reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej kochane:-) u nas dziś ładnie ale jakoś bardzo duszno:no:
Wczoraj dokonaliśmy z D. pierwszego zakupu na nasze nowe mieszkanie- kupilismy kibelek hehe:-)
co do ruchów to mnie tak delikatnie kila i czasem mam wrazenie ze czuję jakieś kopniaczki ale póki co przeważa kilanie i to w godzinach porannych najczęściej:tak:
mnie właśnei tak łaskocze że musze się nieraz podrapać:tak:
Jutro juz mam wizytę i zobaczymy co z moim maleństwem:tak: A wpiątek jedziemy an USG prenatalne w 20 TC zbadać dokłądnie serduszko. Myślę że poznamy w końcu płeć:-)

reklama
winki80 gratuluje synusia!

Ewa87 mam nadzieję, ze choróbsko już Cie opusciło! A paracetamol na pewno nie zaszkodzi, tak jak piszesz - gorączka tak, wieclepiej łyknąć.

ponko a nie masz infekcji dróg moczowych?

Madzia737 mam nadzieję, ze synkowi szybko ospa odpusci! A Ty chorowałaś juz, tak?

Angun, Kati82 jesli to coś takiego jak przy wzdęciach, tylko troszkę inne i bardziej podejzane to raczej Wasze dzidziusie:-) Ja właśnie coś takiego czułam juz w 18 tc ale nie byłam pewna czy to dzidzia i zwalałam na wzdecia. W zeszłym tygodniu poczułam kopniaka i od tej pory codziennie czuję takie ruchy, ale silniejsze. I teraz wiem, ze to co czułam wczesniej to była dzidzia tylko było to delikatniejsze niz teraz:-)

Madzia wspolczuje choroby Maciusia i 3mam kciuki zeby ciebie nie chwycilo! Moja babcia niedawno przechodzila półpasiec i bardziej ja to meczylo nis Ospa
:-(

W temacie chorob zakaźnych to ja jak ognia boje sie świnki, bo jeszcze na nia nie chorowalam. Cos tak czuje ze za pare lat zaraze sie wspolnie z dzieciakami i bedziemy siedzieli w domu w trójke... oczywiscie wszystko bedzie na mojej glowie, ech.... Nie ma szans myslec o spokojnym chorowaniu ;)

Jesli chodzi o ruchy to ja czuje nieraz juz bardzo wyraźne ruchy dzidzi - wtedy gdy odpoczywam :tak: Np przegladaja rzeczy dla dziecka na allego potrafi mocniej kopnac, to mowie to brzuszka ze "tobie tez sie podoba to ubranko" ;-) jak daje znaki to moze ma w tym jakis swoj cel :-p

Madzia - smarujesz Maciusia tym białym pudrem, to bardzo łagodzi swędzenie. Bardzo dobrym rozwiązaniem na tak rozległą wysypkę jest podawanie dziecku heviranu - lekarz go powinien przepisać. To jest lek antywirusowy, który bardzo dobrze łagodzi przebieg choroby.
Ty też się obserwuj, bo jeśli nie miałaś ospy grozi Ci półpasiec.
Mój Szymon przechodził ospę jak miał 2 latka i 11 miesięcy. Leczyłam go tak jak Ci opisałam wyżej i mieliśmy nie tak duży wykwit, nie umordował się. Ja ją przyniosłam z pracy, tyle, że ja miałam półpaśca, potem Szymuś chorował a potem mąż :)

Życzę w każdym razie szybkiego powrotu do zdrowia Maciusiowi, żeby go szybko puściło i mógł znów normalnie brykać.

Witam kochane:)
Ja tez nie czuje jeszcze ruchow ale dzis na 15.20 mam usg wiec mysle ze sie troszke uspokoje..
Miłego dnia:)

powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki

Mnie zaczyna się problem teraz w drugą stronę. Jak mnie nie kopie dłużej to zaczynam się martwić. Mój synuś się rozbrykał na całego, kopniaczki są na tym etapie bardzo miłe, najczęściej doświadczam ich jak się schylam lub kiedy siedzę w spodniach....dzidziuś ich nie lubi najwyraźniej....typowy facet :)

Lecę sprzątać, bo dziś mój mały idzie do babci pobawić się :)
Cmokasy :)

Mialam sie Was spytac czy ktoras z was korzystala z internetowego Spisu Powszechnego ludnosci 2011?
Do jutrzejszego dnia mozna sie spisywac i nie wiem czy to robic czy czekac na ankietera co przyjdzie do domu.
W mojej rodzinie nikt sie nie spisal jeszcze, jakos im sie nie chce siedziec przed kompem.

