOJEMU JAK JEJ SIĘ BĘDZIE PODOBAĆ[/COLOR][/COLOR] !!!!!!!!! KU.... co to ma znaczyć się pytam w duchu no i mów o niej mojej córce moje dziecko ja do niej że wnuczka jej ona nie że jej dziecko - o co chodzi jej chyba odbiło czy co i cos czuję że tak mi ciśnienie podniosła że nockę będę miała z głowy . uwielbiam stres w ciąży jest mi on tak potrzebny bo moje dziecko w łonie wcale nie potrzebuje spokoju - to był sarkazm bo już nie mogę :(

Z całym szacunkiem dla Twojej teściowej - głupia baba
realmad2.gif

Myślę, że nie unikniesz tego typu komentarzy, dopóki nie postawisz jasnej granicy. Obrazi się na pewno, ale ile spokoju zyskasz w przyszłości. Jesteście dorosłymi ludźmi, odrębną rodziną...chyba najwyższy czas, żeby mamusia to zrozumiała.

ja w środę mam okulistę (niestety o tej samej godzinie zaczynam też pierwsze zajęcia w SR) i dowiem się, czy będę mogła naturalnie rodzić, czy cesarka...

Wczoraj wieczorem byliśmy z mamą w knajpce na kolacji

Powodzenia u okulisty. Wasze zdrowie najważniejsze.

Kolacji zazdroszczę. Też chciałabym gdzieś wyjść
unhappy.gif

Witam dziewczynki ja dzisiaj mam strasznie nerwowy dzien bo jutro wizyta u lekarza i okarze sie co z tymi moimi wodami plodowymi czy przybylo ich czy nie i co dalej ewentualnie

Powodzenia na wizycie. Kciuki zaciśnięte, oby Cię szpital minął.

Witam wszystkie mamusie
Agalodz odpoczywaj leż leż leż i jeszcze raz leż!!!!!! cesarką się nie przejmuj najważniejsze by dzidzi było zdrowe!!!!! mnie ostatnio brzucho stwardniało i pobolało ryczałam jak głupia ale po no spie przeszło ale takie chwile grozy miałam że nie wiedziałam co począć.Dbaj o siebie i o maluszka już bliżej niż dalej...
Nimfi chyba kazda z nas ma coraz więcej obaw, ja np nadal nie wiem gdzie będe mieszkać a już gdzieś za miesiąc muszę się stąd wynieść to mnie najbardziej przeraża.
Co do opieki nad maluszkami to na pewno dasz sobie radę :) kobiety to bardzo sprytne bestie i na wszystko znajda sposób,Maciek inaczej zachowuje się w grupie dzieciaków czy ogólnie ludzi a inaczej będzie z mamą i braciszkiem w domku myślę że dobrym sposobem będzie angażowanie go w pomoc przy opiece nad małym podanie pieluszki czy kremu podczas przewijania takie proste czynności będzie czuł się ważny i potrzebny ;) Lecz myślę że w pierwszych dniach przyda się pomoc mamy np bo wiadomo jak się bedziesz czuć po wysiłku porodowym ;)

hej
tomka witaj po przerwie :)
agalodz najważniejsze że z dzidzią ok , a leki lepiej żebyś brała bo lekarz wie co robi ;) jeszcze troszkę i dzidzia będzie z toba a przecież ważne żeby była zdrowa i dobrze rozwinięta ;)
kati82 współczuje podejścia teściowej do wnuczki , nie jestem w stanie zrozumieć jak ona może chcieć palić przy dziecku?? po prostu szok , a jak ty jesteś u niej albo ona u ciebie to pali przy tobie?? mój szwagier jak nieraz do nas przyjdzie i czuć że palił do się mu nie wolno do Kuby zbliżyć , ostatnio czytaliśmy że mieszkając w bloku to się te substancje przez ścianę potrafią przedostać ,moja mam w życiu nie paliła ale przebywała z palaczami i ma gorsze płuca niż mój wiecznie palący tato (jego też nie dopuszczam do młodego jak jest po fajce)
co do imienia to mi się podoba i wcale nie przejełabym się zdaniem teściowej ;) w końcu to ja będe z moim dzieckiem spędzać większość czasu
nimfii myślę że jak będziesz w domu to maleństwo większość czasu będzie leżało albo w łóżeczku albo w leżaczku czy na macie i będzie ci łatwiej okiełznać starszaka ;) , bo wiadome że na takich imprezach to trochę inaczej jest ;) ,chyba problem się będzie pojawiał jak będziesz chciała do kogoś w gości iść
Justynka powodzenia na wizycie :)
u mnie dzisiaj mała tak strasznie szaleje że ledwo chodzę ,dobrze że mój w domu to chociaż tyle dychnę od młodego ;) bo mój się nim więcej zajmie , a na obiad idziemy do teściów bo teściowa wczoraj przyjechała więc mam z głowy gotowanie

reklama
Kati dzięki za info o specyfikach na naświetlone oczka - o świetliku słyszałam, bo dzwoniłam godzinkę temu do koleżanki, jej mąż jest spawaczem i często niestety cierpi:/ Współczuję teściowej, wiem przez co przechodzisz, moja też jest tragiczna:/
Agutku już niedługo i pewno nie będziesz mogła zakrętu złapać, szybciutko czas zleci, a przy dwójce dzieciaczków będzie roboty. Psikro mi, że musisz leżakować i wierzę, że już masz dość. Na szczęście bliżej niż dalej i za niedługo maluszek będzie już z Wami :-) Trzymam za Was kciuki mocnooooooooooooo! :*
a ja opycham się ciastkami czekoladowymi - no nie mogę się wprost oprzeć słodyczom pod żadną postacią od początku ciąży!;-)

Do góry