Hej:-) No pięknie, widzę że ja płacę najwięcej za pharmaton maturelle, kupowałam w niedzielę i 48,50 zł, u mnie niestety są takie ceny bo to moje trzecie opakowanie a każde kupowałamw innej aptece...
Ja od paru dni czuję jak mi czasem twardnieje macica, to takie uczucie jakbym tam miała kamień...Po chwili znika i nic się nie dzieje. Mam tak jak np. się zmęczę, albo niosę zakupy...Nie przypominam sobie żebym tak miała w pierwszej ciąży, więc się trochę martwię. W piątek idę do gina to zapytam co i jak...A może któraś w Was też tak ma?
a zorientuj sie czy gdzies w miescie badz niedaleko ciebie nie ma przypadkiem apteki Dbam o Zdrowie? Przez internet mozesz kupic za 40zl i odebrac w dowolnej aptece DOZ. A jak zamowisz sobie karte Mama i Malenstwo to sa dla ciezarowek i dzieciaczkow artykuly wiele tansze i Pharmaton np z ta karta kosztuje juz 36zl
dziewczyny weszłam sobie na inne forum i znalazłam jak dziewczyna opisuje swoją historie. wiadomo nie każdej musi się to przydarzyć, naprawdę smutnę
wykasowałam historię, żeby was nie martwić, choć już nie które z Was to przeczytały
Dot tego co wkleiła Aneczka87
Wiecie co...Może uznacie że marudzę, ale nie jestem za wklejaniem takich "rewelacji" na forum dla kobiet w ciąży...Takie przypadki zdarzają się bardzo, bardzo rzadko a wyobraźnia działa (przynajmniej moja). Żałuję, że to przeczytałam...Przykre przypadki i komplikacje niestety zdarzają się i przy porodach sn i przy cc, po tabletkach, wkładkach i zastrzykach i wielu innych rzeczach związanych ze zdrowiem. Taka historia nie może być ostrzeżeniem, bo tysiące dziewczyn z powodzeniem stosuje wkładki a niepotrzbnie stresuje...Takie jest moje zdanie i oczywiście szanuję to, że możecie mieć inne. Ale myślę, że w przyszłości jeżeli któraś z Was będzie chciała opisać podobny przypadek, to dobrze by było, żeby na początku wątku zaznaczyła, że nie jest wskazany dla osób wrażliwych.
jestem podobnego zdania co Kachutka. Lepiej dajmy sobie tutaj na forum spokoj z jakimis tragicznymi historiami. Owszem, wiadomo rozne rzeczy sie zdarzaja, rozne powiklania po roznych srodkach, po porodach w czasie ciazy i wiadomo, jestesmy swiadome ze cos takiego istnieje ale po co mamy sobie zaprztac tym glowe? Wole zyc w swiadomosci ze z nami wszystko ok ze niedlugo listopad, ze wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki
A jesli chodzi o srodki antykoncepcyjne, to wkladki po pologu bo macica sie musi obkurczyc, antykoncepcja hormonalna tylko po badaniach hormonalny i w konsultacji z lekarzem. Wowczas mozna sie czuc bezpiecznie. No i trzeba trafic na dobrego lekarza
Hej dziewczynki
Przepraszam, że mało się odzywam ostatnio ale niestety mam ciążę zagrożoną i muszę cały czas leżeć;((( W sobotę mam wizytę u gin kontrolną po szpitalu i zobaczymy co mi powie, tak więc trzymajcie kciuki.
Odebrałam wypis ze szpitala, a tam wielkimi literami napisane 16tc PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE. Jak ja to zobaczyłam to aż mi słabo się zrobiło.
Coś Wam powiem, ja mam grupę krwi ORH+ (na dokumencie mam tak napisane) nie miałam w szpitalu tego dokumentu więc mi zrobili grupę krwi wrazie operacji na ten wyrostek co się okazuje w szpitalu mam 0 RH -. To ja już nie wiem co to za grupa moja jest, muszę powtórzyć badanie.
Cieszę się, że nie miałam operacji bo mogłabym umrzeć przez podanie złej krwi.
Już tylko tydzień do wesela, a ja nic nie mogę zrobić;( Zakupy się zaczęły itd a tu muszę ciągle leżeć. Ech...
Buziaczki dla Was wszystkich i zdrówka kochane Wam życze;****
spokojnie
w szpitalach zawsze tak pisza jak kobieta laduje z jakas przypadloscia w ciazy na patologii
nie musi oznaczac to nic strasznego, ale dla nich kazdy przypadek, gdzie kobieta w ciazy cierpi, ma krwawienia, skurcze czy inne bole to poronienie zagrazajace. Najwazniejsze zebys sie stosowala do zalecen i duzo odpoczywala
wszystko bedzie dobrze
Dzieki wielkie nie tyle boje sie o to łozysko co o wody płodowe ktorych mam duzo AFI 17 wiecie moze jaka jest norma? ile Wy miałyscie na usg? juz sie nakrecam..
nie nakrecaj sie tylko sie ciesz ze masz duzo wod plodowych
Dziecko ma w czym plywac, jest bezpieczne
Gorzej by bylo gdybys miala wod za malo...wowczas pewnie by cie do szpitala polozyli. A pij normalnie, a nogi jak puchna to kladz je wyzej sobie powinno pomoc.
Hej dziewczyny, dużo pisałyście od wczoraj a u mnie tyle się działo, że nie dałam rady zajrzeć nawet wieczorem.
Byłam wczoraj w H&M na dziale ciążowym, jedynym w mieście i NIC tam nie ma. Dosłownie jakaś masakra, rozmiary są XS albo XL, jak się jakaś M trafiła na mnie, to przeważnie niezbyt interesująca. Jakby nikt tam nigdy nie robił dostawy, bo XS na przykład było po 5 sztuk, a reszty nic.
ja to jak ide do h&m to nawet juz nie zagladam do ciazowego dzialu, nie dosc ze drogo jak cholera to te ciuchy nieciekawe i kurde malo kolorowe:/// za to w innych dzialach sobie pokupowalam rozne calkiem tanie rzeczy
bylam tez w c&a w dziale ciazowym i tez szmaty, worki pokutnicze jakby ciezarne to byly wielorybki://// No i teraz po lumpach chodze....ostatnio za 20zl zakupilam fajna spodniczke, wczesniej za 30 zlotych kazda 3 sukienki typowo ciazowe, no i spodnie piekne dzinsy za 25zlotych. I mam pelna szafe roznych ciuchow w ktore jeszcze sie mieszcze. Jak pod koniec ciazy bedzie potrzeba to cos dokupie ale raczej juz nie bedzie mi sie to oplacalo