reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dzien dobry kochane:-) My wstałyśmy, pouczymy się trochę ( jak zwykle mam wrażenie że nic nie umiem:-() i spadamy na uczelnię się bronić:szok:
Odezwę się do Was pewnie wieczorem. Życzę miłego dzionka!!!

reklama
Helouuu laseczki:-)
Ja mam teraz zrobić tylko mocz (i to będzie jedyne badanie powtórzone w ciąży po raz drugi do tej pory, zrobię sobie jeszcze sama morfologię, gin mi o niej nie wspominał, ale widzę, że i Wy ją powtarzałyście).
U mnie znowu dziś pada (chociaż wczoraj obyło się bez deszczu), a od dziś miała być już poprawa pogody, od piątku zapowiadają powrót lata i upałów ;-) Zobaczymy, bo ostatnio coś nie za wysoką prognozy tv mają sprawdzalność:)
Moje kochane dziecko, szaleje w brzucholu od rana, kopie, wierci się, aż się się śmiechem zanoszę, ale czuję to jak leżę na plecach i za każdym razem widać ruch maleństwa na moim brzuchu, widać takie puk-puk lub normalny ruch z jednej strony do drugiej - czad! (na razie to cieszy, później może pewne i boleć ;-))
Zaraz muszę zjeść coś , bo już mnie niemiłosiernie ssie w żołądku
onanana trzymamy-y kciuki za obronę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, stres jest , ae potem z perspektywy czasu dochodzi się do wniosku, że nie było źle i w czasie trwania studiów była masa cięższych egzaminów:-D
Będzie dobrze, powodzonka kochana! :-)

Ostatnia edycja:
onanana powodzenia i trzymamy kciuki.
U nas od rana leje nie mogłam się zebrać do pracy tak dobrze było w łóżeczku ale jeszcze tylko miesiąc i to nie cały bo położna i lekarz stwierdzili że to już koniec i 1 sierpnia mam przyjść po L4 bo to najwyższy czas. W ogóle marudzili że jeszcze nie chce a ja obiecałam szefowi, że pokończę wszystkie rozpoczęte sprawy przed L4.
Pozdrawiamy was buziaki

Julieet toxo chyba jakoś można leczyć, chyba jest szczepionka (nie jestem do końca pewna), cyto nie można.

A ja zaraz zmykam na wizytę u gina, na 9:30 :) Trzymać kciuki!!!!!!!!!!! :-D Pewnie będę dopiero wieczorem to wtedy napiszę co i jak.

ponko daj znac jak po wizycie

onanana bedzie dobrze, trzymamy kciuki, pewnie skonczysz tak jak moja siostra wczoraj, mgr obroniony na piatke, tego Ci zycze :)

Witajcie dziewczynki!
Wstałam dziś przed 5 na siusiu i nie mogłam zasnąć przez 1,5h, ostatecznie musiałam coś zjeść, bo Arti chyba domagał się po wczorajszej jednokanapkowej kolacji ;-) Ale później zasnęłam bez problemu.

Ponko niestety nie istnieje szczepionka przeciwko toxoplazmozie. Trzeba uważać.
Onanana trzymam za twoja obronę mocno &&&&&&&&&&&. Nie chowaj brzuszka, tylko go wyeksponuj, może potraktują Cie trochę łagodniej :-)

Hej brzuchatki:-)
onanana powodzenia na uczelni,trzymam kciukasy &&&&&& :-D
ponko powodzenia na wizycie no i bedziemy czekac na wiesci po ;-):-D
Gola moj szkrabek tez szaleje,wczoraj na wieczor dal czadu a dzisiaj juz od rana wierci sie i kopie nawet teraz jak siedze to czuje jak daje popalic kopniaczkami:-D Niesamowite no a pewnie potem bedzie tez niesamowite ale takze i troche bolesne niekiedy:-D
Oczywiscie w nocy bylo ciezko niby padalo wczoraj w nocy ale dzisiaj juz od rana slonce daje czadu i jest cieplo wiec kolejny duszny i cieplejszy dzien sie zapowiada:tak::-)
Ja tez zmykam na sniadanie bo mnie tez juz zoladek sciska:-D

niuniunia test obciazenia glukoza miedzy 24 a 28 TC, choc ja w pierwszej ciazy nie mialam robionego tego badania, a wiec nie jest powiedziane ze lekarz zaleci ;-) Tak czy inaczej warto je zrobic, lepiej wiedziec, bo cukier w ciązy lubi skakać :sorry2:

angie sama nie wiem czy ten test obciazenia glukoza jest konieczny, bo w pierwszej ciazy gin mi tego nie zlecil. Jednak powiedzial ze jak w pierwszej ciazy nie mialam to teraz musze. Jesli standardowa glukoza wychodzi niepokojojaca to na pewno warto zrobic test obciazenia, no bo wiesz ze w ciąży łatwo o cukrzycę ciężarnej. U mnie w rodzinie sa osoby chore na cukrzyce wiec tym razem chce skorzystac z tego badania.

onanana powodzenia! Oby ten stres sie dzis skonczyl i na pewno dtsaniesz najwyzsza ocene :-)

mysza tj na L4 w ciazy jest fajnie, bo nie musisz sie stresowac i odpoczniesz nim sie dzidzia urodzi ;-) Warto korzystac zwlaszcza ze gin chcetnie chce ci dac - a to żadkość :-)

reklama
ponko powodzonka na wizycie i miłego podglądania Filipka:-)
Dziewczyny, poczułam już 2 razy dziś w samym dole brzucha nagle takie stwardnienie jakby skurcz moment to trwało, a w tym miejscu brzuch jak kamień, czy to mogą być te skurcze, kiedy to macica zaczyna "ćwiczyć" do porodu, skurcze przygotowujące czy jakoś tak??

Do góry