reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kasiek podobno jak boli podbrzusze to macica się rozciąga i stąd taki ból. Ale jeśli ten ból masz bardzo mocny to musisz jechać koniecznie na badania.

reklama
Niunia to dobrze że masz takie poparcie w tym szpitalu bo na swojego zawsze inaczej patrzą { wiem cos o tym} No może jak będę jakoś na dlużej u teścia to się spotkamy
Kasiek mnie w pierwszej ciąży bolalo podbrzusze tak centralnie na środku i w środku Nie byl to mega silny ból ale taki bardziej ćmiący Miałam zapalenie pęcherza moczowego Ponoć częsta przypasłość w ciąży Wcale nie bolalo przy siusianiu Jak bolalo po bokach tak jak są jajniki to byly to więzadła macicy które się rozciągają i można wtedy brać nospe Napewno powodem do wuzyty w szpitalu jest ostry wręcz zginająxy w pół ból brzucha
Natomiast teraz najbardziej bolą mnie kości miednicy masakra
Wybaczcie że tak dziwnie pisze ale padł mi komp i korzystam z męża

kasiek jak nie minie Ci a masz się b.denerwować to jedz i upewnij się czy wszystko z dzidzą oki ,mi lekarz mówił ja nie mam bóli takich jak na miesiączke i krwawienia żywo czerwonego to mam się nie stresować
ninunia rybka Ty ale masz pecha ja też 2 razy zaliczyłam glebę raz na mokrej podłodze ale w ostatnie chwili zaparłam się ręką zdenerwowałam się ale jak się nic nie działo stres minoł -myślę że jest oki u Ciebie ale dlatego że upadłaś na pobrzuszę to nie ma co bagatelizować, jak jutro ból będzie to jedz i nie na wizytę za 300 zl tylko do szpitala i muszą Cie zbadać bo to nagła sytacja
agaludz no mamy przekichane dziękuje za słowa otuchy zawsze jakoś lepiej w grupie dziś byłam na masażu i taka jestem zrelaksowana gdyby nie krocze bolące czułabym się wspaniale :) całe ciało dopieszczone może minie mi cierpnięcie ręki choć, wiesz popytam sięc o można na Twoje zapalenie przykładać z domowych metod , bo Ty masz zapalenia barku mięsnia czy co dokładnie?
rockowa WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA PRZESYŁA RODACZKA Z POZNANIA :)))) PS. W JAKIM KOŚCIELE MIAŁAŚ ŚLUB??
MAMUŚKI UCIEKAM BO RANO MUSZĘ WSTAĆ CZEKAJĄ MNIE ZAKUPY NA LUMPIE JAK CO SOBOTE :)))) I PRACA BUZIALE

Kati82 dzieki kochana ja sama nie wiem co mi jest ale bol sie nasila powiedziała mi lekarka ze mnie przewiało ale nie wyglada mi na to 4 dzien i zero poprawy...nie mam siły..

Nie wywaliłam się!!! :-D

Bardzo serdecznie dziękuje-my nimfi, 85asia, Aneczka87, Ssabrinaa, Niuniunia20, AniaSm, margana, mim, kasiente, Angun. Teraz czekamy na koniec listopada i będziemy wreszcie we troje :)

Kati82, również dziękujemy za życzenia. Ślub braliśmy w parafii św. Józefa na Szczepankowie (za Franowem i Kinepolis) - jeśli jesteś przed to polecamy tam :)

Ja się nie mogłam powstrzymać od śmiechu w trakcie przysięgi, więc wyszło na wesoło :) Maluszek był grzeczny i widocznie nie miał sprzeciwu, żebyśmy brali ślub :))

Niuniunia20 lepiej nie ryzykuj i jedź się upewnić, że jest wszystko dobrze - trzymamy kciuki i głowa do góry :* :)

Helo kochane..
Wakacje super ,ale milo tez wrocic do domku. choc ja tych domkow to mam dwa. Jeszcze bede tydzien w Poznaniu co dla mnie znaczy tez wakacje. Bylo cudownie- puszcza Drawska , cudowne lasy - lasy jak z Twilight :) , jeziora i rzeki. Bylismy na splywie kajakowym caly dzien. Dla mnie to bylo pierwszy raz. Nawet ostatnie wa dni byly deszczowe ,ale w lesie tego i tak nie czuc. A ile grzybow. a to tylko 170 km od Poznania i za niewielkie pieniadze. :) Schudlam kilogram. Wciaz caly moj przyrost w ciazy to 2,5 kg.

