reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

No właśnie z tym mieszkaniem to są pozytywy i negatywy. My tutaj mamy niecałe 50m2, na kolejny pokój nie ma mowy, a do salonu się nie chcemy przenieść, czyli będzie nasza sypialnia razem z tymczasowym pokojem dziecinnym. Trochę słabo, ale nie ma u nas innej opcji. Na początek fajnie, bo lepiej jak maluch blisko, ale jednak pojawienie się dzidzi zaburza trochę prywatność i intymność naszej sypialni, czego ja bym chciała uniknąć.
tamto mieszkanie jest zdecydowanie większe, fakt, że chciałabym tam mieszkać, zwłaszcza, że nie trzeba by się martwić o miejsce w garażu podziemnym czy piwnicę, bo wszystko to samo - ten sam blok inna klatka. Łatwa przeprowadzka i tyle.
Ale ja z teściową nie mam super relacji, lubi się wtrącać, wszystko po swojemu ogarniać, na wszystko ma jakiś pomysł i chociaż robi to w 100% w dobrej wierze, bo nie ma w niej raczej złośliwości, mnie to trochę zaczyna męczyć. A potem zaczną się wspólne obiadki, wspólne zakupy... ehh.
Niby też fajnie, bo opieka przy małym się przyda a tak ktoś zostanie nawet na godzinkę, jak trzeba na zakupy skoczyć, ale mimo wszystko to trochę blisko i boję się, że w tym przypadku intymności nie będzie już wcale tylko same wizyty.

reklama
Hej ranne ptaszyny! Rzeczywiście nadrukowałyście :-)
Ponko z Twoich poprzednich postów wynika, że masz dość ekspansywną teściową, jeśli będzie mieszkać w klatce obok, to na pewno nie ułatwi Wam życia. Niestety taka jest prawda, jak mówi stare porzekadło, parafrazując, że dobra teściowa to ta mieszkająca w bezpiecznej odległości, najlepiej w innym mieście. Rozumiem, że myślisz o pomocy przy dziecku, ale jeśli ona wykazuje już taką inicjatywę, to ja podchodziłabym do tego z bardzo dużą rezerwą.

ponko - może to zapalenie pęcherza moczowego, objawy bywają takie jak opisujesz. Robiłaś badanie moczu?

A co do mieszkania, na pewno przydałoby Wam się większe, ale teściową też trzeba przemyśleć. Trzeba zaopatrzyć się w kartkę i długopis i wypisać plusy i minusy :) Powodzenia

Na Śląsku dziś piękna pogoda, zaliczyłam dziś już meble w agacie - tyle jest wszystkiego, a tak naprawdę nie ma w czym wybrać. Ech.

Miłego dnia dziewczynki, odezwę się wieczorem.

winki jak świetnie że moglaś zapoznać się ze swoim małym Alexem ;-) a pozniej USG w 3D to bedzie najpiekniejsza pamiatka :tak:

ewa wracajcie do zdrowia! :tak:

agutek udanego remontu zycze. Nas to czeka po wakacjach, ech! A jak patrze na mieszkanie to nie mam zupelnie pomyslu gdzie co postawic zeby bylo wiecej miejsca :dry:

gola tez bylam juz dzis na poczcie bo paczke z kaftanikami i rekawiczkami niedrapkami :tak: u nas zero kolejki na szczescie, za to wczoraj na InPost kolejka sięgała z 15 osob :sorry2:

juliet udanej imprezy zycze! :-) ja mam dzis wypad z kolezankami do \Galerii i licze ze zatrzymamy sie na moje ulubione lody - nigdy nie przechodze obojetnie obok tej lodziarni :-D

ponko a to czasem nie jakas infekcja pęcherza? Mnie gin ostatnio powiedzial ze jak czuje bóle typu skurczowego (obojetnie jakich narzadow) to zeby od razu brac Nospe. Moze zapytaj o to swojego gina, bo to bezpieczne a rozkurczowe.

