reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Rockova Dużo Szczęścia i Wszystkiego Dobrego na Nowej Drodze Życia :-)

Niuniania myślę że dziewczyny mają rację - przy pierwszej ciąży położna powiedziała coś ważnego - nie ważne, że inni uważają to za błahostkę, jeśli Ty inaczej myślisz idź do lekarza!

reklama
kasient no masz racje do smarowania stosuje posterisan jedyny preparat dla kobiet w ciaży na hemoroidy ale to też zyły wiec stosuje ale szału nie ma :( musze pogadać z męzem moze warto pogadac z innym ginem który jest bardziej doświadczony mój niby rzeczowy itp ale może taki z wiekszym doświadczeniem by się przydal mam jednego na oku ale myśle że się zna z moim ginem i nie chciałabym robić świnstwa że ten prowadzi moją ciąże a idę do jego starszego kolegi lub nauczyciela bo ten budzi moje wątpliwości a poznan mały - ale zmobilizowałaś mnie pogadam z mężem :)))) a jeszcze jedno mój lekarz ma mnie zabrac do szpitala na badania usg ktg krew mocz glukoze na cały dzień może wtedy jeszcze ktoś inny mnie skonsultuje -to się wstrzymam bo to będzie na początku sierpnia - ale dzieki za rady jak ktoś się interesuje problemem to łatwiej znosi się ból :***
wiesz lekarzy obowiazuje tajemnica lekarska wiec jesli bys poszla i poprosila o dyskrecje to spokojnie nie moze nikomu powiedziec ze wlasnie Ty u niego bylas:)

Ale moze jesli masz niedlugo te badania wszystkie i to w szpitalu to moze rzeczywiscie warto poczekac? hm...no nie wiem...

Cześć mamuśki przyszłe i teraźniejsze :) W Poznaniu pogoda taka se... Trzymajcie kciuki, żebym się nie wyrżnęła na czerwonym dywanie, bo akurat dziś mam kaprys wziąć ślub :) Jak na razie nie mam stresa, ale maluszek chyba podświadomie czuje, że coś się kroi, bo rozkopuje brzuch jak ogrodnik rabatki na wiosnę :) Trzymajcie się ciepło! Buziak!

PS.
Musiałam się pochwalić :)
no to wszystkiego dobrego:) i dobrej zabawy:)

Dziewczyny jesteście kochane;*** Dziękuję Wam bardzo ;*****

Ponko miłego wypoczynku Ci życzę;)

Rockowa wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia;***

Zobacz załącznik 376653Zobacz załącznik 376654

Dziewczyny ja wczoraj na wieczór miałam tragiczną sytuację:((( Mój mąż mył wannę i jak zawsze powkładał do miski wszystkie płyny z wanny, rozlał wodę dookoła wanny i poszedł z łazienki... Później ja poszłam się myć i jak zawsze musiałam te płyny poukładać bo przecież nie znoszę tego jak one tak w misce leżą. Ukłądając poślizgnęłam się o tą wodę wokół wanny i z całej siły uderzyłam w brzuch (dół brzucha) o wannę, tak mnie brzuch bolał, że się popłakałam bo byłam jednocześnie przestraszona o moją córkę. Dziś nadal mnie boli trochę ten brzuch, a w szczególności dół brzucha i jak siusiu idę to też boli jeszcze. Chyba sobie mocno zbiłam brzuch. Mam nadzieję tylko że z moją niunią jest wszystko w porządku. Czuję, że się rusza bo wczoraj jak już się otrząsnęła z tej sytuacji to mi dała kilka kopniaczków chyba żeby pokazać żebym się nie martwiła. Dziś też jakoś skacze bardziej niż zawsze. Nie wiem czy mam znowu dzwonić do mojego gin bo on pewnie mi będzie kazał przyjechać zrobi mi na szybko usg i weźmie 300zł za to (bo dziś w warszawie przyjmuje), albo powie żebym do jutra poczekała. No nie wiem sama co mam zrobić w tej sytuacji:(((
pencil.png
wiesz dziecku najprawdopodobniej nic nie jest bo wody zamortyzowaly uderzenie, natomiast uderzenie moglo spowodowac ze cos sie moglo naderwa, nadwyrezyc itepe......nie chce nikogo straszyc ale ja bym dmuchala na zimne i jechala na IP.