Agutek smaruję go pudrodermem,ale ze muszę jechac po całości,a nie punktowo to ten mentol szczypie go w oczy i płacze,buźki nie da wcale smarować.Wczoraj m kupił takie jakies białe bez mentolu tylko znów to jest żadsze.Moja znajoma smruje fioletem,ale że ja mam wszystkie meble jasne i biały dywan,a to fioletowe nie chce zejść nawet z rąk,to się na to nie decyduję.Tylko w buźce mu tym smaruję.
Myśmy szczerze móiąc nie dostali żadnych leków.Koleżanka dała mi groprinosin -to ma działanie podobne do heviranu,ale jakoś chyba nie pomaga.
Wczoraj wykąpaliśmy go w wodzie z sodą oczyszczoną,bo tak to od soboty w ogóle mamy zakaz kąpieli.
drapie się ta moja mysza wszędzie:-(
A tyle tego ma,ze ja się boję,ze nie zejdzie:no:
w ogóle nie ma apetytu i tym samym siły.Chce żeby go na rękach nosić,ale kloecek 17 kg już wazy,więc jest trochę dla mnie za ciężki.Tylko,ze ciężko mi czasem odmówić,jak taka mała pszczółka chora chce się przytulić do mamusi:-(

Nimfii to po ospie można mieć jeszcze półpasiec?:szok:
Ja ospę miałam ale podobno tylko 3 pryszczyki.Lekarka mi w sobotę powiedziała,ze ospa nie jest tak groźna dla ciązy jak różyczka i mam się nie martwić na zapas.
Co do spisu,to ja się spisywałam internetowo:tak:
Sama nie wiem jak to jest,czy każdy musi się spisać czy tylko wybrani,do których przychodzą ci spisywacze?

Ostatnia edycja:
nimfii ja sie spisałam i cała moja rodznke już na poczatku jak to weszło, a za jakis czas babka dzwoniła zadac pytania, bo nic nie doszło przez internet:baffled:

Hej dziewczyny:)
Madziu ja miałąm ospę , gdy byłam może 1 , 2 tc i bardzo łagodnie ją przeszłam - dosłownie kilka krostek i zero gorączki (przywlokłam z Domu Dziecka), miałam Heviran i właśnie taki biały chłodzący puder do smarowania, ale u mnie po 5 dniach było już po ospie. Dzieciaki smarowaliśmy pudrodermem właśnie i jedynie podmywanie , nie kąpać, niektóre były strasznie obsypane, inne dosłownie kilka plamek.
Na ospę w dzieciństwie nie chorowałam, ale zdarzają się przypadki, że ktoś mimo, że ją przechodził zachorował jeszcze raz. A ktoś kto już miał to wtedy może dostać półpaśca (chociaż ja nikogo w domu nie zaraziłam). Wiem, że jest jakaś szczepionka, gdy ktoś podejrzewa , że mógł się zarazić.
W ogóle dziewczyny wyskoczyła mi dziś nieplanowana wizyta ginekologiczna i USG. Z dzidzią wszystko ok, bardzo ruchliwa, waży ok 250 g, pomiary narządów zrobione - wszystko w normie, serducho pięknie pracuje, dzidź ma długie nóżki, super było też kości widać. Gin powiedziała, że nie jest pewna płci, więc nie mówi. Mam dużą nadżerkę:-( Szyjka ok, i wszystko inne też...
a w poniedziałek mam wizytę u mojego gina, przytyłam od początku ciąży 2 kg, a moje bóle brzucha to efekt rozciągającej się macicy.
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizyty! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
a ja właśnie wróciłam z apteki byłam się zakupić w witaminki Pharmaton Matruelle kupiłam te bo babka mi je polecała i wy też, ale mi kopara opadła jak je otworzyłam, zastanawiałam się dlaczego one są takie ciężkie skoro tylko 30 tab. a tu one mega wielkie i jak się za nie "zabrać":)

Do góry