Ja bym brala wieksze mieszkanie bez zastanowienia :tak: Oczywiscie nie bedzie fajnie jesli tesciowa zacznie sie wtracac, ale moze uda Wam sie jakos jej wyjasnic ze potrzebujecie prywatnosci dla Waszej trójki.
Tak czy inaczej dziecko odbiera duzo prywatnosci... z tego co ja pamietam przez pierwwsze 2-3 msc spalam w tych samych godzinach co Maciek (łącznie z drzemkami) wiec dla męża nie było mnie wcale. Co prawda Maciek z nami śpi do tej pory w pokoju, ale dla mnie to rozwiazanie idealne - bo nadal musze wstawac do niego w nocy i nie chcialoby mi gonic do drugiego pokoju, a jesli chodzi o intymnosc.... To gdy spi nam w niczym nie przeszkadza :tak: Dzieci spia mocnym snem. Inna sprawa to to ze ja jestem padnieta na maxa po 21, wiec nie jest latwo o chęć na przytulanki.

normalnie przez deszcz ugrzęzłam w biedronce, dobrze że tylko na 5 min, ale takiej ulewy dawno u nas nie było, dobrze że popadało, choć studzienki nie zdążały odbierać wody, która napadał zaledwie w 5 minut.a wracając po tych kałużach czułam się jak Jezus który umie po jeziorze kroczyć:)

Nie jestem pewna czy to TO, ale dziś, właściwie przed momentem, poczułam w podbrzuszu takie dwa puknięcia pod rząd a potem pojedyncze. Chyba to nie jelita, nigdy mi tak nie podskakiwały :) Czyżby ?? :-D

Nie jestem pewna czy to TO, ale dziś, właściwie przed momentem, poczułam w podbrzuszu takie dwa puknięcia pod rząd a potem pojedyncze. Chyba to nie jelita, nigdy mi tak nie podskakiwały :) Czyżby ?? :-D
kurcze ja dzis miałam podobnie w podbrzuszu takie dwa bąbelki powietrza jakby poszły z puknięciem na jelita za nisko wiec może może .. :) ale poczekam z oceną jak mocniej poczuje ;))))

No właśnie z tym mieszkaniem to są pozytywy i negatywy. My tutaj mamy niecałe 50m2, na kolejny pokój nie ma mowy, a do salonu się nie chcemy przenieść, czyli będzie nasza sypialnia razem z tymczasowym pokojem dziecinnym. Trochę słabo, ale nie ma u nas innej opcji. Na początek fajnie, bo lepiej jak maluch blisko, ale jednak pojawienie się dzidzi zaburza trochę prywatność i intymność naszej sypialni, czego ja bym chciała uniknąć.
tamto mieszkanie jest zdecydowanie większe, fakt, że chciałabym tam mieszkać, zwłaszcza, że nie trzeba by się martwić o miejsce w garażu podziemnym czy piwnicę, bo wszystko to samo - ten sam blok inna klatka. Ł

wieksze mieszkanie fajowo obok teściowa średnio ja mam swoją obok i lipa bo jak ona robi w ogrodzie ja się bycze to mi głupio pózniej nadaje mężowi że trzeba wziąść się za ogród i takie tam , ale może choć będą przydatne przy dzieciach ?? i pytanie czy nie będzie Wam wypominała że kupiłam to mieszkanie i takie tam - ale przeanalizuj dokładnie bo może takiej okazji nie będzie :) owocnego myślenia ;)))
atwa przeprowadzka i tyle.

Kati właśnie czułam, że to okolice macicy, bo jelita mam teraz zdecydowanie wyżej i były to dwa szybkie puknięcia, także dużo wskazuje na Maleństwo :-)

reklama
Kati właśnie czułam, że to okolice macicy, bo jelita mam teraz zdecydowanie wyżej i były to dwa szybkie puknięcia, także dużo wskazuje na Maleństwo :-)
ja miałam identycznie ale to się pojawiło jak mialam chwilę spokoju odpoczynku , będe wylapywać dalej jak znów poczuje to chyba to ''to'' jakby w zbiorniku wody pękał balonik powietrza hi hi ale jaja ciekawe kiedy się to znowu pojawi

Do góry