reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

nimfii - mój gin mówi, że najlepiej brać ASMAG FORTE, jest w nim 34mg jonów magnezu i dlatego, żewłaśnie nie ma wit. B6. Normalnie powinno się łykać magnez z tą witaminą, bo wtedy się lepiej wchłania, ale trzeba zwrócić uwagę na to, jakie witaminy dla ciężarnych się już bierze. Ja np. biorę PREGNAPLUS i tam w składzie jest B6 i dlatego gin mówił, że w razie skurczy brać asmag.

Dziewczyny walnę teraz z innej beczki. Odebrałam dziś pocztę i się ZAŁAMAŁAM. Przyszło nam rozliczenie za prąd i nowe druczki wpłat. I do 25.08. muszę zapłacić 400pln!!! A każdy comiesięczny rachunek jest po 139pln. Qrde mieszkam sama z tatą i tyle prądu? Jak to u Was jest z tymi rachunkami? My prąd oszczędzamy, światło wyłączamy, tylko TV u mojego taty w pokoju a u mnie laptop chodzi cały dzień... Zepsuł mi się humor na dziś totalnie.

reklama
Gola - jak Ty masz fajnie z dziadkiem :)

ankusch - witamy po urlopie. Życzę skutecznej walki z katarem...zdrowiej :)

Dziewczyny walnę teraz z innej beczki. Odebrałam dziś pocztę i się ZAŁAMAŁAM. Przyszło nam rozliczenie za prąd i nowe druczki wpłat. I do 25.08. muszę zapłacić 400pln!!! A każdy comiesięczny rachunek jest po 139pln. Qrde mieszkam sama z tatą i tyle prądu? Jak to u Was jest z tymi rachunkami? My prąd oszczędzamy, światło wyłączamy, tylko TV u mojego taty w pokoju a u mnie laptop chodzi cały dzień... Zepsuł mi się humor na dziś totalnie.

Sporo, u nas 2 kompy, trochę telewizor, pralka co drugi dzień, zmywarka codziennie, często piekarnik i nie całe 90zł za prąd płacimy.
Może ktoś wam na lewo prąd ciągnie....ciągle się słyszy o takich historiach?

Mnie za 4 miesiace rachunek przychodzi ok. 500 zł ale mam podgrzewacz wody elektroniczny telewizor komputer pralka kuchenka i plyta na prad i czajnik elektryczny a teraz to jeszcze wiatrak cale dnie chodzi.

Hej babeczki!

Witam sie popołudniowo. U mnie dzień na pełnych obrotach. Rano bryknęłam do jednego urzędu z papierami, a potem na siłownię. :tak: Zaczęłam dostosowany do mojego stanu lekki trening i póki co jest super! :-) Cieszę się, bo zawsze byłam aktywna, a tu te plecy i biodra nie dawały mi żyć... Ale odpukać, czuję się OK! :-) A potem wysprzątałam całą chatę, wstawiłam pranie, wziełam kąpiel i miałam chwilę dla siebie. :-) Zaraz śmigamy z moim M. na jakiś obiad - nie chce mi się dziś gotować... A w przyszły wekend śmigamy do znajomych nad fiordy!!! :-):-):-) Dostaliśmy zaproszenie na weekend! :-) Jedzie się 5 h. Widoki są tam cudne! :tak:

images

images

Anek - współczuję tych rachunków... Takie coś może naprawdę popsuć humor... Ale może oni Wam jakąś przedpłatę naliczyli?

Madzia - super, ze zakupy udane! Nie ma to jak upolowac okazję! ;-)

Nimfi - ja w PL też próbowałam i 4 razy oblałam! :-D:-D Za każdym razem trafiałam na takich palantów-egzaminatorów, że takiego pecha to tylko ja chyba mam!!! :crazy: Dopiero za ost. razem babka była w miarę OK, ale ja się z kolei zdenerwowałam... :eek: A teraz będę zdawała tutaj i cieszę się z takiego obortu spraw, bowiem tu jest dozwolone jeżdżenie po mieście z osobą prywatną. :-) Mój M. jest świetnym kierowcą, już jeździmy razem po parkingach, a niedługo śmigamy do ruchu drogowego! :tak: Jedyne co musimy, to "L" sobie przykleić z tyłu na szybie! :tak: Współczuję Ci tych skurczy z całego serca! A lekarz coś Ci doradził na to czy tylko magnez? Kurczę, sama nie wiem, czy jest jakaś rada na to... :sorry:

Gola - miłego wypoczywania!

