reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Najbardziej czuję ruchy mojego maleństwa, późnym popołudniem lub wieczorem, zdarza się też rano po śniadaniu, w ciągu dnia rzadko (czasem mnie smyrnie;-0), a konkretne ruchy, kopniaczki to zazwyczaj późnym wieczorem:-)
Spać mi się chce cały dzień, zupkę ogórkową zrobiłam, a teraz mi się gulasz na mięsie od szynki dusi. W sumie sama nie wiem na co mam ochotę, pierożki z jagodami??:laugh2:

reklama
U mnie dzisiaj też z formą kiepsko, ale cieszę się że nie ma upałów.
Madzia737 gratuluję udanego spotkania z dyrem, ja na szczęście (lub nieszczęście zależy od której strony patrzę) już nie pracuję, część swoich obowiązków dalej wykonuję, ale w domu, mieli kogoś przyjąć na zastępstwo, ale od marca nikogo odpowiedniego nie znaleźli...
Leika dobrze, że napisałaś o tych obniżkach, bo polowałam na rybaczki ciążowe w c&a, ale ceny mieli jak dla mnie za wysokie, chyba wyślę mojego M. po jedną parę, na szczęście przymierzałam przy nim, więc będzie wiedział co kupić:)
Nimfii ja też jestem niskociśnieniowa, tylko tętno mi w ciąży zaczęło szaleć, właśnie czekam na mojego kardiologa i jazda na tydzień do szpitala:/

Ja ruchy Maleństwa czuję przeważnie ok. 23, ale najśmieszniejsze jest to, że mój M. zasypia zawsze przede mną i jak zacznie chrapać, dzidziuś zaczyna skakać w brzuchu, jakby tańczył do pochrapywań :-D

Madzia wiesz odczywanie ruchow nie zawsze musi oznaczac ze dzidzia akurat sie obudzila ;-) bo przeciez one tez sie ruszaja podczas snu. Ja taka zaleznosc zauwazylam przy Macku i tym razem mam podobnie wiec moze akurat drugi synek odziedziczy ten sam rytm dnia. Okarze sie ;-)

cocca moje ciśnienie zostaje takie jakie bylo przed ciążą. Tylko strach jest jak ono zacznie spadac bo wtedy jestem nieprzytomna. A zdarza ci sie zaslabnac? Bo mnie tylko raz w zyciu sie zdarzylo i to nie w ciazy. A mówią ze jak ktos ma niskie cisnienie to warto uwazac na omdlenia.

hej kochane:-) My sobie w pracy siedzimy i w sumie od rana miałyśmy dużo pracy a teraz chcę sie zacząć trochu uczyć na środę. Madzia jak masz taką nerwówke to bez zastanowienia śmigaj na L-4 !! Ja mam fajnie, nie mam na co narzekać. Moim bezpośrednim przełożonym jest główna księgowa, a nad nią dyr., który mi ostatnio przyniósł cały wór gazet o bobasach i często pyta jak się mamy:tak: Wiadomo, zdarzają sie nerwowe sytuacje jak wszędzie ale ogólnie jest ok:-):-):-)
Co do smaopoczucia to u mnie też dziś fatalnie. Od rana mnie plecy bolą, nie jakoś mocno ale jednak czuję je:-:)-( Niedobrze mi było, noc kiepsko przespana a przed 7 trzeba było wstać i zbierać sie do pracy:szok::szok: Mam nadzieję że pogoda się szybko poprawi a tym samym nasze samopoczucia!!
A co do kopniaków, to moja dzidzia jest dziś też bardzo spokojna, ledwo co dała znać o sobie delikatnie kilka razy:shocked2:
Miłego dzionka kochane Wam życzymy!!
Aha jeszcze miałamz apytać czy zauważyłyście że andrzelika się nie odzywała cały weekend?? Miała jakiś wyjazd czy coś??

Nimfii wielokrotnie, ale to niestety dlatego, że mam jeszcze inne problemy zdrowotne, dlatego mam zagrożona ciążę, ale choruję od 14 roku życia, więc przechodzę na tym do porządku dziennego, wiedziałam też że w ciąży będę miała spore problemy, najważniejsze, że w końcu nam się udało, ja mogę leżeć całe 9 miesięcy, byle z maleństwem było wszystko ok. Ale masz rację często sie mówi w ciąży o nadciśnieniu, niestety takie niskie ciśnienie też nie jest dobre a co na to Twój gin?

onanana mało byłam na necie przez weekend (w sobotę późnym popołudniem wróciłam) ale faktycznie nie kojarzę, że andrzelika pisała

Jak poczytałam wasze posty o ruchach dzidków to troche się uspokoiłam:-)
Madzia737 no widzisz nie było tak źle u dyra ale wystarczy ze denerwowałaś się przed wizyta u niego - przemyśl sobie to L4. Ja tez mowiłam w pracy ze bede chodziła jak najdluzej ale gdybym miała sie tak denerwować to napewno bym spylała na chorobowe migusiem:-)
Obiadek ugotowany a teraz pewnie jakis film sobie zapuszcze bo nudno nie chce mi sie nic w domu robić chociaż mam zamair pozniej upiec rogaliki ale to sie jeszcze zobaczy;-)

onanana masz racje co do andrzeliki caly weekend sie nie odzywala a ostatniego posta napisala w piatek,mam nadzieje ze jest zajeta albo nie ma dostepu do neta ze nic nie pisze:tak:
Ja sie dzisiaj tez cos kiepsko czuje,glowa mnie zaczyna pobolewac i spiaca sie robie ehh to na pewno przez ta pogode :tak:

cocca do tego gina chodze od czasu pierwszej ciazy wiec sie juz przezwyczail do tego ze zawsze mam niskie ciśnienie. Nic nie mowi chyba wlasnie dlatego, ze dobrze sie czuje na ogol, nie mam zadnych omdleń.
Ostatnio mi zaproponowal zebym pila kawke na podniesienie cisnienia :p ale ja nie pijam kawy w ogole ;)

reklama
Dzięki dziewczyny za radę co do L4. Idę w czwartek do gina (na 4D:-):-)) to i zwolnienie wysępię od 15.07 narazie na dwa tygodnie (bo tak akurat wyjeżdżamy nad morze),a później zobaczę.W sumie mam prawo sobie odpocząc i nazbierac siły:tak: ,a poza tym to chciałabym mieć czas pochodzić po sklepach,bo szał różowych zakupów mnie dopadł:-D :-p( a już się martwiłam ze mnie to wcale nie rusza:rofl2:).
Dyr ma na uwdze ciążę,z resztą sam rok temu został tatusiem,ale jednak dał mi dość poważną robotę i przez to mam stresa,bo ogólnie jest luzik.no i z resztą chciałabym się wyrobic przed wyjazdem,a nie wiem czy się uda,bo co chwilę coś innego mam do zrobienia,a u mnie z podzielnością uwagi i koncentracją słabo ostatnio:sorry:
no zobaczymy po powrocie z wakacji,a mam nadzieję,ze L4 dostanę bez problemy,bo nie dość,ze mi brzuch się stawia po całym dniu za biurkiem,to jeszcze plecy zaczynają bolec i mam zawroty głowy:eek:

Co do Andrzeliki to mam nadzieję,ze nie mamy sie o co martwić.Ja też jestem aktywna na bb tylko w tygodniu,bo w weekendy odpuszczam i odpoczywam od kompa.Pewnie się dzisiaj odezwie:tak:

Do góry