reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niuniunia spokojnie, odpoczywaj sobie abyscie czuli sie jak najlepiej :tak: Badania krwi powtorz, bo z nimi nigdy nie wiadomo a lepiej znac swoje Rh, bo to istotne w przypadku konfliktu serologicznego. Ja mam Rh ujemne i dlatego mam robione w ciazy 2 razy badanie odczynu Coombsa z krwi. ono stwierdza czy sa jakies przeciwciala w organizmie kobiety ktore moglyby zagrazac dziecku majace grupe krwi Rh plus.
Odczyn Coombsa - WIEM, darmowa encyklopedia
W linku w skrocie conieco o tym. :tak:

winki moze popatrz w aptekach internetowych? Tam nieraz z wyslka taniej by ci wyszlo za te tabletki ;-) Ja kupilam przez internet za 38zl wlasnie Maturelle ale odbieralam osobiscie w aptece.
Spis Powszechny Ludnosci
Spisy Powszechne - Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań - Powszechny Spis Rolny
Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011

A i przyznam szczerze ze ja nie przeczytalam tego artykulu wyzej opisanego. Jestem zbyt wrazliwa na to aby czytac o tragediach. Rycze z byle powodu i stresuje sie na maxa wiec wole sobie oszczedzic ;)
No i wspomnienia po porodzie Macka mam tez nienajlepsze wiec wole nie wracac do przykrych tematow.
Tym razem nastawiem sie tylko pozytywnie!

reklama
A i przyznam szczerze ze ja nie przeczytalam tego artykulu wyzej opisanego. Jestem zbyt wrazliwa na to aby czytac o tragediach. Rycze z byle powodu i stresuje sie na maxa wiec wole sobie oszczedzic ;)
No i wspomnienia po porodzie Macka mam tez nienajlepsze wiec wole nie wracac do przykrych tematow.
Tym razem nastawiem sie tylko pozytywnie!

nimfii Dobrze zrobiłaś! Ja nie potrafię o tym przestać myśleć, mnie normalnie takie historie bardzo przygnębiają a co dopiero w ciąży...Nawet mój lekarz mi powiedział, żeby nie czytać głupot w internecie i nie oglądać strasznych albo smutnych filmów bo to wpływa na nasze emocje a one na maluszka...Dlatego myślę, że to forum powinno być przede wszystkim źródłem wsparcia i możliwością do poplotkowania :tak:

Niuniunia20- nie martw się kochana- ja byłam w 14tyg teraz w szpitalu i też miałam wpisane PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE, co nie świadczyło, że była tragedia i dziecku coś się działo, bo miałam krwiaczka z którego miałam plamienia i tak mi wpisali przerażająco Poronienie zagrażające nie wiem czemu. A tobie co się działo, że leżałam w szpitalu?
Ja wyszłam po 5 dniach, a później i tak miałam plamienia, a teraz już nic i jest wszystko wporządku, bo byłam na wizycie, musiałam wcześniej leżeć , ale też nie do przesady ;) Będzie dobrze myśl pozytywnie.

Niuniunia20 Nie martw się, moja koleżanka leżała w szpitalu z powodu kolki nerkowej, co w ogóle nie miało związku z ciążą która przebiegała prawidłowo i też miała na wypisie poronienie zagrażające. Po prostu oni tak piszą jeżeli jest jakakolwiek możliwość zagrożenia ciąży, co nie znaczy że było blisko poronienia...Głowa do góry, odpoczywaj i dbaj o siebie i dzidzę a wszystko będzie ok:tak:

Niuniunia20 trzymaj sie kochana wszystko bedzie dobrze musi byc!!!

My juz po usg Bogu dzieki z małym wszystko dobrze ma juz 20 cm i wazy 320g rosnie szybciej ale lekarz nie kazał sie martwic...
Jedyne co to zwrocił uwage na łozysko ktore jest z przodu i pokrywa czesciowo szyjke jesli sie za 10 tygodni nie cofnie bedzie cesarka ale ja jestem dobrej mysli ze musi sie cofnac.. i jeszcze duza ilosc wod płodowych dlatego mi jest tak ciezko..
mam nie pic nic co jets moczopedne a stopy mam jak ogr wiec kaza pic badz tu madry:)

agalodz- gratuluje :) dobrze, że wszystko wporządku . Ja też miałam prroblem z łożyskiem i już jest ok.

Dziewczyny jak w tej grupie na forum w albumach mogę wkleić zdjęcie wytłumaczy mi któraś bo ja tępa jestem.

