I
inna_a
Gość
Gola84- widzisz mówiłam, że wszystko będzie dobrze cieszę się.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no to uczciwe podejscie, tym bardziej ze czujesz sie dobrze. Ja co prawda zarabiam caly czas, ale skoro jestem w domu to tez ogarniam chate....a moj maz odkurza bo ja wole dmuchac na zimne i sie nie forsowac z ciezszymi rzeczami tez mi pomagaWiesz, ja nie studiuję ani nie pracuję. Teraz siedzę cały czas w domu, więc i tak nie mam nic do roboty. Ja odkurzam, zmywam i piorę a mój A. jak już, to sprząta łazienkę, bo do tego dotykać się nie mam zamiaru (z resztą nie powiem kto tu sika na stojąco i tę łazienkę częściej zabrudzi ;-)). Obiady też robię przeważnie ja, ale przede wszystkim dlatego, że robię to lepiej i czerpię z tego frajdę. A jak mi się nie chce, to idziemy zjeść na mieście albo odgrzewamy pierogi
To nie jest tak, że ja mam nieskończonego lenia w domu, po prostu niektórzy spędzają 8h w robocie zarabiając na mnie i na dzidzię, a ja przez te 8h co najwyżej zakupy robię, a to i tak rzadko, bo najczęściej autem, jak wraca i razem jedziemy.
ach te dziady...nic nie kumajaOj dziewczyny ,dotarlam do domu i strasznie tego zaluje. Trzeba bylo zostac w Polsce. Po pierwsze ksieciunio nie odebral mnie z lotniska bo dzis ma waznego klienta i z ciezka waliza musialam taszczysc sie sama pociagiem i autobusem. Do tego w autobusie zadzwonil do mnie i spytal ,czy zdaze wrocic ,zeby go zawiezc z klientem na kolacje bo on nie chce samochodu brac. Rece mi opadly. Dotarlam domu a tam pol ogrodu suche ,no bp po co podlewac i tony brudnego prania ( ja nie mialam czasu zrobic prania po Filnlandii). Mylslam ze sie rozrycze z zlosci. Ksieciunio wrocil radosny ,wiec powiedzialam ,ze nie ma sie zdlizac i zeby zapomnial ,ze gdziekolwiek go odwioze. Oj , trzeba bylo w Polsce zostac. Zazwyczaj na niego nie narzekam ,ale dzis przegiol.
Przepraszam ,ze wyzalanie sie ,ale normalnie ryczec mi sie chce.
Jade do miasta na obiad ,bo poza salami , 7 piwami i woda w lodowce nic nie ma.
aaa kocham te mikroby sa mega slodkie jak na wielke zarazkiNa dobry humor z rana:
Giantmicrobes - wielkie mikroby
ooo ja monitor tez planuje. Na allegro mozna kupic angel care sie chyba nazywa. Te Angel Care sa razem z niania i maja dwie maty ktore podklada sie pod materacyk, i jak jest 15sekund bezdechu to wyje i wibruje z tego co wiem. Ale sa tez takie ktore doczepia sie do pieluszki i one sa wielkosci dloni kobiecej...czyli dosc male i taki wibruje tez po brzuszku i dziecko ma sie przebudzic. A jestem zdania ze lepeij kontrolowac takie rzeczy niz kupowac monitor dopiero jak sie zacznie cos dziac. A jednak nasz spokojny sen tez jest waznyhej mamuśki
agutek byłas zadowolona z monitora oddechu? ktoś mi mówił że za dużo stachu napędza bo dzidza się źle obróci i monitorek wyje? to prawda bo też myślę na zakupem tego. U nas dziś pogoda w kratkę słońce chmurki i wiatr i tak cały dzien, zakupiłam kolejną kiecę na okres ciąży bo już w srode w czwartek szykują mi się upragnione wakacje
a jutro kontrolna wizyta u gina o 14 już nie mogę się doczekać mam nadzieje żę z dzidzią będzie oki a te bąbelki ktore czułam tydzien temu to po mojemu ruchy dziecka bo się powtarzają pozdrawiam serdecznie Was
a ile tej witaminy A masz w dawce takiego tranu???? A bierzesz do tego jakies witaminki w suplemencie? Witaminy A w nadmiarze nie powinno sie brac. Teraz maluszkowi raczej nie zaszkodzi bo ma wiekszy wplyw nadmiar w pierwszym trymestrze z tego co sie orientuje natomiast, podobno, bo nie jestem w 100% pewna, nadmiar witaminy A moze powodowac skurcze macicy. Ale tak to 1000 mikrojednostek chyba to mozna wziac i sie nie martwic Przeczytaj co tam masz napisane czy to jest w 100ml czy w lyzeczce czy na dawke podzielone??Angun ciesze sie ze wizyta sie udała..
Gola czekamy na wiesci z wizyty..
Mam do Was pytanie czy pije ktoras z WAS tran jesli tak to jaki? Bo ja kupiłam Mollera tylko tam jest witamina A i nie wiem czy tylko małemu nie zaszkodze..