reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
dziewczyny weszłam sobie na inne forum i znalazłam jak dziewczyna opisuje swoją historie. wiadomo nie każdej musi się to przydarzyć, naprawdę smutnę

wykasowałam historię, żeby was nie martwić, choć już nie które z Was to przeczytały

Ostatnia edycja:
Bardzo przykra ta historia, ale tak jak pisałam wcześniej - wiele, bardzo wiele zależy od tego na jakiego lekarza się trafi.

winki ja akurat płaciłam za witaminki 43 zł, a dziecko jak ma się urodzić duże to i tak się urodzi.
co do spisu to wiem że obowiązkowo Ci co są za granicą to muszą się spisać.a tak to to losowo oni chodzą, bynajmniej tak mi teściowa mówiła bo ich akurat wylosowali, nie oszukujmy się nie każdy ma internet, żeby móc się wpisać a ja za nimi nie będę łazić, jak chcą to nich przyjdą.

Moja mama wlasnie tez tak mowi - ze jak chca to niech chodza bo za to im placą ;)
Wiem ze jest obowiazek spisu, jak ktos sie zglosi to na pewno nie odmuwie. Poprostu ciagle cos mialam na glowie innego niz siedzenie na necie w tej sprawie.
A kilka dni temu przyszedl mi sms z GUS o tym ze spisywac mozna sie do 16.06 wiec mi sie przypomnialo.

Dot tego co wkleiła Aneczka87

Wiecie co...Może uznacie że marudzę, ale nie jestem za wklejaniem takich "rewelacji" na forum dla kobiet w ciąży...Takie przypadki zdarzają się bardzo, bardzo rzadko a wyobraźnia działa (przynajmniej moja). Żałuję, że to przeczytałam...Przykre przypadki i komplikacje niestety zdarzają się i przy porodach sn i przy cc, po tabletkach, wkładkach i zastrzykach i wielu innych rzeczach związanych ze zdrowiem. Taka historia nie może być ostrzeżeniem, bo tysiące dziewczyn z powodzeniem stosuje wkładki a niepotrzbnie stresuje...Takie jest moje zdanie i oczywiście szanuję to, że możecie mieć inne. Ale myślę, że w przyszłości jeżeli któraś z Was będzie chciała opisać podobny przypadek, to dobrze by było, żeby na początku wątku zaznaczyła, że nie jest wskazany dla osób wrażliwych.

Hej dziewczynki;)

Przepraszam, że mało się odzywam ostatnio ale niestety mam ciążę zagrożoną i muszę cały czas leżeć;((( W sobotę mam wizytę u gin kontrolną po szpitalu i zobaczymy co mi powie, tak więc trzymajcie kciuki.

Odebrałam wypis ze szpitala, a tam wielkimi literami napisane 16tc PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE. Jak ja to zobaczyłam to aż mi słabo się zrobiło.

Coś Wam powiem, ja mam grupę krwi ORH+ (na dokumencie mam tak napisane) nie miałam w szpitalu tego dokumentu więc mi zrobili grupę krwi wrazie operacji na ten wyrostek co się okazuje w szpitalu mam 0 RH -. To ja już nie wiem co to za grupa moja jest, muszę powtórzyć badanie.

Cieszę się, że nie miałam operacji bo mogłabym umrzeć przez podanie złej krwi.

Już tylko tydzień do wesela, a ja nic nie mogę zrobić;( Zakupy się zaczęły itd a tu muszę ciągle leżeć. Ech...

Buziaczki dla Was wszystkich i zdrówka kochane Wam życze;****

Kachutka zgadzam się, że to aż nadto drastyczna historia, a ja w tej ciąży jakaś wrażliwsza się stałam.
Myślę, że to był marginalny przypadek, bo powstanie tętniaka przy takim zabiegu to jedno z odległych powikłań. Może za wcześnie (w połogu) założyli jej tą wkładkę, macica się przecież obkurcza do 6 tyg.po porodzie.. W każdym razie jak każda interwencja czy przyjmowany lek wszystko może dać powikłania i skutki uboczne.

Niuniunia kochana, to oszczędzaj się jak tylko można tym bardziej że wesele Cię czeka a to jednak wysiłek. Odpoczynek przede wszystkim a pewnie lekarze też Cię obstawili lekami po wyjściu ze szpitala. Trzymaj się!!!!

Ostatnia edycja:
Kurcze kupilałam Maturelle za 55,99 -co Poznań to Poznan. Ale jako, że planuje brac co dwa dni ,to starczy na dwa miesiace.
Co to za spis - musze sie spisac?

reklama
Do góry