kasiente
Fanka BB :)
nie jest dziwny...jest bdb diabetologie i endokrynologiem, ale chyba ciezarnych nigdy nie prowadzil. Pocieszylam sie jedynie ze jest calkiem niezle skoro mam cukier na czczo bdb.kasiente rzeczywiście dziwne, zasiegnij jeszcze rady jakiegoś innego lekarza. Skoro wystarczy mu to że na czczo masz ok to po co zalecają obciążenie glukozą. To że poziom cukru jest za wysoki znaczy że Twój organizm nie radzi sobie ze spalaniem i dlatego trzeba zastosować dietę. Nie wiem ale dla mnie jakiś dziwny ten doktor
Gola za Ciebie tez oczywiście trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&&&&
To Ty nimfi tez koneicznie cukier sprawdz bo genetycznie w lini prostej jestes obciazonakasiente faktycznie lepiej sie kogos jeszcze poradzic w sprawie diety Bo jesli nie zalecaja ci zadnych leków, to tylko dieta mozesz sie ratowac. No a tak sobie mysle ze od nietolerancji gluzkozy do cukrzycy to juz i tak niedaleko Nie znam sie bardzo na tamacie, ale moja babcia ma cukrzyce, a mama i druga babacia problemy z tarczyca i zawsze im jakos lekarze mowili, ze tarczyca czesto zwiazana jest z cukrzyca tez.
z tego co sie orientuje to mozesz wapno sobie wypic. Ale poczytaj w necie jeszcze.herbatka z miodem i z cytryna a do tego mam ten syrop z Polski *spam* dla kobiet w ciazy no mam nadzieje ze szybko sie z tym uporam
Male zapytanie,czy kobietka w ciazy moze zrobic sobie wapno ???? bo sie tak zastanawiam czy mozna czy nie a mam to bym sobie wypila tylko niebardzo wiem czy moge
A co do moich konsultacji. To powiem tak, ten prywatny lekarz, wiem ze jest dobry, ze prowadzi ludziom cukrzyce, ze jest dobrym endokrynologiem i pediatra, ale chyba, jak pisalam, nie mial do czynienia z kobietami ciezarnymi. I owszem, dobrze ze zwrocil uwage na tarczyce, zeby sprawdzic hormony dodatkowo, natomiast w ciazy cukry, generalnie hormony i trzustka inaczej pracuja.
Pojechalam wiec sobie rano do poradni diabetologicznej ze skierowaniem, pokiblowalam bo wiadomo, panstwowo to kolejka ogromna!! Ale pani diabetolog na mnie spojrzala, powiedziala ze wage zatrzymamy, ze ewidentnie cukrzyca ciazowa, w 5 minut mi diete rozpisala i wyslala do poloznej. Polozna mi dala rozpiske wymiennikow weglowodanowych wraz z indeksem glikemicznym, wytlumaczyla dokladnie na czym dieta polega, jak dobierac posilki, jak to liczyc i na co zwracac uwage. Dodatkowo dostalam glukometr za free, wypozyczony do porodu i 4x1 mierzenie cukru bedzie. Za tydzien do kontroli i na badania i bedziemy kombinowac czy dobrze wszystko zakumalam. I dietka, i mam nadzieje ze bez insuliny sie obejdzie
A tsh, ft3,ft4 i tak zrobie dla spokojnosci.