OK, my zmykamy na jedzenie. Miłego popołudnia, babeczki!

Anek na moje to płacisz od groma!!! u mnie dwa laptopy niemal 24 h, dwa telewizory lodówka (klasa C) zamrażarka (baaaardzo stara klasa aż strach pomyśleć) pralka non stop w uzyciu no i standardowo światło radyjko mikrofalówka.... Piecyk gazowy ale pod prądem cały dzień rónież a płacę 100 zł miesięcznie.... może powinnaś zgłosić gdzieć bo moja znajoma dostawała coraz to większe rachunki aż doszło do kilkunastu tyś za miesiąc!!!! i okazało się że licznik był do wymiany, wymienili i cacy
Nimfi ja poradziłam się farmaceutki i ona też zaleciła Asmag i biorę i choć kiedyś bardzo skurczowa byłam to w ciązy nawet pół skurcza nie doświadczyłam(odpukać!!!) Właśnie ona powiedziała że to najczęściej zalecają ginekolodzy za 50 tabletek płace niecałe 9 zł więc nie nadwyręża to jakoś budżetu polecam Tobie!!!!

Jestem już w domu. Dziękujemy , wypoczęłyśmy z Poleńką za wszystkie czasy :-D. Zapisałam się po drodze do przyszpitalnej Szkoły Rodzenia- zajęcia zaczynam w przyszłą środę o 17:00.
Ale upał.... U nas też "śmigło" chodzi cały dzień
Anek zgadzam się z laskami, najlepiej sprawdzić czy z licznikiem wszystko ok, różne "cuda" się zdarzają

Kati Sto Lat !!!!!!!!!!!!!!!!
nimfii mi też ginka w pl poleciła Asmag forte ,mówiła że w ciąży jest najlepiej właśnie bez witB6 łykać ;) , mam nadzieje że ci pomoże , ja się czuję lepiej odkąd go biorę
Madzia super zakupki :) , ja to ubolewam że mnie takie atrakcje omijają ,no ale w zamian mam inne ;)
Anek myślę że warto to sprawdzić skoro inni płacą dużo mniej to chyba jest coś nie tak
u mnie dzisiaj pogoda ciężka tzn ani słońca ani deszczu i niby ciepło ale chłodno no tak dziwnie ,no ale zaliczyliśmy plac zabaw i obiad miałam z wczoraj więc luzik :)

Nimfii wspolczuje tych skurczy, wiem co czujesz, mnie zlapal taki fatalny skurczy w lydke chyba 3-4 razy, mam nadzieje ze nie bedzie sie powtarzac zbyt czesto,

Mary-beth ale zazdroszcze wycieczki na fiordy, mysmy planowali w wakacje wlasnie wycieczke po Norwegii ale malutka zmienila nasze plany :)

Kati wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i samych radosnych dni

Ja dzis po pracy wybralam sie na basen, troche poplywalam - prawie 1000 metrow, jestem zadowolona a potem posiedzialam w jacuzzi, mily relaks :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry kochane mamusie:)
Niestety śpię fatalnie w nocy - budzę się ok 2 i nie śpię do ok 4, po czym o 6tej wstaję. Rozmawiałam z lekarzem, mówił mi, że takie coś mają kobiety często przed samym porodem, organizm zaczyna przestawiać się na inny tryb (nieprzespane noce, czuwanie nad dzieckiem) i , że jeśli to jest właśnie to, to wyjątkowo wcześnie mnie dopadło:/ Poza tym hormony dają mi po dupie jak nigdy wcześniej... Jakoś źle mi odkąd wstałam, zaraz muszę się zbierać do pracy, zwieźć L4.
Miłego dnia ciężaróweczki:)

Do góry