reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

gola wierzę że mogłaś się az tak wystraszyć tak jest w ciąży tak kłuje tam boli a my w strachu napewno będzie dobrze -napisz jutro co lekarz powiedział pozdrawiam i powodzenia jutro :*

reklama
A ja nie mogę spać, mąż do pracy pierwszy dzień pojechał po urlopie, pogoda do bani zimno, wieje, deszcze pada jakby jesień jakaś była.
gola84- będzie dobrze ja nie raz miałam takie kłucia i byle, ale właśnie od zaparć można powiedzieć, że z bólu aż zdychałam i się bałam,czy nic dziecku nie będzie,a wczoraj tak samo nie mogłam nic i się męczyłam strasznie,aż cały brzuch mnie bolał, ale czytałam, że zaparcia nie zagrażają dziecku :) będzie dobrze powodzonka na wizycie.

Agutek79- ja też zamierzam kupić czujnik właśnie wczoraj oglądałam film i dziecko w nim zmarło śmiercią łyżeczkową i akurat mówiłam mojemu mężowi, że tak się zdarza i trzeba dziecko pilnować i , że wiem, że są te sprzęty przy których, gdy małe nie odycha ileś sekund pojawia się dzwięk i następują wibracje w czujniku też taki miałaś? A powiedz gdzie go kupowałaś, bo chciałabym dobry jakiś i w jakiej cenie.

Cześć ciężaróweczki kochane:-)
Na 14:20 mam wizytę, bardzo źle w nocy spałam, nad ranem jeszcze raz mnie tak trochę pomęczyło, zakuło, nie wiem skąd ten ból i dlatego trochę się boję, to ból zaraz jak się kończy kośc łonowa, ale to nie jajnik, bo to dużo niżej, nie boli mnie brzuch tylko w tym jednym miejscu, co to może być?
Dziękuję za wszystkie trzymane kciukasy!!!!
Idę się położyć, odezwę się po wizycie:-)
buziory:*

Gola powodzenia na wizycie!! mam nadzieję,ze się wyjaśnią te kłucia.Mi sie wydaje,ze to tylko rozciąganie macicy czy coś takiego naturalnego dla ciąży:tak:
Ja też miewam bóle i kłucia oraz twardnienie brzucha,ale chyba to normalne.

Czesc laseczki :-)
Widze ze dzisiaj cisza na forum, u mnie dzisiaj slonce prazy od rana :tak:
Gola powodzenia na wizycie :-) trzymam mocno kciuki i oczywiscie czekamy na wiesci po :-D Ja takze miewam czasem takie bole i tez czasem mnie to martwi ale przechodza wiec raczej jest to normalne i zwiazane z rozciaganiem sie :tak:
Ide na sniadanko :-)

Gola84- przeważnie jak są jakieś złe znaki bólu to takie co są podobne do miesiączkowych,a nawet mocniejsze no i jeśli pojawiają się skurcze od większych odstępów, aż co minute i do tego dochodzą plamienia bądź krwawienia, ja tak miałam jak straciłam ciąże, nie przejmuj się wszystko jest dobrze na pewno zobaczysz :)
To pewnie od tego,że się może coś rozciąga, nawet czasem od tego, że dzidzia gdzieś naciska, albo zaparć. Mi mały naciskał dwa dni na dole koło jajników to, aż w pochwie czułam igły jakby ktoś wbijał. Zresztą w ciąży w drugim trymestrze lekarze sami mówią, że mogą zdarzać się bóle,bo to normalne. Ja czytałam , że od drugiego trymestru i przez całą ciążę macica będzie ćwiczyć, pojawiajać się będą skurcze obejmujące cały mięsień i występujące ze zmienną częstotliwością (tzw. Braxona-Hicksa, Alvareza).

Madzia737- mnie też czasem wieczorem twardnieje brzuch przeważnie jak stoję.

Mnie ostatnio dopadł taki ból promieniujący do obu pachwin, a właściwie do warg sromowych (sorry za dosłowność), trochę się przestraszyłam ale wiem, że to od rozciągania się więzadeł macicy- wystąpiło to u mnie przy pełnym pęcherzu i po salwie śmiechu, bo niebywale rozśmieszył mnie syn koleżanki podając swojej małej kumpeli stópkę do wąchania aby sprawdziła czy śmierdzi :-)

Dziś byłam na expresowej wizycie u gina- zbadał mnie- szyjka ok, podejrzeliśmy Juniora na moment, trochę był zaspany, ale zginał i prostował paluszki (jakby machał :)) serduszko pięknie bije :-) Jak on urósł od ostatniego usg!!!
Nie mogę się doczekać połówkowego.

Dzień dobry kochane:-) Najeździlismy się wczoraj Wam powiem po tych sklepach ze zgroza, a wszędzie to samo i okazało sie że u nas najtaniej, więc nie ma sensu nigdzie jeździć. Chcieliśmy sobie upatrzyć jakieś płytki do łazienki ale powiem Wam ze nic mi nie wpadło w oko i kiepsko to widzę:-( W Ikei masakra jakaś, ludzi tyle, ze mnie po 5 minutach szlag trafiał:szok: i dlą Bąblowej nic tam nie upatrzyłam:no:
Dzien nam wczoraj strasznie zleciał. Na miszkaniu też byliśmy, foki zrobione, kurcze musieliśmy mojemu tacie pokazać gdzie gniazdka chcemy i jak oświetlenie będzie wygladać na całym mieszkaniu (tata będzie robił instalację elektryczną całą). To straszne jest wybierać gdzie się chce mieć gniazdka przez najblizsze 30 lat hehe. Poza tym ja nie mam ajkoś koncepcji na urządzanie tego mieszkania ale już się nie mogę doczekać zeby w nim mieszkać:tak:
Co do pogody to u nas brzydko. Raz słonko, raz wieje, raz chce padać i dośc chłodno rano było.
Co do bóli to ja też je miewam, jakoś najmocniej mi w nocy dokuczają jak mam pęcherz pełny i ostatnio dostałam takich skurczy ( mam nadzieję ze to były jelita ze hoho) ale w ten dzień byłam u mojego gina i z 2 godziny po wizycie mnie tak dorwało a u gina było ok, a na następny dzień byłam na porządnym usg i też było wszystko ok, także jakieś bóle sporadyczne chyba niczemu nie zagrażają;-)
Ale się rozpisałam...
a chciałam Wam jescze napisać że ja też średnio sypiam:-( A co najgorsze to nie mam jak odespać nieprzespanych nocy bo w pracy to nie wypada podsypiać hehe
Kochane życzę Wam dziś udanych wizyt i zcekam na wieści!!!!

reklama
Dzięki za miłe słowa jesteście naprawdę kochane:*
Czekam ,aż się łazienka zwolni i idę pod prysznic.
W ogóle mam stresujące dni ostatnio.... Kiedy to się skończy
zmykam, będę po południu, jeszcze raz dziękuję Wam bardzo.

Do góry