reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej kochane;-) Wczoraj tu cichutko było ale dziś od rana już na szczęście nadrabiacie:-D Ja od dziś się urlopuję ale już od rana na nogach.
Envi witaj wśród nas:-D
Gola super gest ze strony rodziców, spory wydatek poza Wami, nam teście mają kupić wózek, no ale zobaczymy:-D A za dzisiejszą wizytę trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mirelka, fajnie że już masz to za sobą, oby wyniki były wzorowe;-) Ja się wybieram w tym tygodniu:hmm:
Chciałam pochwalić na forum jednego pana!! Byłam w spółdzielni i musiałam wpłacić do kasy jakąś drobna kwotę (XXI wiek a przelewem nie można:/). I stałam za takim panem ( kolejka dość spora była) i ten pan mnie przepuścił. Ja mu podziękowałam ale on się uparł i musialam mu ulec. Widziałam też że byl zły że nikt z przodu kolejki nie zaproponował mi pierwszeństwa. Także widzicie, nasza teoria, ze mężczyźni nas bardziej rozumieją się sprawdza;-)

reklama
Gola84 fajnie że rodzice kupią bo to największy wydatek na początek:-)aaaa i udanej wizyty:-)
U mnie teście nic się jak na razie nie odzywają teściowa też obiecała ze ubranka kupi nowe z 2 komplety ja jej kilka razy wspomniałam jakie fajne widziałam i w ogóle a ona nic to sobie dziś na allegro zakupiłam sama na nikogo nie liczę dziecko w sumie dla nas zrobiliśmy moi rodzice maja troszkę do wózka nam dorzucić to i to dobre ale w sumie na wózek i łóżeczko kasa jest już dawno odłożona składałam jak jeszcze małej nie było..:-)

Gola84 super ze rodzicie zafundowali Wam wozeczek i to taki wypasiony:-) trzymam kciuki za usg &&&&&
Iwoneczka1970 ja to tez zawsze mam jakies przeboje jak pobierają mi krew albo nie chce leciec do strzykawki albo zyły trzaskają itd. zawsze coś a ja tak bardzo nie lubę tej igly wbijającej sie w moją zyłkę brrrrrr okropne to jest dla mnie.
Ponko no to mieliscie niezłe bułeczki :/ dobrze ze wam mikrofali nie rozwaliło. Smrodku nie zazdroszczę bo to cięzko sie pozbyc zapachu spalenizny ale spoko ucieknie. U ciebie chmury a u mnie pięknie niebo slonecznie i ciepłooo!
Ja narazie dla naszego Synka nie zakupiłam zupełnie nic i w sumie nie wiem na co czekm bo wiem ze pozniej bedzie ciezko wydac tyle kasy w jednym momencie, ale jakos tak sie boje nie wiem czemu przeciez nie wierze w jakies tam przesądy itd. Poczekam do poniedzialku mam usg3d jak wszystko bedzie w porzadku to szaleje z zakupami a co:-)
Idę teraz co na obiadek przyrzadzic kupilam fasolke szparagową to ja ugotuje i bedzie do mieska jak znalazł, a i mam zamiar upiec placka bo męzuś wczoraj był na dziłce i borówki amerykanskie przywiozł takze cos upichce.

Iwoneczka1970 to na pewno nic przyjemnego tyle razy się wkuwać do żyły i jeszcze nic z tego nie wyszło ja mam bardzo cieniutkie żyłki i nie widoczne ale pani laborantka ma już wprawę i było ok.
onanana to fajnie że ten pan tak się zachował i racja że panowie częściej reagują na ciężarne oby więcej takich sytuacji nas spotykało i nie tylko ze strony panów:-) a ta glukoza nic strasznego.
ponko co to za bułki z tej biedronki przesrane, ja powiem szczerze że mało kupuję w biedronce wolę lidla.:-)
Gola84 super że masz już wózek i że rodzice fundli moi w sumie też powiedzieli że za sponsorują a ja nadal nie wiem jaki :-)

gola 3mam kciuki za USG.
Gratuluje zakupu wozeczka. Zapewne spelni twoje oczekiwania :tak: mnie tez bardzo podoba sie bezowa kolorystyka, ale jasne wózki nie sa praktycznie. Nawet nie chodzi już o zime, ale jak dziecko podrośnie to brudzi i bucikami, napojami, jedzeniem. Ja mialam wozek błekitny dla Maćka a zostały i tak na nim plamy nie do sprania. Natomiast fotelik samochodowy 0-10kg mialam czerwony (i teraz tez mamy czerwony tylko wyzsza klasa wagowa 9-36kg) i musze przyznac ze taki kolor dużo lepiej maskuje zabrudzenia. W tym minejszym foteliku (nosidelku) nawet karmilam Macka pierwszymi zupkami nim nauczyl sie siedziec w krzesle do kamienia. No i tamtem fotelik "przeżyl" nawet plamy z barszczyku ;-)

ponko ja kiedys chcialam podgrzac takie "kluski na parze" w mikrofali, bo w sposobie przygotowania bylo info ze mozna je tak podgrzac, no i zrobil sie z nich twardy kamien :-( Ech niestety mikrofalowki nie do wszystkie sie nadaja ;-)

Witam Was serdecznie po weekendzie.