Niunia podjedz sobie na IP. Powiedz, że się uderzyłaś, że Cię boli i poproś o usg, bo się martwisz o dzidzie. Napewno wszystko jest oki, ale po co masz się denerwować. Poza tym zasze lepiej milion razy przyjechać z głupotą niż jeden raz za późno. A który szpital masz blisko??

85asia szpital mam 10 km od mojej miejscowości, tam będę rodzić. Jeśli będzie mnie bolało jeszcze do wieczora to pojadę tam, wolę wiedzieć, że jest wszystko w porządku niż siedzieć i się zamartwiać. W sumie powinnam wczoraj pojechać tam zaraz po tym uderzeniu. Dzisiaj staram się oszczędzać i powoli wszystko robić bo mała jest najważniejsza.

Niunia pytam bo też jestem z Warszawy i kiedyś właśnie usłyszałam na IP na kasprzaaka IMiD że lepiej przyjechać 100 razy z głupotą niż jeden raz zapóźno

Witam Wszystkie Mamuśki, po długiej przerwie, niestety musiałam trochę odpocząć i porządnie się przebadać, na szczęście jesteśmy z moim brzuszkiem już w domu :-) postaram się nadrobić stracony czas na forum, ale pewnie trochę mi to zajmie!

Cześć dziewczyny!
Wpadam tak na forum z przerwami i poczytuję Was trochę, ale zalatana strasznie jestem, bo rodzina z daleka przyjechała, parę dni byłam poza domkiem i w ogóle trochę nie za szczególny ostatnio ten czas, dwie bliskie osoby w szpitalu....choć za to w zeszły piątek (pisałam już na forum) urodziła się mężowi bratanica i nie możemy oczu oderwać od tego Maleństwa :)
Miło, że pojawiły się nowe mamuśki listopadowe, witam serdecznie!!

Rockova powodzenia na nowej drodze życia i w tym szczególnym dniu!!!!!

Niuniunia dla czystego sumienia podjedź na IP położniczą, niech zrobią Ci usg. Lepiej sprawdzić czy łożysko ładnie się trzyma, bo czasem od bezpośrednich uderzeń w brzuszek coś się może dziać. Ale nie stresuj się proszę,tylko działaj.
Trzymam kciuki za Was, będzie ok!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Niunia pytam bo też jestem z Warszawy i kiedyś właśnie usłyszałam na IP na kasprzaaka IMiD że lepiej przyjechać 100 razy z głupotą niż jeden raz zapóźno

Asia ja mieszkam w okolicach Warszawy więc najbliższy mój rejonowy szpital jest w Wołominie. W Warszawie potrafią odesłać do swojego rejonowego bo oni mają "za dużo już pacjentów". Kilka razy się z tym spotkałam jak ciotka i siostry były w ciąży jak ich odsyłali (wiadomo, że nie każdy szpital)...

Niunia teścia w Kobyłce :-) O szpitalu w Wołominie slyszałam bardzo dużo złych rzeczy Może lepiej Bródno A teraz chyba już nie ma rejonizacji

Asia a ja mieszkam w Radzyminie;) więc jak będziesz w pobliżu to zapraszam;) No podobno już nie ma rejonizacji ale spotkałam się z takim tekstem już. Szpital w Wołominie słynie z bardzo złej opinii ale ja się nie martwię bo mam dobrego lekarza, który jak coś jest nie tak to ich tam równo opiernicza. Jak pomylili się z grupą krwi u mnie to im zrobił raban (ciotki koleżanka tam pracuje i mówiła). Dlatego się tego szpitala nie boję, a jest tam nawet przyjemnie na oddziale położniczym i ginekologicznym bo wiem, że na tych innych oddziałach jest nie za miło...

reklama
Już drugi dzień mam lekkie bóle w podbrzuszu i tak myslę czy to może być cos poważnego. Ma któraś z Was takie bóle?Brzuch nie jest twardy a mimo to sie denerwuję. Chyba jak mi nie przejdzie do jutra to przejadę się do szpitala na badanie. Pewnie przesadzam ale wiecie jak to jest, człowiek sie denerwuje i czuje lęk o to maleństwo.

Do góry