Hej ciężaróweczki:-)
Mój Maciuś ma ospę i to masakryczną:szok: Jest caluśki wysypany bąbel na bąblu,a do tego gorączkuje:-( Widze też ,że zaczyna go to wszystko swędzieć. Boże niech to już mu przejdzie,bo sie biedny męczy.Mam nadzieję,ze do poniedziałku się tego pozbędziemy,bo już nie ma kto z nim zostać w domu.Ja od wczoraj w pracy i nie mogę iść na zwolnienie.Teraz 3 dni m jest z nim,a w piątek teściowa,a później to nie wiem co zrobimy:-(
Madzia, współczuję, mam nadzieję, że minie w miare bezbolesnie

hej kochane:-) u nas dziś ładnie ale jakoś bardzo duszno:no:
Wczoraj dokonaliśmy z D. pierwszego zakupu na nasze nowe mieszkanie- kupilismy kibelek hehe:-)
co do ruchów to mnie tak delikatnie kila i czasem mam wrazenie ze czuję jakieś kopniaczki ale póki co przeważa kilanie i to w godzinach porannych najczęściej:tak:
mnie właśnei tak łaskocze że musze się nieraz podrapać:tak:
Jutro juz mam wizytę i zobaczymy co z moim maleństwem:tak: A wpiątek jedziemy an USG prenatalne w 20 TC zbadać dokłądnie serduszko. Myślę że poznamy w końcu płeć:-)
trzymam kciuki za wizytę. Ja dopiero w poniedziałek

Witam kochane:)
Ja tez nie czuje jeszcze ruchow ale dzis na 15.20 mam usg wiec mysle ze sie troszke uspokoje..
Miłego dnia:)
Widzę , ze juz jestes po wizycie, cieszę się ze wszystko ok. A mały rosnie jak na drozdzach!

Mialam sie Was spytac czy ktoras z was korzystala z internetowego Spisu Powszechnego ludnosci 2011?
Do jutrzejszego dnia mozna sie spisywac i nie wiem czy to robic czy czekac na ankietera co przyjdzie do domu.
W mojej rodzinie nikt sie nie spisal jeszcze, jakos im sie nie chce siedziec przed kompem.
Nimfi, ja sie spisałam w necie, łącznie z zalogowaniem to zajmuje max. 10min. do 16.06 mozna przez internet, a po domach mają chodzic do konca miesiąca

a ja właśnie wróciłam z apteki byłam się zakupić w witaminki Pharmaton Matruelle kupiłam te bo babka mi je polecała i wy też, ale mi kopara opadła jak je otworzyłam, zastanawiałam się dlaczego one są takie ciężkie skoro tylko 30 tab. a tu one mega wielkie i jak się za nie "zabrać":)
mi niestety te wielkie tabsy stają w gardle i od razu mam odruch wymiotny. Powodzenia! Czego sie nie robi dla maluszka!

Hej dziewczynki;)

Przepraszam, że mało się odzywam ostatnio ale niestety mam ciążę zagrożoną i muszę cały czas leżeć;((( W sobotę mam wizytę u gin kontrolną po szpitalu i zobaczymy co mi powie, tak więc trzymajcie kciuki.

Odebrałam wypis ze szpitala, a tam wielkimi literami napisane 16tc PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE. Jak ja to zobaczyłam to aż mi słabo się zrobiło.

Coś Wam powiem, ja mam grupę krwi ORH+ (na dokumencie mam tak napisane) nie miałam w szpitalu tego dokumentu więc mi zrobili grupę krwi wrazie operacji na ten wyrostek co się okazuje w szpitalu mam 0 RH -. To ja już nie wiem co to za grupa moja jest, muszę powtórzyć badanie.

Cieszę się, że nie miałam operacji bo mogłabym umrzeć przez podanie złej krwi.

Już tylko tydzień do wesela, a ja nic nie mogę zrobić;( Zakupy się zaczęły itd a tu muszę ciągle leżeć. Ech...

Buziaczki dla Was wszystkich i zdrówka kochane Wam życze;****
Niuniunia w sumie dobrze ze ci się wyjasniło z krwią. Jesli twoj m ma rh dodatnie to skontaktuj się z ginekologiem, wypadałoby zając się tematem, zrobić test Coombsa
Buziaki dla ciebie!
Odpoczywaj i nie martw się co tam na tym wypisie napisane, wazne ze jest ok

niuniunia trzymaj się dzielnie kochana, wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj i myśl pozytywnie:)
agalodz gratuluję dorodnej dzidzi:-D Nie martw się, najważniejsze, że dzidzi zdrowe i pięknie rośnie :)

reklama
Niuniunia nie martw sie moja droga na pewno wszystko jest w porzadku,nie denerwuj sie a z ta grupa krwi to na pewno juz sie w krotce wyjasni.
agalodz super ze z dzidziusiem wszystko w porzadeczku,wazne ze rosnie zdrowo no i ze Ty czujesz sie dobrze a lozysko ma jeszcze czas na zmienienie pozycji,trzymam za to kciuki :-)
Ja dzisiaj juz jestem wykonczona dziewczyny egzamin rano potem gonitwa popoludniu i szukanie jakiegos notariusza tutaj w UK albo adwokata ktory moze mi pomoc z pisaniem pelnomocnictwa na siostre bo sprzedajemy dom w PL no i Ja niedam rady oczywiscie poleciec i podpisac ze sie zgadzam na sprzedaz wiec musze dac komus pelnomocnictwo i pozwolenie na wymeldowanie mnie z tamtad ehhh i teraz siedze i pisze listy i tlumacze a jutro pojde i zobaczymy czy mi sie uda to zalatwic :tak:
Jestem wykonczona laski,nogi mnie bola a jedna to juz wogole puchnie mi czasem no i boli :oo2:

A ten artykul az strach isc teraz do lekarza i prosic o pomoc :no:

Do góry