Objechałam kolejne sklepy wózkowe i mam podobny problem jak ty Margana - też podoba mi się maxi-cosi, ale cena jest powalająca. Ale gondolę ma największą. I w ogóle jest lekki, solidny. No zobaczymy.

Gola
- jak Ty masz fajnie z rodzicami. Fantastyczny prezent. Trzymamy kciukasy za wizytę :)

Evni
- witamy w gronie "ciężarówek" :)

Ponko - bułeczki będziecie pewnie długo wspominać :) Zapaszku nie zazdroszczę.

Co do pogody, to wiem, że są wakacje itd, ale cieszę się, że niebo zachmurzyło się, jest przynajmniej czym oddychać, bardzo się męczę w czasie upałów.

Dla informacji dziewczyn, które robią dzidziusiowe zakupy a są ze śląska...w tesco teraz są przeceny ubranek niemowlęcych, trzy bodziaki można kupić np. za 20 zł. A w Sosnowcu w Plejadzie likwidują sklep z wózkami i też można ubranka i inne akcesoria kupić taniej. Ja kupiłam komplecik: bluzeczka, spodnie i kurteczka na wiek 3-6miesięcy za 44 zł. Postaram się dziś zmobilizować i zrobić wszystkie obiecane zdjęcia i wrzucić w odpowiednie miejsca.
Wybaczcie dziewczyny, ale wszystko tak wolno robię, przez te chwilowe skurcze sporo leżę i tak mi dzień mija, że mało co daję radę konkretnego zrobić.

Lecę teraz ogarnąć mieszkanko :)
Buziaki, życzę miłego dnia :)

Hej kobietki
Czytam was na bierząco ale jakos nie mam weny do pisania ehh :)

agutek79 co do wózka ja mam Mutsy Transporter jestem bardzo z niego zadowolona, przetrzymał córcie a teraz bedzie dla kolejnego bobasa i na razie dziala bez zarzutów :) Jedyne co to mąz ułamal jeden zaczep przy barierce od spacerówki i córcia jak zaczynala szalec to wypadala barierka ale po za tym to nadal jest bez zarzutów :)
Ja najpierw pochodzilam po sklepach zobaczylam co mi sie podoba a potem szukalam danego modelu przez neta i oczywiscie znalazlam o wiele taniej sklep internetowy bobo wózki chyba ma najniższe ceny wózkow z tego co pamietam wiec moze znajdziecie tam wasze wymarzone wozeczki o wiele taniej, ja wlasnie tam zamawialam swój wozek i byl najtanszy u nich

nimfii Z tego co widze to ty będziesz miec dwóch chłopców a ja dwie dziewczynki i to praktycznie w tym samym wieku :) A co do planowania płci dziecka to jednym sie to udaje innym niestety nie chociaz wiele małżenst planuje płeć z pomocą lekarza ale ja jestem zdania by zostawic wszystko losowi :)

Ostatnia edycja:
Gola bardzo ładny wózek i faktycznie rewelacyjny prezent od rodziców ! Zgrabna gondolka i fajna spacerówka. A czy ta spaceróweczka ma daszek ? Bo na zdjęciach jest bez.

A ten test na obciążenie glukozą to dostałyście skierowanie od lekarza ? Bo ja jestem w 24 tygodniu, w piątek mam robić badania ale tylko normalną morfologię. Nic mi mój lekarz nie mówił o teście na obciążenie glukozą.

Witajcie mamusie, stare i nowe ;)
Ja dostawałam na wszystkie zalecone badania skierowanie od gina, na glukozę też.
Gola fajnie że masz ten wózek, czytałam opinie o nim, są w porządku, na pewno będziecie zadowoleni.
Lecę się szykować bo mam wizytę dzisiaj, trochę wcześniej niz zazwyczaj, bo mój gin na urlop się wybiera, później napisze co i jak, ale wierze, że wszystko ok. Po wizycie szczęśliwy tatuśko porywa mnie na jakieś lody :)

reklama

Evni witamy w naszym gronie;)))

Gola i Martuś powodzenia na wizytach;) Ja mam na 21:00 więc zdam ostatnia relacje z wizyty;) mam zamiar nagrać płytkę podczas USG;) Chciałabym mieć taką pamiątkę dla maleństwa;) Biegnę teraz szybko na zakupy i po południem się odezwę;)

Do góry