Nie jestem w stanie nadrobic calego tygodnia ,ale preciutko przelecialam i widze ,ze nic zlego nikomu sie nie przytrafilo.
Mysle Niuniunia20 ,ze nie ma co panikowac. ani nie plamiesz ,a dzidzia sie rusza - wiec raczej jest ok. Oczywiscie dla spokoju mozesz isc do lekarza ,ale zrobisz jak uwazasz.

Dziewczyny ,czy ktos soc wie o niani elektrycznej angelcare?

-MONITOR ODDECHU + NIANIA ANGELCARE AC401 + KOSZ ! (1717316912) - Aukcje internetowe Allegro

Bo ja kupuje ta mate i nie wiem czy od razu z niania. Bo w sklepie dziecięcym jedna panna przy mnie to oddawała ,ze jej na odległość 50 m nie działa. Ja to przemyślałam ,ze 50 m to bardzo daleko i nawet jak zejdę do ogrodu to będę najwyżej 30- 40 m od synka. Wiec mam problem.

winki fajnie że wyjazd się udał, pewnie Ci tydzień szybko zleciał.

W Gorzowie juz trzeci dzień pada, nic się nie chce, ja od trzej nie śpię bo miałam bardzo straszny sen ale wole o nim jak najszybciej zapomnieć, normalnie aż mi się płakać chciało ale Zosia pokopała i się odrazu uspokoiłam że z nią wszystko ok.
chciałam dziś iść na glukozę ale się okazało że oni w sobotę nie robią i muszę do poniedziałku czekać, już mamę zaangażowałam bo sama to ja tam 2 godz nie wysiedzę, wezmę sobie krzyżówki:)

Kurczę czytam o tych Waszych badaniach glukozy, ja do tej pory nie miałam w szpitalu nikt o to nie zadbał a wizytę dopiero będę miała 9-go albo 10-go, dopiero wtedy dostanę skierowanie :-( no nic muszę poczekać cierpliwie...

Rokova najlepsze życzenia na nowej drodze!

Winki ja mam nianię Switela BCE 15, działa na 150 m, sprawdzona wcześniej przez moją siostrę, sprawdza się bez zarzutu, jest prosta ( nie jest to super nowy model), ale jak dzidzia leżała na 2 piętrze domu a siostra była na dole, czy na polu, odbierał bez szwanku.

Cześć mamuśki;)

U mnie dziś ponuro, ja sama jakaś bezsilna i bez chęci na cokolwiek... Mam zamiar dziś się wybrać na zakupy (potrzebne rzeczy do remontu naszego nowego pokoju) ale nie wiem czy dam radę dziś długo chodzić bo brzuch mnie jeszcze boli nawet jak leżę. Chyba jednak pojadę dziś do tego szpitala żeby sprawdzili czy na pewno jest wszystko w porządku.

Jutro mam pojechać do szwagierki, która jeszcze nie urodziła, a potem do teściowej. Myślę żeby jakieś dobre ciacho upiec i zawieźć bo zawsze tylko szwagierka przywoziła ciasta i tak ją zachwalali więc trzeba się pochwalić swoimi;)

reklama
rockowa znam ten kosciółek bo brała tam kumpela ślub ja jestem prawie rok po :)) ale dzięki tylko zastanawiałam się z jakiej dzielnicy jesteś
agaludz kurcze moja mam przykłada babci jak ja coś boli a nic nie działa zwykłą rozbita kapuste i zawiązuje bandażem sciąga działa przeciw gorączkowo zobacz może da to jakąś ulgę Tobie to jest babcina metoda ale często takie są najlepsze ,udaj się do sklepu zielarskiego w Twojej okolicy oni też mają czasem fajne i zdrowe dla ciężarnych specyfiki cos chłodzącego z mentolem ja sobie na opuchnięte nogi kupiłam taki żel z oczarem wirg. powodzenia i mało bólu życzę ;)) ja pochodziłam dziś chwilę po ikeii byłam ze sto razy w kibelku a krocze to myślałam żę mi odpadnie teraz odpoczywam i niebawem idę spać bo obudziłam się dziśo 5
a pochwalę sie znów obłowiłam się na lumpie znów - upolowałam piękny dresik z super firmy za grosze gdzie ceny normalnie mają od 200 zl wiec radochę miałam niemałą :))

Do góry